• S2011
    Äldre 1 Aug 19:20
    21032 visningar
    72 svar
    72
    21032

    Budget ca 50.000kr?

    vi försöker hålla hårt i pengarna, mycket beror också på att jag ännu studerar så vi kan helt enkelt inte sväva ut för mycket. dessutom vill vi hålla det hyfsat "litet, enkelt och familjärt".


    just nu ligger vi på ca 28000 kr och kommer försöka landa billigare om det går. absoluta smärtgränsen är nog dock 35000 kr, har vi sagt. bröllopet beräknar vi till juli nästa år.

  • S2011
    Äldre 1 Aug 19:42
    #6

    just nu har vi 36 personer (inkl oss själva) och har hittat en sjukt fin festvåning där vi kan få buffé (som vi bägge hade som önskemål) för ca 375 kr/kuvert inkl. dekorationer, lokalhyra, personal osv. dricka kommer till.


    jag har hittat en sjukt fin klänning som jag tänker beställa från en importsida - den kostar ca 1500 kr att få uppsydd efter mina mått och fraktad till mig här i Sverige, inkl. underkjol. min bm kommer nog lägga runt 2000 på kläder och skor som det ser ut.


    ringar kommer bli i titan - min bm vill inte ha i guld, de kommer kosta oss ca 1800 kr för bägge. när ekonomin finns till det kan jag byta fuskstenarna mot riktiga om jag skulle vilja (=mindre hål i börsen)


    alkoholen kan vi förhoppningsvis handla i tyskland och hamnar då på knappt 5000 kr inkl resa (mousserande, öl, vin, cider, avec och alkoholfritt). annars kommer det förstås dra iväg lite där..


    underkläder har jag redan hittat på rea (vit korsett med spets för 299 kr + fina, tunna spetstrosor i vitt för en 50-lapp). skor har jag dock ej hittat ännu, men räknar med 500 spänn där.


    frisören är väl där jag lägger lite mer pengar (om man jämför med kläder och ring) och räknar 2650 kr hos min frisör för det "avancerade" paketet. ev kan jag komma undan med 1750 kr där, beroende på val av frisyr.


    resan tänker vi vänta med för att kunna fara längre bort och längre tid, funderar på en vinterresa (sommaren är ju ändå så fin i Sverige).


    grejen är väl att jag gärna kollar upp och jämför flera ställen med varandra, oavsett vad det är för tjänster de säljer. är det viktigast att det är "dyr mat" eller är det viktigast att det är "rätt" lokal? blir det verkligen dyrare att förlägga bröllopsmiddagen på hotell/restuarang jämfört med att köpa in mat, personal, dekorationer osv själv och sen lägga på lokalhyra? behöver jag verkligen ha en märkesklänning - ingen vi känner vet ju ändå vad det är för designers för brudklänningar (och inte jag heller..)?


    men hur man än vänder och vrider på det så är det ju mat och alkohol som kostar mest - det är svårast att hitta bra dealer och alternativ där, tycker jag :)

  • S2011
    Äldre 17 Sep 08:23
    #46

    det verkar till slut som att vi landar på strax under 35 tkr med allt utom resa - den väntar vi med och tar en längre vinterresa.


    vi bestämde oss slutligen för att vi inte ville hålla på och springa med mat och pyssla ihjäl oss med lånad lokal, vara tvungen att städa dagen efter osv, så vi förlägger vår bröllopsfest i Scandic Billingens festvåning och köper in middag + fest av dem.
    med det beslutet + utökning till 40 gäster, så hamnar vi 10 tkr högre än från början.


    35 tkr känns ändå inte jättemycket med tanke på vad vi får. jag är nöjd :)

Svar på tråden Budget ca 50.000kr?