Inlägg från: Soldemor |Visa alla inlägg
  • Soldemor

    Fråga prästerna 13

     


    sun moon skrev 2010-08-23 22:55:11 följande:
    Är det vanligt vid ett vigselsamtal att prästen frågar efter anledningen till att man är skild? Varför man inte vill skaffa barn? Om mina barn har bra kontakt med sin pappa? Hur längesedan jag skildes?  Kändes lite "sådär" efter samtalet idag och jag berättade för min BM efteråt att jag kände mig anklagad.. Kunde han inte sagt typ.. du får berätta om du vill.. inte bara ställa frågan så att man blev tvingad att svara. Jag är redan full av dåligt samvete över att mina barn inte får växa upp med båda sina föräldrar så det känns inte som att en präst behöver göra det ännu värre för en..  Jag kanske låter bli att gå med i kyrkan iaf  

    Kan inte låta bli att bli upprörd. Det har väl inte prästen med att göra! Ni skall gå igenom vigselritualet, tala om era olika val där, lite om musik och psalmer och att ni sedan berättar lite om er själva för att prästen skall kunna utforma ett personligt vigseltal. Men inget sådant du berättar!

  • Soldemor

     


    Li0 skrev 2010-09-14 22:05:13 följande:
    Ja du det var så besvärligt och på gränsen till "vulgärt" sen att vi ville gifta oss dan innan nyår var ju bara besvärligt men han gav sig tillslut kan lova att jag minst sagt blev besviken :/

    MYCKET märkligt, vintervigslar kan bli så otroligt vackra! Det är väl upp till er när ni vill gifta er. Vill prästen inte göra sitt jobb så tala med kyrkoherden (ifall det inte är så att detta är kyrkoherden).

  • Soldemor

     


    Li0 skrev 2010-09-15 14:20:54 följande:
    Norrskensflamman : ja tyvärr så finns det ingen anna präst just den helgen, så vi börjar fundera på att göra en borglig vigsel ist.. Soldemor : han är kyrkoherde och han ska viga oss med han lät ju allt annat än nöjd över det hela..

    Tycker man skall känna sig nöjd med sin präst, så länge han eller hon följer ordningen. Färg på klänning eller val av årstid för vigseln känns inte som prästens uppgift att lägga sig i.

  • Soldemor

    Vi har alltid beredskap för dop och vigslar på helger för våra ordinarie musiker. Det kan inträffa att båda är lediga, men då försöker vi styra över aktuell kyrklig handling till en lördag där någon av dem tjänstgör, alternativt tar in vikarie.

    När det gäller kyssen, var det min kyrkoherde på första jobbet som sa att paret kan kyssas efter löftesgivningen om de vill. Ttror också vi hade det så när vi övade vigsel på pastoralinstitutet. Och det 'är inget jag säger under vigseln, utan vi går igenom det när vi övar.

  • Soldemor

     


    tågjäntan skrev 2010-10-07 20:51:18 följande:
    Om ni inte känner någon som kan spela keyboard eller gitarr. Det tror jag kan bli riktigt bra det med.

    Fiol är fint också!

  • Soldemor

     


    Karamellen skrev 2010-10-29 13:59:59 följande:
    Jag måste få fråga - vad brukar präster säga om tatueringar?? Jag har några, bara en kommer synas under vigsen då jag har axelbandslös klänning. Min moster reagerade starkt när hon fick höra talas om att jag tatuerat mig och sa "det står i bibeln att du ska inte sätta något märke på din kropp"  Har inte tänkt på det alls men nu blev jag lite nervös. Tar prästen illa upp? Det är ett hjärta där det på latin står "si vis amari ama" så det är ju ingen döskalle liskom....

    Har själv två och känner många andra präster som har det.

Svar på tråden Fråga prästerna 13