• dfk

    Tantvarning numero 9

    Oj vad ni har hunnit skriva..


    Cantaton, vilken jättefin lägenhet! Hur har det gott med banken?


    Soldemor, roligt att det gick bra på utställningen!


    Kram på er alla!


     

  • dfk

    Fy fasen för satmaror!


    Sonja, vilken tragedi med flickan som dog!!


    Villemoa, hoppas att foglossningen kan lindras på något sätt, bälte eller något?


    Jag är inne på sista semesterveckan, vill verkligen inte börja jobba...

  • dfk

    Åh, Cantaton kramar om hårt!!!  Jag håller ändå tummarna att lägenheten blir er. Förstår att du känner dig orolig över din pappa. Det är klart att oron dränerar energin. Men kanske du kan känna stöd att träffa din släkt på middagen ändå och att inte ensam bära det tunga. Avboka annars om du inte orkar. Förstår att du vill dra huvet under täcket men något som kan få en att må lite bättre när man känner sig nere är att vara ute i naturen. På något sätt hämtar man kraft vid vatten, skog eller andra vackra gröna platser. Även fast det kanske inte löser problem så hjälper det till att lösa spänningar.


    Diz, Grattis igen!,jättefina är ni! Vill se mera bilder och veta mer om bröllopet, nyfiken..


    Heloise, hoppas att din pappa kan ge er ro snart! Bra att du har Panzer som stöd. Nu ska ni ju ha det bra kring er när det snart drar ihop sig för en ny familjemedlem.


    Själv har jag lite jobbångest..På måndag börjar jag jobba igen och det är alltid så svårt att bryta upp semestern på något vis. Men man kommer nog snart in i rutinerna!


    Kram på er!

  • dfk

    Jag har två jobb, som butikssäljare och så jobbar på en kvinnojour.


    Mitt sistnämda jobb älskar jag!


     

  • dfk

    Jag jobbar 50% i butiken och 25% på jouren, men sen lägger jag kanske 25% ideell tid på jouren också.


    Jag har varit med jouren från början och startade upp den tillsammans med några andra kvinnor. Så jouren är som mitt andra hem kan man säga, och i början la jag all tid jag kunde avvara till att vara engagerad. Nu försöker jag att hålla en lagom tid där. Att ha en balans till arbete,ideell tid och privat tid.


    Naturligtvis skulle jag önska att vi inte skulle behöva ha en kvinnojourer alls och att mäns våld mot kvinnor skulle upphöra, en sk nollvision. Därför arbetar vi mycket förebyggande  och driver olika projekt. Vi arbetar ibland i skolor och har samarbeten med brottsofferjouren,polis,kyrkan,landstinget,kommunen mm. Vi försöker synas i media regelbundet.

  • dfk

    Hej Soldemor!


    Åh, nu måste jag rusa. Jag och barnen ska till biblioteket och låna massor av böcker.....


     

  • dfk

    Tack Sonja! Jag blir rörd av det du skrev och sådant värmer!


     


    Hur mår du idag Cantaton?


     


    Igår var vi på bibblan och lånade hem ett berg av böcker. Tur att vi fick skjuts hem.


    Min dotter lånade hem bla Guiness Rekordbok och huuuu säger jag, har nu sett världens längsta tånaglar och fingernaglar Hur fixar man toalettbesök och att hålla i saker mm?


    Obegripligt att man också vill ha det så.. Sedan en man som klarade rekordet med att ha så många ormar som möjligt i munnen...Varför?


    Ja det är ju häftigt och kul att se många andra rekord förståss.


    Min yngsta dotter frågade mig hur länge lever en trollslända? Ja knappt en dag tror jag blev mitt svar. Men hur hinner dom växa från nyfödda -barn - vuxna på samma dag blev nästa fråga. Ähum... blev mitt svar då. Vad äter dom? Ähum...Vad gör dom den dagen dom lever, leker eller bara tittar sig runt? Ähum...


    Så nu har jag lånat en bok om trollsländor och nu ska hon få alla svar på frågor hon har om just trollsländor. Tills hon vill veta allt om nyckelpigor eller nåt annat kryp...


     


    Idag ska vi ut en sväng med båten om det inte blåser för kraftigt.  


    Hoppas att ni alla får en fin dag!

Svar på tråden Tantvarning numero 9