Inlägg från: Flotten |Visa alla inlägg
  • Flotten

    Fråga prästerna 13

     


    Gorgeousnes skrev 2010-08-23 14:13:52 följande:
    Jag har hört annorledes utav präster. Att på landet är det vanligt att man bjuder prästen. Jag är gammaldags och vill behålla denna tradition. I maj var jag på dop då var prsäten med på dopet.

    Jag jobbar på landet och har gjort i en massa år, det är åtminstone inte vanligt att man bjuder prästen här på Österlen. Våra präster har familjer som de gärna tillbringar sin lediga tid  tillsammans med.
    Trots att vi bor på landet är vi rätt moderna!

  • Flotten

     


    CStar11 skrev 2010-09-16 21:36:12 följande:
    Hej Kjell Präst! Jag är så ledsen. Vi kan inte boka kyrkan vårt datum för den är reserverad för övning för konfirmander denna dagen. Tror du inte dom kan trycka in en vigsel ändå om man tjatar lite? Verkar så dumt att reservera kyrkan en hel dag mitt i högsäsong för vigslar.. Fast det kanske är högsäsong för konfirmander i augusti också..

    Av erfarenhet så vet jag att konfirmandövning brukar innebära ställa iordning inför konfirmationen= kanske ställa stolar där de skall stå eller kanske har de en musikkonfa och då kan det hända att hela kyrkrummet ser ut som en stor musikscen med alla attiraljer som hör till och en mängd sladdar. Fotografering kan det också vara före. Jag anser att det är klokt av dem att boka kyrkan i så pass god tid så att det schemalagda arbetet kan utföras, Och att "trycka in" en vigsel mitt i allt detta är nog inte lyckat. Det är ett stort arbete att förbereda inför och det är något ungdomarna förberett sig länge för, precis lika viktigt för dem som vigseln är för dig.

  • Flotten

    Hm, det åligger församlingen att ordna musiker men därmed inte sagt att deras egna musiker får ha övertid, vilket det faktiskt blir när man jobbar på sin tjänstefria dag. Pastorsexp. kan då ordna någon frilansare eller någon från nån annan församling. Ring din pastorsexp. igen och hör vilken musiker som skall tjänstgöra, det BÖR de veta om det är nu snart vigseln äger rum.
    (oftast har musikerna tjänstefri dag måndag och lördag) likaså vaktmästarna. Har blivit ett litet irritationsmoment på min arbetsplats, vaktmästarnas lön kom lite för nära de mer högavlönade med all övertid efter sommarens bröllopshysteri.

  • Flotten

    Jag kan svara hur det är hos oss, när vi tänder alla stearinljus måste vi få beviljat 1 timmes övertid först (så många ljus har vi nämligen att tända). Jag tror inte att det är lyckat att själv köpa ljusen. Hos oss får vi bara "elda" med rent stearin. Kolla med pastorsexp. eller ännu hellre med vaktmästaren då denne verkligen vet vad som gäller.

Svar på tråden Fråga prästerna 13