• dfk

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Hej på er tjejer!! Vad kul att hitta alla samlade igen! Hoppas att allt är bra med er, jag har inte läst bakåt i tråden.


    Ikväll ska jag o maken äta indiskt inne i Stockholm. Har ingen aning om vad som är gott, har aldrig provat förut, så det ska bli spännande!


    Tittar ni på Idol? Jag har hängt med lite men inte så intensivt som förra säsongen.


    Puss o kram på er alla!

  • dfk

    Hallå lilla blomman! Tack! Åh, då ska jag absolut läsa mig bakåt i tråden


    Nä jag har inte hängt i den här tråden förut men jag saknar ju er i massor, så jag hakar på här. Tantträden "dödde" ju!


    Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi fara iväg o äta massor av mumsig mat!

  • dfk

    Aleta, en stor kram!!


    Idag är det strålande sol,jag är så sugen på att gå ut i skogen o plocka svamp men det hinns inte med idag. Jag ska ta itu med att vinterbona verandan och flytta växter, om de inte redan har hunnit att dö ut, inte kollat så noga, stackarna!


    Missade ju Idol igår då vi var ute och åt indisk mat. Vi var på Tre Indier på Åsögatan.


    Det var en upplevelse må jag säga. Både positivt och negativt. Men hur som helst var det massor av mat för pengarna, det är man inte van vid. Det var så rejäla portioner så man orkade inte äta upp allt, himla gott var det!


    Ikväll ska vi äta tigerräkor frästa i olivolja,vitlök,chili och persilja tillsammans med aioli och gott bröd med mumsig sallad. Båda barnen ska på kalas så vi blir själva ikväll.


    Kram

  • dfk

    Grattis Flamman!! Hoppas att du får en fin dag!

    Heloise, Hoppas att det inte gör allför ont med blåmärket.

    Känns att det är måndagsmorgon, ville inte upp ur min varma säng i morse och ut i kylan,brr....
    Det hade kommit snö någonstanns i norr. Redan!
    Får se hur denna vinter kommer att bli, Kanske lika mycket snö som förra.
    Nä nu måste jag rusa till jobbet, kram på er!

  • dfk

    Soldemor, hoppas det går bra hos vetrinären.

    Daa, vilken osjysst arbetskompis! Fyyyy.

    Fjällbruttan, det låter bra att du nu kan gå fritt i ditt eget hem!
    Vi hade en granne som gjorde så. Väldigt olustigt. Han kom dessutom gärna in när maken var på jobbet. Väldigt obehagligt. Helt plötsligt kunde han stå i köket när man snurrade runt från spisen. Eller så kunde han vara i vadagsrummet helt plötsligt om jag satt i telefonen, då kunde han avbryta mig i samtalet genom att harkla sig eller knacka på axeln för att han ville något. En gång satt vi och åt frukost, jag o tjejerna(det här var en sommar) och fast han ser att vi sitter i morgonrockar och myser vid bordet, så klämmer han sig ner på en stol och vill ha frukost han med.
    Ja jag kan berätta om många fler gånger men jag ska inte låta honom ta all plats, för jag blir fortfarande arg när jag bara tänker på det. Inte för att en släkting har rätt att göra så men att en granne också beter sig så?
    Skönt hur som helst att ni sätter gränser. För man gör ju inte så.

  • dfk

    Godmorgon!

    Hihi..Heloise, då har du haft lite njutning utanför köksfönstret!
    Hoppas att det går bra hos barnmorskan.

    Aleta, vår granne har äntligen hittat ett annat hus att bosätta sig i med sin familj. Så det hela löser sig.... För oss iallafall.

    Villemoa, åh! vad mysigt med tjejkvällen!

    Passion, Jag förstår att det har satt spår, att bli utsatt för hot och våld på arbetet, usch vad läskigt!

    Jag har bara haft så svårt att sätta ner foten mot honom för våra småtjejer har lekt med varandra i flera år.
    Jag har tyckt lite synd om familjen, då mamma o pappa alltid har jobbat mycket, stressat och haft svårt att få ihop sitt livspussel.  Vi har hjälpt dom med allt från barnvakt, hämtning-lämning av barn till dagis-skola, lånat ut saker mm.
    Man märker inte på en gång, utan det kommer krypande det där med att gå över gränsen. Han var inte så i början, utan blev så med tiden, att han gjorde sig hemmastadd hos oss. Han har lånat skottkärran, gräsklipparen, verktyg mm utan att fråga. Fast där bet faktiskt min man ifrån och sa att han inte ville springa och leta efter våra grejjer på derass tomt utan förväntade sig att man måste fråga först.
    Han lånade alla möjliga saker och låste sen in det i sitt förråd. Det kan man kalla stöld!

    Det är ju inte klokt att man ska be att få tillbaka sina egna prylar. Man förväntar sig att de ska stå där man har lämnat dom.

    Jag snodde in mig själv i ett spindelnät, men man ska vara rakryggad och bita ifrån bara. Jag låser numera dörren och det har han ju märkt eftersom han inte längre bara kan kliva rätt in. Han har tom kommenterat det. Jag har sakta börjat att markera att vi inte uppskattar hans självklara besök. Säger ifrån om de ber om barnvakt, för jag kanske inte vill slösa en hel lördag på att vara deras barnvakt när de ska till Ikea och sedan inte kommer hem som avtalat! Om våra tjejer leker så är det ju inga problem, då har dom ju kul tillsammans. Det jag menar är om vår flicka är borta på kalas eller inte hemma och sen kommer hem o granntjejen då leker i hennes rum , kammar hennes barbies och sitter i hennes säng så känns det inte bra. Jag tycker att mina flickor har rätt bestämma om de vill ha besök på sina rum.
    Oj, nu har jag bara bläääää....på grannarna. Sorry!!
    Nu är de ju på väg till ett annat hus långt från oss.... 

    Kram på er!!

  • dfk

    Oj oj oj.. Jag har inte varit inne på BT på ett tag nu.


    Alla tankar går till Heloise o Panzer!!! Stora kramar, tänker på er o lilla bebben!


     


    Flamman, åh, vad jag känner igen mig i det du skrev om din dotter. Det gör ont i hjärtat när barnen mår dåligt i själen! Min yngsta dotter mådde väldigt dåligt hela VT i skolan, nu går vi till PRIMA där hon får prata och hjälp med sin ångest o oro. Vi föräldrar får också stöd. För hon har varit så arg och bråkig, det går ju ut över hela familjen. Till o från har man känt sig som en värdelös förälder! Jag skickar styrkekramar och du är en FIN mamma Flamman!

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans