Praktiska råd kring Buffé mottages.
Vi har bestämt oss för buffé och den kommer vara medelhavsbetonad, dvs, lite meze, lite tapas men även lite hemlagade pajer med tex svamp och västerbottenost.
Vi kommer ha ungefär 75 gäster.
Nu är frågorna följande:
1. Borde vi ändå ha en förrätt eller bjuda på snittar under mingeltiden? Jag tänker att man redan har händerna fulla med välkomstdrink?
2. Rent praktiskt...Duka fram tallrik eller ställa på hög vid bufféborden?
3. Hur många personer behövs för att duka av kuvert efter buffén, ta bort buffématen och ställa iordning för bröllopstårta/cupcakes?
4. Duka fram kaffekopp och assiet redan innan eller duka om efter maten?
5. Bordsservering av tårta/cupcakes eller låta gästerna hämta?
6. Tidsschema? Vigsel 15, lokalen ligger 50 m från kyrkan, det är mitt i vintern och mkt ytterkläder i omlopp bland 75 gäster. Hur länge minglar man innan man sätter sig till bords? Hur lång tid tar en buffémiddag?då kommer närvara, dvs närmaste familjen, ca 12 barn i åldrarna 4-17 år. Ungdomar för sig eller blanda med vuxna eller med barn?
Jag har endast erfarenhet från bröllop i spanien och då har det varit 3-rätters på restaurang på samtliga 7 bröllop, så jag har ingen erfarenhet av buffébröllop. Berätta alla dina erfarenheter, dåliga som bra, all info är bra info.
tusen tack!
7. Bordsplaceringstips vid buffé? Jag tänker på de barn som än