Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    sun moon; det där lät inge kul. Att bli utfrågad sådär.  Tror inte det hör till vanligheterna faktiskt. Men jag är inte präst eller jobbar i kyrkan.


    Vår vigselpräst frågade inget sånt. Men jag berättade själv att jag var skild. Han var själv skild två gånger, så han blinkade inte ens.

  • Norrskensflamman

    Härlig är jorden var mina föräldrars vigselpsalm, och min vid första giftermålet. Den är underbar. Går att ha både på begravning och bröllop!

    När jag vigde mig första gången hade jag brudkrona. Den fanns tillutlåning i kyrkan där vi vigdes. Tror dock inte att alla kyrkor har brudkronor. Då vet jag inte hur det funkar.
    Men det måste de väl veta på pastorsexpeditionen?

  • Norrskensflamman

     


    Li0 skrev 2010-09-14 22:05:13 följande:
    Ja du det var så besvärligt och på gränsen till "vulgärt" sen att vi ville gifta oss dan innan nyår var ju bara besvärligt men han gav sig tillslut kan lova att jag minst sagt blev besviken :/

    Men alltså ! Finns det ingen annan präst i församlingen? Vilken trist attityd h*n verkar ha Inte vidare kul att en sån präst ska viga en. Jag skulle försöka hitta någon annan.

  • Norrskensflamman

    När vi gifte oss så frågade jag just om påsken och då sa de på församlingexp att hela påskhelgen var liksom vikt för påskgudstjänster och både präster och kyrkor var upptagna. Men vi gifte oss helgen före i stället, första helgen i april var det då, och det var helt underbart Man anade att våren var på väg, vi hade tulpaner i kyrkan och på middagsbordet, vi hade gula servetter och lite grönt på borden. Härligt vårigt!

Svar på tråden Fråga prästerna 13