Inlägg från: AnnC81 |Visa alla inlägg
  • AnnC81

    Ni som varit på Maldiverna, Kuredu med all inclusive

    Ni som varit på Maldiverna, Kuredu med all inclusive, hur mycket fickpengar gick det åt, och på vad i så fall?
    På bilderna ser det ju väldigt fridfullt ut, men hur mycket folk är det på stränderna egentligen? Är det så lugnt och tomt?
    Vi funderar på att bo i en beach bungalow, hur är de?


    21 maj 2011
  • Svar på tråden Ni som varit på Maldiverna, Kuredu med all inclusive
  • AnnC81

    Tack för ditt svar! 


    Vi har bokat resan nu, det blev faktiskt halvpension istället i en beach bungalow. Vi testar det och sen kan man väl uppgradera sig om man tycker man valt fel... det där med restaurangen lät ju lite tråkigt, men det kostar ju så satans mycket mer i bv... ja, vi får väl se när vi kommer dit, vi åker under lågsäsong så borde inte vara några problem att uppgradera där heller om vi vill det sen :) 


  • AnnC81

    Åh då åker du ju SNART Fru Hä!
    Jag har läst lite av dina gamla inlägg i gamla trådar, har varit till mycket bra hjälp :)
    Det verkar helt underbart så jag ser väldigt mycket fram emot det... får dock vänta ända till den 23 maj tills det är dags för vår resa ;)
    Ha det underbart själv!! :)


  • AnnC81

    Jag kollade runt med flera olika resebolag och bokade till slut via Nätresebyrån.se, tycker de var bra och hjälpsamma, de ansträngde sig för att hitta det bästa alternativet för just oss.


  • AnnC81
    Aniara4 skrev 2011-07-25 17:05:34 följande:
    Nu har vi bokat Kuredu vi också! Vi bokade en beach bungalow, beach villa skulle ha kostat oss ungefär 14 500 mer för två veckor och det är ju faktiskt en hel semester till! Blir vi alltför less på restaurangen och bungalowen kan vi kanske uppgradera sista veckan, men jag betvivlar att min ekonomiske man går med på det...

    Ekonomiska som vi är bokade vi inte genom någon resebyrå utan bokade hotellet direkt och reguljärflyg via skyscanner.se . (Man kan förstås kolla andra boknings- och jämförelsesajter och få bästa priset. Vi fick flygresan för sammalagt ca 13 700 för två personer tur/retur.

    Hotellet bokade vi med full board, inte all inclusive, för vi behöver inte dricka drinkar och sånt för 40 dollar om dagen, och det kostade 3500 dollar för två veckor, plus 600 dollar för transfer med sjöflygplan.

    Så sammanlagt knappt 40 000 för alltihop, det tyckte vi var bra!
    Vad härligt, när åker ni?
    Det var riktigt bra pris på flygbiljetterna, vilket flygbolag är det? Vi kollade också alla möjliga alternativ men för oss (då vi åkte) skulle det inte bli billigare - snarare dyrare att boka allt själv. Och Nätresebyrån kunde hjälpa oss boka de billigaste flygbiljetterna vi själva hittat så :) Så det kan vara lite olika med det där.  

    Nu har ju vi kommit hem och jag kan berätta att det var underbart, så ni har något helt fantastiskt att se fram emot! Vi bokade också en beach bungalow, men vi blev fritt uppgraderade till en O-beach villa. Det är tydligen ganska vanligt så håller tummarna att ni blir uppgraderade också! Fast det är väl bäst att vara inställd på beach bungalow så klart, de är inte så tokiga de heller! Och som sagt kan man alltid uppgradera på slutet ifall man vill och det finns möjlighet :)
    Vi hade halfboard och det funkade perfekt för oss med frukost och middagsbuffé. Till lunch räckte det med lite snacks och vin för oss efter en stadig frukost, men man kan även köpa sig något lätt i poolbaren till exempel om man är extra hungrig någon dag. Det är olika tema på maten varje kväll vid buffén så tröttnar på maten gör man nog inte iaf... det var suuuuupergod mat verkligen!!! Åh vad jag längtar tillbaka :)
    21 maj 2011
  • AnnC81

    Just det, så var det ju det där att man bara får äta buffén på Bonthi restaurangen när man har BB, det glömde jag nästan bort då vi fick äta på alla restauranger iom vår uppgradering. Men de ska ha samma mat på den restaurangen iaf, däremot är den inte lika lugn, romantiskt och mysig som O-restaurant och Sangu...


