• Aleta

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Jag tycker att det verkar mindre äckligt än tamponger och bindor.
    Är de svåra att tömma?

  • Aleta

    Det måste ju vara toppen om man vill gå och simma!
    Eller hur?

  • Aleta

    Tampong- och bindindustrin vill nog inte att folk ska få veta detta!


    Det skulle ju spara in en hemskans massa träd, och vilken massa pengar man själv måste spara!


    Tur att du startade tråden JustMeAndMyLove!

  • Aleta

    Nu har jag tränat in mig på min DivaCup. Den är verkligen jättebra, när jag kom på hur man tar ut den, jag satte in den lite för långt först, men nu börjar jag få "kläm" på hur man ska göra. Idag ska jag gå och simma med den för första gången, det känns mycket bättre än med en tampong.


    Ett roligt sammanträffande var att jag träffade en överläkare på en kvinnoklinik idag. Hon frågade om vilket preventivmedel jag hade och då sa jag att jag tänkte prova FemCap (livmodertappsskydd, släkt med pessar.) Hon hade aldrig hört talas om den och blev jätteintresserad eftersom hon egentligen inte gillar hormonpreparat. Jag lovade att ringa henne om den är urdålig, men det låter ju jättebra. Man kan ha den inne i två dygn, så spontaniteten försvinner ju inte.
    http://www.femcap.se/bestall_har.php


    När vi ändå pratade så berättade jag om DivaCupen och hon skrev upp det med!
    http://www.menskoppar.se/se/art/divacup-menskopp.php


     

  • Aleta
    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-23 15:00:31 följande:
    Kul att hon visade intresse! Men vist är det konstigt att inte läkare, om någon, är väl insatta i vad som kommer på marknaden i form av prevetvmedel och mensskydd?  
    Inte alls konstigt egentligen. De jobbar för fullt hela tiden och hinner inte göra egna efterforskningar utan litar på att tillverkarna hör av sig med nya produkter. I fallet p-piller eller bindor/tamponger t ex så drar man in mycket pengar och har råd att göra reklam och/eller att ringa runt till läkare.
    Ett pessar eller en menskopp säljer man bara en gång per kvinna, inte alls lika lukrativt och man har inte resurserna för att ringa runt. De får lita på att nöjda kunder talar om det för sin omgivning, nu är ju tyvärr just menskoppar och livmodertappskydd kanske inte de mest vanliga samtalsämnena...

    Bara medan hon undersökte mig så ringde hennes telefon. Eftersom hon hade jour på förlossningen så svarade hon (jag var redan införstådd med detta innan jag fick tiden) och det var ett läkemedelsföretag som ville träffa henne (de fick så klart återkomma senare) men det är så det går till.


    Hon var hur som helst intresserad så chansen finns att det sprids vidare på den kliniken.

  • Aleta

    Vet ni vad!


    Jag har varit i kontakt med en barnmorska som försöker få ut informationen om FemCap och andra hormonpreparatfria metoder i Sverige. Hon jobbar mer eller mindre på ideell basis och totalt i motvind.


    Hon har försökt få in korrekt information på skattefinansierade sidor som www.1177.se och www.umo.se, men det är stört omöjligt. Hon sa att det var bättre om det var en man som försökte. Trots att vi inte vill inse det så räknades en manlig underskrift mer...


    Jag hoppas att hon lyckas få ut mer information. 


    Som sagt, det finns inga pengar i de miljövänliga, hormonfria preparaten, det kan vara därför de tystas ner. Hit räknas ju även menskoppen.

  • Aleta
    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-24 16:13:53 följande:
    Menskoppen finns på Umo dockj är det sjukt att det ionte skulle gå att få dem att skriva om FemCup? Så länge det är riktig info, som att den är några procent osäkrare osv så borde det ju finnas med.  Om menskoppen hade UMO skittråkig info, helt olockande. De borde sattsa mer på det. Kan vi inte göra något då? Vi här på BT för att stötta barnmorskan i att försöka få dem att skriva om den?
    Det vi kan göra förutom att maila till de där sidorna och be dem uppdatera sin information är att tala med de barnmorskor och läkare vi möter.

    Och så klart, berätta för alla tjejer vi träffar! 
    Jag badade med menskoppen igår, fantastiskt! Och när man sover, inget läckage! Det är ju verkligen överlägset och ovanpå allt detta så sparar man miljön och mängder med pengar! 
    Det är ju egentligen otroligt att inte fler använder den.

  • Aleta

    Nu fick jag ett jättebra tips! 


    Man kan säga till ungdomsmottagningar, barnmorskor och gynekologer att de kan beställa gratis menskoppsvisningsexemplar här!
    http://www.amandasintima.se/


    Spread the word girls!


     

  • Aleta
    Norrskensflamman skrev 2010-09-24 18:07:49 följande:
    Är helt faschinerad: Är detta lösningen på mitt problem rent av?! Läste lite, men hittade inte hur man får ut den. DRar man i den där gummistroppen? Jag har så himla problem med svampinfektioner vid mens, just av bindorna och tampongerna, nu kanske jag kunde slippa det också?!
    Man låter bli att trycka in den för långt.

    Jag tränade innan mens, det var nog tur det, för lite meckligt var det innan jag fattade. Man hjälper till lite med att krysta för att få ut den också. Jag har en DivaCup, men det finns olika sorter. 


     

  • Aleta
    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-24 18:04:09 följande:
    Då har jag i alla fall mailat miljöpartiet med ett förslag på en kampanj. Hoppas att det är något grön ungdom skulle nappa på i alla fall :) Det är ju trots allt en himla miljövänlig sak. Får se vad de svarar :)
    Du måste hålla oss uppdaterad!
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!