• wiicky

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Aleta skrev 2011-06-12 22:59:22 följande:
    Det är bara för att du aldrig har provat med menskopp.
    Man tar bara ut den när man sitter på toa och vänder på den så att det rinner ner i toastolen. 
    Är det inte bra mycket äckligare att torka bajs i rumpan med bara lite papper emellan fingrarna???!!

    Det är så sjukt bra så det finns inte. Det borde informeras om den i alla skolor.
    Mina tjejer ska få välja det alternativet när de blir stora.

    Jag tänker ibland på alla bortkastade år innan jag upptäckte menskoppen. Jag brukade t ex aldrig sova riktigt bra på nätterna, för det finns alltid en liten risk med både binda och tampong att det blöder igenom eller hamnar på sidan så att det blir fläckar i sängen. Jag kan omöjligt vara ensam om detta!

    Om man ska bada så är menskoppen perfekt från dag 1, den skyddar ju också. Badar man med tampong så suger den även upp vatten utifrån - det känns inte så bra vad gäller infektioner.

    Tro mig, med en menskopp är det som om man inte hade mens alls (plågas inte av menssmärtor som tur är). Det enda man behöver komma ihåg är att tömma koppen och skölja ur den när man är på toa. Tre ggr per dygn räcker för min del, morgon, kväll och en gång mitt på dagen.

    Och förutom att det precis som Hvidbrud skriver är Guds gåva till kvinnorna så är den dessutom miljövänlig, billig och hygienisk - vad mer kan man begära?
    (Man kan till och med få den i oilka färger numera har jag sett...) 
    Jag kan bara hålla med. Jag hade jättesvårt att sova under mina mensperioder innan jag började med min kopp. Jag låg stilla på rygg, jag som alltid sover på sidan annars, bara för att det inte skulle läcka på sidan. 
    Gällande mensvärk har jag hört att en del får mindre värk när man har en menskopp för att slidmusklerna används för att hålla koppen på plats. Eftersom jag själv inte haft mensvärk kan jag dock inte uttala mig om den saken.
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!