Inlägg från: Vi2alltid |Visa alla inlägg
  • Vi2alltid

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Menskoppen är det absolut snällaste du kan använda mot underlivet. Just därför kan du ha den i kroppen mycket längre än tamponger. Jag tycker det är äckligare att ha en svettig binda eller ett snöre mellan benen och sen dra ut en blodig klump ur kroppen när den är fylld....

    Aleta: Det där är ju förstås olika, man lär sig en teknik som funkar till slut. Jag tycker inte att de är svårare än att hantera en tampong, eftersom tampongen är torr.... Jag tyckte det var lättast att göra det i duschen i början

  • Vi2alltid

     


    förlovadflicka skrev 2010-09-18 19:19:14 följande:
    Är den svår att föra upp? Jag kan typ inte få in en tampong (kanske för jag inte övat) tycker det känns jätteskumt...

    Jag tycker det är lite lättare med menskoppen, den ska liksom inte lika långt upp som en tampong... men visst, lite övning behövs nog :)

  • Vi2alltid

    Aleta: Ja visst är det så, jag menar: varför tror du att menskoppen är så okänd? För att tampong- och bindindustrin har kunnat göra mängder av reklam för sina produkter, och de tjänar nog en hel del pengar. En menskopp kostar 200-300 kr och du har den i flera år, så det är inte lika stor vinst där.

  • Vi2alltid

     


    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-19 19:33:33 följande:
    Undrar vilken påverkan på umgdomsmotagningar, föräldravårdscentraler etc de här insdustrierna har? Ganska skrämmande tanke att de skulle kunna ha en stor påverkan.

    Nä lite oroväckande är det... men en läkare sa till mig en gång "va!? andvänds de i Sverige? Vad glad jag blir av att göra det"

    Så det finns hopp :)

  • Vi2alltid

    Jag är så ledsen, har fått problem med kramper i ändtarmen under mens så jag kan inte ha menskoppen längre!!!! Har aldrig haft några problem någonsin, men nu har jag haft det de senaste tre gångerna jag haft mens. Och det tråkiga är att läkarna mest pratar om smärtstillande, och inte orsaken till varför det plötsligt har blivit såhär.. Tampong funkar inte att använda, så nu måste jag ha binda, och när man är van vid menskopp så är det verkligen HEMSKT!

    var tvungen att skriva av mig lite...

  • Vi2alltid
    JustMeAndMyLove skrev 2011-01-29 19:14:36 följande:
    Gå till en annan läkare och kräv en undersökning! Du ska inte behöva gå med massa underliga smärtfenomen bara för att du är kvinna. Det kan mycket väl bero på något annat än mensen.
    Just när man har mens ökar aktiviteten i tarmarna, det kan trigga din smärta men behöver inte vara den direkta orsaken. Ändtarmscanser var något de misstänkte när jag fick tid pga det du beskriver. Nu var det inte det men det är ju skönt att de kollade upp det ordentligt!

    I mitt fall var det nog stress, dålig kost etc etc. Men som sagt, kräv en undersökning!
    Aleta skrev 2011-01-29 20:04:13 följande:
    Usch, vad jobbigt! Hoppas du kan hitta någon annan läkare som kan ge ett vettigt svar och leta efter orsaken.
    Kram. 
    Tack snälla för era peppande ord! Jag ska inte ge upp, utan tjata mig till en remiss om de inte vill gå till botten med det. Har också varit inne på stress, men nu tycker jag att saker  och ting har lugnat ner sig så då borde ju detta lugna ner sig så småningom.
  • Vi2alltid
    JustMeAndMyLove skrev 2011-01-29 23:10:22 följande:
    Ja just stress kan göra helt sjuka saker med oss fysiskt. Har själv haft de mest bisarra symptomen, allt från exem till svimningsatacker som undersökts nogrant men som sen gett med sig med stresshantering.
    Men det finns också en fara i att läkare allt för ofta tar till stress som en "diagnos" när de är osäkra. Det sparar pengar och tid för dem men är rent av farligt för patienter.
    Själv har jag blivit gravt felbehandlad så jag går enbart till privatklinik numera. Var trött på att aldrig träffa samma läkare två gånger helt enkelt.
     
    Funderar också starkt på att byta vårdcentral. Ska ge dem en chans til sen byter jag nog. Det tråkiga är att jag då får åka mycket längre, eftersom jag bor på landet så finns det bara en att välja på här.
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!