Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Flamman, det fanns inte ADHD i Sverige heller dåförtiden. Inte dyslexi heller. Och inte laktos-och gluten intolerans heller knappt.
    Man kunde inte få utmattningsdepression eller anorexia heller och inte post traumatiskt stressyndrom eller amningspsykos.
    Det är tur att det forskas.

    När allt kommer omkring, är det  inte ens särskilt länge sedna man på allvar trodde som vedertagna fakta, att om en kvinna tänkte för mycket så blev hon steril, eftersom kraften togs från livmodern upp till hjärnan. Då hennes hjärna ensam var för liten att tänka med.

  • passionsblomman

    Flamman, precis sådär gjorde vi i Sverige också.
    Manillaskola i Stockholm, som är en grundskola för döva, var förr en instutuionn där man låste in "Di döve, di dumme och di vilde" dvs, döva spärrades alltså in ihop med allvarligt psykiskt sjuka.

    Man tvångssteriliserade samtidigt i stort sett alla kvinnor på den här typen av ställen.
    När döva senare väl fick gå i skola, skulle de lära sig tala. Det var viktigare att kunna sägaa apa, än att förstå vad en apa var. De som använde teckenspråk fick stryk.

    Mina döva teckenspråkslärare -som alltså är i min mammas ålder, hör till dem som minns det.

  • passionsblomman

    Flamman, nej, vi ligger bara ett par generationer före. Det är väldigt viktigt att veta om det tycker jag.

    Förtydligande: Mina döva lärare har ine varit inspärrade med "galningar" men de skickades till särskilda skolor, och fick alltså från 7-års åldern inte träffa sina föräldrar mer än vi sällsynta tillfällen.

    Men det är ändå inte länge sedan det var verklighet för andra döva små barn. Precis som de där bilderna man såg från Rumänien och liknande.

  • passionsblomman

    Just ja Aleta, MY GOD vad härligt ni kommer att ha det på det däringa plejset!

    Ochvilken monumenatl och oförglömlig trådträff vi skulle ha!  

  • passionsblomman

    Rapport från Bruttan efter min högljudda efterlysning på mobilen:

    Ho har häcken full, bla med tårtbakning och sjuk familj, så hon hoppas kunna komma till oss och tråda lite i nästa vecka, då det ska ha lugnat ner sig. För övrigt påstår hon sig sakna oss.

    Så, ifall fler än jag börjat oroa sig lite.

  • passionsblomman

    Heloise, typiskt med förkylning! *stackars*

    Jag har just kommit hem fråbn vår ICA, efter att ha fyllt korgen med sådant JAG gillar och tänker äta nu när de andra är borta. Så nu blir det kroppkakor ena dagen och Isterband den andra. Och marmelad på min macka-NEEJ! Fasen! Jag glömde Åseda Gräddost! *noterar inför morgondagen*

    Och så smågodis-bara mina sorter, och så köpte jag filmer, ni vet, två för 99. Rikitga -och säkert usla-as-långa filmatiseringar av romaner i tantgenren som "Inte för vinnings skull" Barbara Taylor Bradfordo och"Jewels" (Danielle Steele), men också Coco Chanel-she conquered with style och Maria Larssons eviga ögonblick.

    Och så köpte jag Roslund och Hellströms "tre sekunder" på pocket, så nu ni, nu har jag laddat upp!

  • passionsblomman

    Hörru, det tror jag baske mig jag ska göra. Imorgon.

    Jag har hört dig lovprisa dem förr, och tänkt att detta ju måste testas. vad käkar man till dem då´rå?

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans