• sun moon

    Vill skaffa barn tillsammans men inte gifta sig?

    Min förra make ville inte gifta sig.. eller först ville han (vid vår förlovning) men sedan hade vi inte råd och sedan fick vi barn.. skaffade hus.. och någonstanns på vägen så började han bli envis med detta med gifteriet. Vi skrev inte ens testamente. Vi fick ett barn till och när det nästan hade gått 10år och när hans bror friade till sin sambo så bara kände jag att nej minsan jag VILL vara gift. Då gick han med på ett hemligt och borgerligt bröllop för bara oss två. 6 år senare skiljde vi oss..


    Jag vet faktiskt inte än idag varför han inte ville gifta sig, han hade ett ganska starkt gud-hat men man kan faktiskt gifta sig fint borgerligt också. Idag är han gift enl Thailänsk lag (gäller ej i sverige) och när jag tog upp om testamente för att skydda henne från mig om han dör så sa han bara att då flyttar hon hem till Thailand igen.Alltså våra gemensamma barn ärver honom helt om han går bort och är de fortfarande under 18år så är det jag som är förvaltare, hans sambo får inget och detta verkar han vara helt medveten om.


     

  • sun moon

    Med min nuvarande sambo gick det fort fort Vi började få känslor för varandra vid valborg-09, förlovade oss okt -09 och gifter oss nu 4/9-10. Vi ska inte ha barn så det är inte därför det går så fort, vi bara helt enkelt älskar varandra.


    Så min slutsats är att barn och äktenskap hör inte riktigt ihop. Men vill man skydda varandra ekonomiskt när man har barn så borde man vara gift (eller skriva testamente) 

Svar på tråden Vill skaffa barn tillsammans men inte gifta sig?