• Lebendig

    Umebrud 2011?

    granström skrev 2010-11-08 11:05:10 följande:
    Chimille. Mina föräldrar bor i radhus och där dom bor finns en liten samlingslokal som i bästa fall rymmer 20 personer. Men den är alternativet om vi inte blir så många. Däremot har blivande maken en syster med respektive och barn, som också de har respektive, som bor i södra sverige. Är tveksamma till om dom kommer att komma. Men gör dom det blir vi plötsligt så många fler, och då kommer vi inte rymmas. Men, men... vi letar vidare. Känner till några olika samlingslokaler som olika föreningar har. Tyvärr så är dessa lokaler sådana att man måste bo i föreningen för att få hyra dem  Men vi har tid på oss, så nog hittar vi någonting passande tillslut
    Om ni ska gifta er i Backens kyrka finns det en lokal som ligger rätt nära som heter Klockargården. Det är Waldorfsskolans lokaler (matsal) men ska tydligen vara mysig! Det är en västerbottensgård. 
  • Lebendig
    granström skrev 2010-11-08 20:17:49 följande:
    KFUM-gården ligger verkligen jättefint till. Den ska jag absolut fundera på som ett alternativ. Även Waldorfsskolans lokal skulle ju vara passande, då den ligger nära kyrkan.Angående klänningar så vet jag om en bekant som håller på att sy upp sin bröllopsklänning hos en sömmerska i Umeå. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad hon heter, men hon ska tydligen ha arbetat på norrlandsoperan förut.
    Kan du på något sätt ta reda på vad hon heter? Jag letar nämligen en sömmerska...
  • Lebendig

     


    granström skrev 2010-11-08 22:39:14 följande:
        Jag ska höra efter vad hon heter nästa gång jag pratar med henne

    Det vore väldigt uppskattat!

  • Lebendig

    Jag är också 26 fyllda, min sambo 35 och vi har snart varit tillsammans i fyra år.


     


    Vi hade bestämt oss för kuvertavgift men vi ångrade oss i slutändan. Nu har vi undanbett oss presenter och önskat oss pengar till bröllopsresan istället som är tänkt att gå till Maldiverna.


     


    Vi har budgeterat allt som allt 100 (inte någon resa). Men det beror litegrann på hur det blir med mat och dryck. Det är trots allt 90 pers som ska äta/dricka.

  • Lebendig

     


    chimille skrev 2010-11-09 21:23:04 följande:
      vi är 84 st som skall äta och vår buffe kostar nästan 16000:- / 190 kr per person Vi är jättepeppade på den, vi är båda två riktiga bufféälskare & Jöstas kök har fått fina vitsord från en fd kollega till mig :)På menyn;FläskkarréProvencalsk potatissallad Chipotlekryddad pastasallad Tomat- & fetaostsallad Grönsallad Basilikamajonäs Chilicrème Salsa Bröd Kaffe & chokladbit ingårVår bröllopsresa blir nog en övernattning på Hotell Lappland med svit, middág och häng i relaxen :)

    Det lät ju väldigt billigt och väldigt gott! Vårt problem är att vi ska ha vårt bröllop ute på vischan och vi har nog svårt att få någon som caterar mat dit. Däremot kanske de kan vara så att man kan beställa och sedan hämta maten själv. Vi tänkte också ha buffé för att inte behöva ha så proffessionell serveringspersonal...

  • Lebendig

    Vi har tack och lov musiker i släkten och vänkretsen som kan ordna livemusik så det är en utgift vi inte behöver oroa oss för.

    Men kanske måste man försöka leta runt lite och hitta en simpel privatperson som är duktig på att sjunga?

    Känns trist att det är så ovisst med maten för vår del. Men det finns ett gäng som caterar på orten men den maten är rent osmaklig och de är inte speciellt duktiga bagare heller...

  • Lebendig
    Sivalinga skrev 2010-11-10 21:59:50 följande:
    Hittade underbart vackra kort från Calligraphen AB, men då vi beställde katalogen visade de sig att de tog en extra avgift för tryck. Med andra ord de blev dyra kort... Så då valde vi istället "Optimalprint.se". Valde ett enkelt vitt kort:www.optimalprint.se/sv-SE/redigera_design%3Aep3SxGUjpVS3DymKDpZG7mq RF625IE-e+page%3A1 
    Vi hittade också ursnygga kort på Calligraohen men blev mycket förvånade när de krävde extra betalt för tryck!? Sedan kunde vi dessutom inte förhandsgranska korten innan de beställdes. Mycket märkligt. Nu gör vi troligen egna.
  • Lebendig

    Jag håller med lite...komer nog också att kontrollera dem som inte svarat. I det stressade samhälle som vi lever i misstänker jag att det finns dem som helt enkelt kan glömma bort det, fast de vill komma. Och dessa vill jag inte missa. Men jag ringer nog inte runt själv. Jag tror att jag sätter föräldrar och svärföräldrar på det eftersom vi skriver dem på inbjudan.

  • Lebendig

    Jag hänger med här fastän vi gifter oss 2012. Så mitt datum känns inte så aktuellt egentligen.

  • Lebendig

     


    Cuddly skrev 2010-11-15 10:11:22 följande:
    Själv har jag ångest över vad jag ska välja för ring. Jag har denna förlovningsring... www.schalins.se/uploaded_files/big_2008060414...och står i valet och kvalet mellan de har som vigselring1. www.starofdiamonds.com/products/1245704024.jp...2. www.starofdiamonds.com/products/1253653279.jp... Vilken tycker ni är snyggare... den sist nämnda är såklart dyrare, men frågan är om den skulle passa ihop med min förlovningsring. Jag vill inte gärna att den ska vara för "tjock" jämfört med förlovningsringen. Om jag väljer ringen i den första länken så tänker jag vänta med att ha stenar i den och sätta in lika många stenar som familjemedlemmar.Skulle självfallet välja dem i samma material som förlovningsringen. Vilken tycker ni/tror ni skulle vara snyggast tillsammans med förlovnings ringen?

    Skulle gärna hjälpa dig men jag får inte länkarna att fungera...

  • Lebendig

    Sivalinga: 2011.03.19 Stadskyrkan-Göstas loge 
    chimille: 2011.05.28 Fabriken
    granström: 2011.08.20 Backens Kyrka
    cuddly: 2012.02.04 Helena Elisabeth - Sävargården
    lebendig: 2012.08.04 Ännu inte bestämt kyrka/festlokal troligtvis i Åmsele


  • Lebendig

    Är det så att det bara går att skriva i tre månader så tar denna tråd slut den 29 november om jag räknat rätt så det kanske behövs en ny?

    Cuddly, kollade på ringen och har kommenterat i den andra tråden!

Svar på tråden Umebrud 2011?