• Nathie

    Mardrömmar - hur bota?!

    Jag har också liknande erfarenheter ifrån nattskräck, men jag hade dem när jag var liten mellan 5-12 år tror jag.


    Min mamma sa att jag helt plötsligt kunde börja gråta och skrika utan någon anledning alls, och det gick inte heller att trösta mig på flera timmar, jag kommer ihåg att jag inte sov men jag var inte heller vaken.. allt var ett töcken.. det var riktigt kusligt för jag kunde inte kontrollera det själv, utan det var hjärnan som tog över. Mina föräldrar sökte aldrig för det så jag vet inte om det var nattskräck eller inte.


    Jag kommer ihåg att jag jämt trodde att "Vincent" skulle komma och ta mig.. det var en populär serie på 90-talet (skönheten och odjuret) och han levde nere i kloakerna eller nått sånt.


    Jag kunde heller inte somna om det inte var helt tyst och inte heller om det inte var helt mörkt i mitt sovrum. Jag var aldrig rädd för mörkret i vaket tillstånd.


    Men nu har jag inga mardrömmar längre, har inte haft det på ex antal år, och det är jag glad över, jag vet inte när det slutade riktigt men nu drömmer jag nästan aldrig (inte så att jag kommer ihåg) och istället sover jag väldigt bra men har svårt för att vakna.. morgontrött som jag är :)


    Jag hoppas att det blir bra med din sambo.

  • Nathie
    mattiasFästmö skrev 2010-09-10 19:29:15 följande:
      Ja det låter som nattskräck det är vanligt att barn får det, att hjärnorna blir lite 'overloaded' och att man bearbetar det via drömmarna. Men som vuxen ska man inte ha det, men man kan få det ändå. Det växer ofta bort när man får det som barn har jag läst.
    Ja jag har läst det någonstans att barn som du säger växer ifrån nattskräck.. skönt för mig.. men tycker synd om "er" andra som har haft det i vuxen ålder. Det måste vara svårt att leva ett "normalt" liv.. missförstå mig inte.. jag menar med missad sömn och sådär.

    Ibland kan jag inte somna alls, och resten av dagen är totalt förstörd. Jag blir som en zombie nästan :)


     

  • Nathie
    mattiasFästmö skrev 2010-09-10 19:54:30 följande:
      Jo det är det ju, jag är ju nästintill bra nu. Men det var väldigt jobbigt där ett tag. Just att man fortfarande precis som du skriver är livrädd när man vaknar, det tar ju ett tag innan man kan somna om just därför att man blivit så rädd. Och varken grannarna eller mina katter eller min m2b gillade det :P Men som tur var fick jag bukt med det. och det är jag väldigt glad för.
    Det förstår jag att du är glad för.. stackars katter ;)

    Mina föräldrar blev väldigt lättade när jag kunde sova nätterna igenom, de trodde inte att "småbarns" åren skulle följa med såå länge som de gjorde. :)

  • Nathie
    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-10 21:41:59 följande:
     Jag är bara så himla glad att jag fått kontroll på mina drömmar. De må vara helt sinnessjuka men jag är i alla fall inte lika rädd och jag vaknar inte lika rädd längre :)
    Ja, jag är också glad för att jag har hittat olika sätt att kontrollera mina drömmar.. de kommer extremt sällan nu, men om det kommer någon så knipsar jag dem direkt. :)
Svar på tråden Mardrömmar - hur bota?!