Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    Flytta isär

    Svårt läge, svårt att ge råd. Men jag kan berätta om mina kompisar: Hon ville utbilda sig till ett speciellt yrke. Studier på annan ort, en timmes bilfärd från där de bodde, i en lite större stad. Hon hyrde liten lägenhet där med en väninna. Pluggade, levde lite studentliv på veckan, kom hem på helgerna till pojkvännen, som valde att bo kvar i deras gemensamma lägenhet. Det funkade BRA. Hon fick ro att plugga och han umgicks med sina kompisar på veckan. På helgerna hade de sitt gemensamma liv. De är idag gifta och har hus och två barn. Tror det gäller att man är ärliga med varann och sina avsikter och att man litar på varann och ger varann lite andrum eller spelrum. Lättare sagt än gjort förstås. Men är det tänkt att det ska vara ni, så blir det så. Att hindra henne kommer inte att funka.


    Lycka till!

  • Norrskensflamman

    Grodfrun skrev 2010-08-26 00:22:43 följande:

    "If you love someone, set them free. If they come back they're yours; if they don't they never were"

    Word!

    *antecknar i min citatbok*

  • Norrskensflamman

    Folk tycker alltid så j-a mycket. Följ din inre röst. Är du inte beredd att ge upp ert förhållande utan att ha prövat så skit i folket!

    Om du visste hur många olyckskorpar som kraxade när jag och min man inledde ett förhållande. Han bodde då i ett annat land i öster, 180 mil bort. Folk skrattade och sa att det där kommer aldrig hålla. Visst var det kämpigt. Vi åkte till varann så ofta vi kunde, men pga att visum krävdes så träffades vi oftast med tre månaders mellanrum. Pratades vid på telefon så gott som dagligen. En gång tog det FEM månader mellan besöken, för han råkade ut för en olycka och låg på sjukhus.
    Så där höll vi på i tre år. Ja, jag var över och pluggade i hans land fyra-fem månader oxå. Sen flyttade han hit. Vi är nu gifta och har två barn
    Det mesta går om bara viljan finns.

  • Norrskensflamman

    TS, förstår lite hur du tänker. Du vill göra henne lite orolig. Så hon tänker sig för, inte tar dig för given.
    Fult, visst, men ganska mänskligt.
    Lägg bara inte för mycket energi och kraft på det, hota inte. Det kan få motsatt effekt. Det räcker väl med att hon vet att du helst inte vill att hon flyttar och att du inte tänker sitta hemma i soffan och mögla medans hon lever studentliv.

  • Norrskensflamman

     


    Vinter10 skrev 2010-08-27 11:52:36 följande:
    Hon är ju fortfarande väldigt ung, "bara" 21, medan du är 27 (som jag). Om du väljer att stå bakom henne redan nu och säga som du känner, att du inte kommer göra slut utan att försöka så tror jag att resultatet kommer bli bättre än om du håller på den informationen. Jag hade i alla fall känt att du var villig att offra mycket för att få vår relation att fungera, medan om du hela tiden gett sken av att vilja göra slut så kanske hon lika gärna kan göra det då du inte verkar ha några höga tankar om er relation. Förstår du hur jag menar? Du kan ju inte heller räkna med att hon skall vara villig att leva "ditt" liv som det verkar som ni gör just nu, helt och hållet. Lika lite som hon kan räkna med att du skall leva hennes studentliv som hon suktar efter.

    Kloka ord!

  • Norrskensflamman

    Va?!?!
    Så tråkigt, jag blir verkligen ledsen för din skull TS
    Men å andra sidan så är det hennes förlust, för du verkar vara en jättefin kille som var beredd att supporta henne i detta.
    Jag uppfattade inte att hon skulle flytta endast 30 min väg bort, för det lät ju uppenbart lite konstigt. Det är ju helt klart pendlingsavstånd.
    Ja, ja nu vet du i alla fall, tur att du fick veta det nu innan det gått ännu längre tid och ni trasslat in er ännu mer i saker och ting.
    Tycker inte heller att ni ska bo ihop under tiden. Hon har valt bort dig och då ska hon också leva utan dig. Du är nu singel och har ett eget privatliv, utan henne.
    Var stark och lycka till!

Svar på tråden Flytta isär