• prinse­ssanog­rodan
    Äldre 3 Aug 11:09
    21075 visningar
    72 svar
    72
    21075

    Budget ca 50.000kr?

    blikarlsson skrev 2010-08-03 10:18:18 följande:
    Bra tråd! Vi gifter oss den 21 maj 2011, vad budgeten hamnar på är under diskussion... Vi bjuder 104 gäster, har bokat tvårätters för 285kr/person, då ingår dukning med vitt linne, dunillinservetter i valfri färg, servering av mat och dryck samt disk. Dryck köper vi i Tyskland, förmodligen på Pråmen eftersom det går fortast och man då kan få tillbaka en hel del på färjebiljetten om man är snabb. Min vigselring är köpt, kostade 3500:- på rean. Min brudklänning köpte jag på Blocket, en jättevacker klänning från David´s Bridal, då ingick underkjol, slöja, väska och hår dekorationer - det kostade 1300:-. Lokalen är hyrd, kostar 2100:- från fredag-söndag. Inbjudningar, vigselprogram och festprogram gör jag själv, gick tillsammans på ca 1600:- (frimärken inte inkluderat). Vi åker till Stockholm helgen efter bröllopet och bjuder med värdparet som tack för hjälpen, det kommer att kosta ca 6500:-. Vi ska inte ha något band som spelar, utan spellistor som min kusin ordnar, han har även ljudanläggning som vi får låna gratis! Vi fick för att tag sen veta att våra föräldrar i bröllopspresent betalar maten - supertack! Tårtan ska ett AME-företag göra, de är superduktiga och som kommunanställd får man 20% hos dem. Efter maten bjuder vi på chokladbitar till kaffet istället för efterätt. Jag ska inte ha några blomdekorationer utan strö rosenblad på borden, temat för bröllopet är rött/vitt. Har köpt rosenblad på bt för 50 kronor! Har säkert glömt massor, påminn mig gärna och fråga!
    Får man fråga var ni bor? På ett ungefär? Jag blir nyfiken eftersom er mat på 285/pers verkar vara ett bra pris! Jag har själv ingen aning om vad som är ett bra pris på mat etc...så jag luskar lite här i tråden.....och ni har så mycket fixat redan! Vi har bara bokat kyrka och börjat kolla på ställen att ha festen....och visst vi har gästlistan klar och har bestämt upplägget och stilen på bröllopet...men ni har ju fixat massor redan!
  • prinse­ssanog­rodan
    Äldre 29 Aug 12:07
    #35

    Jag trodde när vi började planera att det skulle kanske gå på ca 40 000 kr meeen det blir nog snarare 60 000 kr....För oss är det maten som kostar mest trots att vi bara har 32 gäster. Vi ska ha 3-rätters och vill inte göra maten själva. Vi vill ö.h.t inte göra så mycket själva så då kommer det kosta lite mer. Som tur är har vi en del pengar sparade så vi slipper tömma sparkontot


    Vi kommer att köpa inbjudningskort,placeringskort, festprogram etc från kortdesign.se med allt tryck så slipper vi pysslandet, vi är inte pysselmänniskor, mitt tålamod är inte det bästa när det gäller pyssel Om vi var tvungna att hålla nere den kostnaden så skulle vi såklart göra egna inbjudningskort men nu har vi sparade pengar att lägga och vill inte göra det själva. Jag köpte min klänning för halva priset nu på rean, hade tänkt att köpa på Blocket eller liknande men hittade en i en brudbutik, det var bara ren tur. M2b ska ha sin gamla kostym eller möjligtvis köpa en ny, men ingen dyr, utan typ Dressman Jag har beställt skor från Pernillas brudbutik, jag har strl 34 (!) så det är svårt att hitta vanliga fina skor utan att behöva handla på barnavdelningen - jag vill inte ha Hello Kitty på mina skor Skorna från Pernillas kostar 600 kr och det verkar ju vara billigt om man jämför med andra brudskor.


    Det vi sparar in på är transport till och från vigseln, det får vi blir vår vanliga bil. Vi kommer att bjuda på dryck till maten, men sedan är det bar till självkostnadspris som gäller, så där sparar vi in lite också. Vi jämför mkt priser också, och väljer det billigaste alternativet så länge det är lika bra som ett dyrare alternativ. Vad man tycker är "bra" är ju så olika från brudpar till brudpar också. Vi har börjat deala med fotografer, det lär nog ta lite tid att hitta en fotograf som vi gillar och som är bra men inte alltför dyr


    Vi känner ingen som kan fixa hår,blommor,mat,lokal etc billigt och vi vill inte göra så mycket själva så då kostar det mer helt enkelt, men 60' får banne mig vara taket.

  • prinse­ssanog­rodan
    Äldre 29 Aug 20:25
    #40
    inwe skrev 2010-08-29 20:14:33 följande:
    Härligt med så många svar! Är det REA på brudklänningar nu? Någon som vet? Har för mig att det skulle vara här i höst..
    Ja! Det är rea nu! Passa på! Det brukar vara rea från slutet av augusti till slutet av november eftersom butikerna vill göra plats för nya kollektioner. Jag köpte min för 4000 kr, det var halva priset. Passa på att kolla runt nu. Lycka till!
  • prinse­ssanog­rodan
    Äldre 4 Sep 13:25
    #43

    Vill tipsa om fina ringar som inte kostar skjortan enligt mig: titanringar.com. Vi har våra ringar därifrån och älskar våra ringar. Det jag gillar är också att man väljer själv yta, bredd, antal diamanter, storlek på diamanterna etc...och det kostar inget "extra" för att man väljer själv. Det finns olika modeller att utgå ifrån men man bestämmer själv hur det ska se ut och vill man inte ha någon av deras modeller att utgå ifrån så gör dom den som du vill ha den. Och ringarna tillverkas för hand när man bestämt hur man vill ha den. Min förlovningsring kostade ca 6000 kr, det finns bild på en liknande ring i mitt galleri - sida 2,tredje raden uppifrån - höger kolumn om ni vill se Den är i verkligheten mycket ljusare grå och mer som vitguld i ytan än det ser ut på bilden.


    Litet tips! Och det går enligt mig att matcha med guld om man tex har en förlovningsring i guld.


     

Svar på tråden Budget ca 50.000kr?