    21 maj 2011
  • AnnC81

    Jag har inboxat dig min mailadress då jag inte ville skriva ut den här :)


    21 maj 2011
  • AnnC81
    Aniara4 skrev 2011-07-27 18:38:16 följande:
    Vi bokade genom skyscanner.se, det är British Airways till London och sen Sri Lankan Airways från London till Male. Har aldrig hört talas om det flygbolaget, det är säkert Asiens motsvarighet till Ryanair, ha ha!
    Ok, vi åkte också med Srilankan airways från London, inte de lyxigaste planet men man kommer ju fram och det är det viktigaste ;) Vi hade lite strul med hembiljetten typ två veckor innan vi skulle åka, lång historia, men de var inte så medgörliga på att lösa problemet som DE hade ställt till med... det var dåligt. Där var jag glad vi hade bokat genom resebyrå för det fick ju de fixa och det löste sig till slut. Hoppas det inte blir nåt strul för er med Srilankan.. :)
    21 maj 2011
  • AnnC81
    Aniara4 skrev 2011-07-28 16:27:16 följande:
    Ok, då får vi hoppas att det inte blir nåt strul. I värsta fall har vi ju försäkring via VISA-kortet.

    Är det förresten bara jag som inte kan låta bli att tänka "Kurrekurreduttön"? Skrattande
    Det blir säkert inget strul för er :)
    Hahaha, vi kallade det faktiskt för kurreduttön ibland när vi var där! Skrattande
    21 maj 2011
  • AnnC81

    Det är nog bäst att låta bli kranvattnet, iaf att dricka det :) Man köper 1,5 liters flaskor som kostar runt 4 dollar, så det är ganska dyrt med vatten. Har man AI så betalar man halva priset på flaskorna...
    Men vatten ingår alltid vid bufféerna så vi passade på att dricka mycket vatten då, fast man behöver ju mer vatten utöver det i värmen så klart :) 


    21 maj 2011
  • AnnC81

    Aniara4, men det var ju typ det som hände oss! Fast för vår del var det hemresan som blev ändrad, istället för att flyget gick till Frankfurt så gick det helt plötsligt till Milano... upptäckte det också av en slump.
    Sri Lankan verkar inte vara det bästa flygbolaget helt enkelt! Jobbigt när det strular, känns ju som man har annat att tänka på! :/

     Angående vädret så oroa er inte! Vi kollade också vädret hela tiden innan vi skulle åka och det visade bara regn, regn, regn, regn... men det stämmer inte. Det är bättre ni kollar på webcamen:
    http://kuredu.com/community/kuredu-island-livecam.aspx 
    där ser ni ju hur vädret faktiskt är! Visst kan det komma någon regnskur ibland men för det mesta verkar det vara uppehåll! 


    21 maj 2011
  • AnnC81

    Ja man får ju försöka känna efter själv vad som passar en bäst! Räkna på hur många flaskor vatten du tror att du dricker varje dag och gångra med ca 15 kr som du "tjänar" per flaska med AI, sen jämför du med vad AI kostar extra per dag.
    Bubbelvatten kan jag tyvärr inte svara på, drack bara vanligt vatten och frågade aldrig efter bubbel.

    Tycker du det är olika väder? Haha, kanske kan vara så att det blåser lite mer vid vattnet. De där två kamerorna är uppsatta max 50 meter ifrån varandra typ


    21 maj 2011
  • AnnC81

    Haha, ja men molnen kommer och går ganska snabbt, kanske därför regnet som väl kommer är ganska kort men invensivt


    21 maj 2011
Svar på tråden Ni som varit på Maldiverna, Kuredu med all inclusive