Inlägg från: annaochmias |Visa alla inlägg
  • annaochmias

    50-talstråden del 1

    Perfekt med ny tråd! :)

    Janqvist: Floret/fascinatorn var jättevacker! Vad heter säljaren på Etsy?

    Junebug: Lycka till imorrn! :D

  • annaochmias

     


    NorthernTrekker skrev 2010-08-30 12:24:50 följande:
    Hej igen!Kan ju säga att Filmstadensdag gav mersmak! Jag och sambon har anmält oss till en Lindy Hop kurs i höst för nybörjare, och... går allt bra så ska vi köra Lindy Hop som bröllopsdans. Lite fart och fläkt ska det vara!!Och RockTroll: sista floret som du visade var superfint! Jag skulle röstat på den!

    Vi var också på Filmstadens Dag! Jag fick håret stajlat av Madelin Downey (http://downey.se/har-hatt) där och blev helt såld! Kände mig jättevacker i 10-minuters-frisyren hon gjorde, så jag kan bara tänka mig vad hon kan göra om hon har längre tid på sig... Ska definitivt kolla upp vad hon tar för en festuppsättning. :)

  • annaochmias

     


    RockTroll skrev 2010-09-01 09:37:05 följande:
    Vi pratade om skor igår och jag funderar på att ha converse för jag går ändå aldrig i finskor. Och när min mormor frågade vad jag ska ha för klänning så sa hon "ska du ha såna där röda sneakers till klänning med eller?" haha. Så får nog bli det. Men jag vill såååå gärna ha röda med paljetter men det verkar vara ett helvete att hitta. Så om någon vet vart det finns att få tag på...HOJTA!

    På eBay finns en del om man söker på converse + sequin*:

    http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=converse+sequin*

    Eller converse + glitter*:

    http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=converse+glitter*&_sacat=0&_odkw=red+converse+glitter*&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

  • annaochmias

     


    NorthernTrekker skrev 2010-09-09 21:11:45 följande:
    Åhhh - jag måste ju bara dela med mig av detta!Jag blev helt lyrisk när jag var inne på Myrornas i Sumpan igår - de sålde nämligen filmisar från bland annat 50-talet! Otroligt läckra! Så jag har plockat på mig några för att ha senare till antingen placeringskort eller förstora upp som bordsnumrering till dukningen. En bild på några av filmisarna hittar ni galleriet.

    Hehe, vi verkar bo nära varandra (jag bor i Sumpan). Ska absolut ta en tur till Myrornas och kolla efter filmisar, har fått ihop till typ fem st hittills (vi ska ha dem till bordsplaceringen). Försöker hitta sådana som är lika våra gäster så de verkligen blir personliga. ;)

  • annaochmias

     


    NorthernTrekker skrev 2010-09-28 18:33:58 följande:
    Åhhh - förresten, annaochmias! Jag spanade in ditt bildgalleri och jag har också funderat på om man kan fixa en sådan där brudbukett med broscher! De är verkligen supersnygga! Och praktiska - bara att montera ner sedan om man vill ha en brosch på jackan... ;-P

    Här finns en jättebra tutorial i hur man gör sin egen bukett:

    http://www.fancypantsweddings.com/how-to-design-a-brooch-bouquet/

    Jag är nästan klar! Nästan alla broscher har fått en "stjälk" och nu behöver jag bara sätta ihop den. Jag tror det eventuellt kommer bli två buketter, jag har måååånga broscher. ;)

  • annaochmias

     


    missblue74 skrev 2010-10-22 08:59:01 följande:
    Har läst lite ibland i denna tråd. Har ni läst senaste annonsbladet från Överskottsbolaget? Denna vecka så säljer dom jättefina servetter med retromotiv...jättefina. Lägger in länk där man kan bläddra i annonsbladet.www.öob.se/annonsbladet/nyttannonsbladoob/pdf...

    Oh, vad snygga! Bordstabletterna var också jätteläckra! :D

  • annaochmias

    Var på ÖB igår och köpte både servetter och bordstabletter! Kommer passa perfekt med filmisarna på borden! :D

  • annaochmias

     


    Pinova skrev 2010-10-25 16:25:57 följande:
      Klänningen kostar 14500kr, men jag har mecenatkort och får 10% rabatt (alltid något ). Så ca 13000kr blir det.Känns egentligen för mycket, men jag vet att jag inte kommer glömma drömmen - så det är lika bra att hosta upp pengarna.

    Den är helt underbar! Jag tycker den passade dig bättre än modellen, faktiskt! :D

  • annaochmias

    mojikanan: Visa gärna bilder sen! :)


    Vi har kollat på lokaler! Har fastnat lite för Birkakällaren, de har retro-bilder/gamla filmposters över hela lokalen redan och ansvariga tjejen planerar mer. M a o till stor del färdigdekorerat enligt vårt bröllopstema.

  • annaochmias

    Jeliqa, jag tycker nog du ska ha vintage-klänningen, alltså den första. Du är ju helt kär i den. Ser gärna en bild. :)

  • annaochmias
    NorthernTrekker skrev 2011-01-11 17:37:23 följande:
    Och - för Er som är ute efter gamla filmisar - jag hittade idag på en loppis i Sumpan (Loppis-gallerian eller Marknadsplatsen tror jag den kallas) en massa, massa filmisar för 2kr styck! Superfina och välbevarade! De hade tre stora skokartonger fulla av dem, så det är bara att vraka och välja!
    Det finns ju ganska många loppisar i Sundbyberg, var låg den som du var på? På Sturegatan? Måste kolla in... :)

    Ni som ska ha filmisar som placeringskort: använder ni originalen eller scannar in och skriver ut kopior? Har ni dem som de är eller klistrar ni fast dem på något underlag?

    Det tar emot lite att använda originalen, de lär ju bli nedsmutsade/förstörda/borttappade...
  • annaochmias

    mojikanan och jeliqa: Båda alternativen lät jättefina! :)

    Hm, får se hur vi gör med våra. :) 

  • annaochmias

    Men åååh, vad frustrerad jag är just nu! Jag kan inte hitta "min" filmis! För några månader sen köpte jag en filmis på Tradera med Sophia Loren iklädd brudklänning. Den SKA ju vara någonstans här hemma, men vi har haft så mycket rensningar de senaste månaderna så jag är orolig och rädd för att den ska ha åkt ut med soporna av misstag... Blir alldeles ledsen, den var ju helt perfekt för mig... :(

Svar på tråden 50-talstråden del 1