• zorken­19
    Äldre 16 Jul 13:09
    5477 visningar
    22 svar
    22
    5477

    På måndag ska jag börja med lchf

    Någon som är sugen på att följas åt? Jag är inte överviktig men vill gå ner några kilon samt så har jag läst att många mår jättebra av lchf. Så jag tänkte att jag försöker iallfall! Men det hade varit kul om någon annan med antingen vill börja eller som kanske redan kör denna metoden.

  • Svar på tråden På måndag ska jag börja med lchf
  • Ezna
    Äldre 16 Jul 18:16
    #1

    Vad är det?


    Själv kör jag GI, 1  kg ner på 4 dagar.. funkar skitbra! 

  • Ängla8­0
    Äldre 17 Jul 19:34
    #2

    Jag ska också försöka köra på det men jag vet inte om jag ska köra fas 1, dvs helt utan kolhydrater. Problemet då är att man inte får träna hårt och jag är just nu inne i en fas med mycket träning så vi får se. i vilket fall som helst så skulle jag behöva gå ner ca 3 kg på 6 veckor.

  • Bellso­n
    Äldre 17 Jul 20:31
    #3

    Jag har försökt börja med lchf. Har enormt svårt att skippa sockret!! Fattar inte vad det är med mig. E så sötsugen! Jag vill gå ner ca 7 kg på 3 månader.


    Har ni några bra mattips? 

  • Fröken Kumla
    Äldre 17 Jul 22:28
    #4

    Oh, jag som precis satt och tänkte på samma sak. Jag hakar på! Är inte heller överviktig (158/48) men måste bli av med mitt infernaliska godissug... :/ Har kört LCHF i ca en månad tidigare med det rann ut i sanden, nu har jag gett mig f-n på att det ska lyckas! :D

  • zorken­19
    Äldre 18 Jul 01:58
    #5

    Åh vad kul med lite flera som är sugna. just nu håller jag på att läsa om den så att det blir rätt. Det jag är lite osäker på är om man måste äta så strikt som man gör på GI. Där i fas 1 skulle man äta frukost,mellanmål,lunch,mellanmål,middag osv. Måste man göra så i LCHF med? För endel verkar det som att de är frukost,lunch och middag?
    Vill helst inte börja fel när jag äntligen bestämt mig :)
    Jag har hittat en massa bra receptsidor. Jag kan lägga in dem här sen. Ska samla ihop dem.

  • Bellso­n
    Äldre 18 Jul 18:37
    #6

    Åh schysst gör det! Har samma fråga som du btw. Hur många mål ska man äta?

  • Ezna
    Äldre 18 Jul 22:21
    #7

    Att man ska äta många gånger per dag är för att hålla blodsockret i shack vilket gör att sockersuget minskar/försvinner!


    Så mitt råd är att äta flera gånger varje dag.. 
    Minst 5, frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål..


    Tips- för den som vill ha- ät proteiner i massor, och framför allt på kvällen så du förbränner fett under natten.. ;)

  • sisssi
    Äldre 19 Jul 08:16
    #8

    Perfekt mellanmål för mig har varit en skiva brieost och kaffe mmmmmm så det behöver inte vara så avancerade mellanmål. När man väl kommer in i det efter någon vecka så försvinner godissuget man vill helt enkelt inte ha!

    En lustig bieffekt jag märkt är att jag lessnar på att äta. Har nämligen alltid varit duktig flicka och aldrig lämnat på tallriken har någon bjudit mer har jag artigt tackat ja. Nu lämnar jag på tallriken och är liksom inte intresserad av mer - lustigt!

    Nu under sommaren har jag slarvat lite och ätit lite bröd till frukost och lite potatis till grillade köttet men jag mår inte riktigt bra på det känner mig uppblåst och svälld och blir alldeles varm och konstig så jag ska försöka låta bli.

  • zorken­19
    Äldre 19 Jul 22:02
    #9

    Då kanske det är lika bra att äta tex en bit brieost eller nåt litet så att man håller igång förbränningen. Jag har hittat lite bra sidor både med recept samt info om hur man ska äta osv. Om ni har några bra sidor får ni gärna lägga in dem.
    Jag tycker detta ska bli riktigt spännande. Se om man går ner nåt i vikt. Jag har även problem med magen och har hört många som tycker att de mår mycket bättre när de ätit efter den här.

    http://www.lchfrecept.com/

    http://www.lchf-recept.se/
    http://ekomegarecept.blogspot.com/
    http://www.lchf.se/
    http://www.alltomlchf.se/

  • Wormgi­rl
    Äldre 21 Jul 16:48
    #10

     


    Bellson skrev 2010-07-18 18:37:13 följande:
    Åh schysst gör det! Har samma fråga som du btw. Hur många mål ska man äta?

    Man ska äta när man är hungrig och sluta äta när man är mätt. Lyssna på kroppen, helt enkelt. Om man gör sig av med sockersuget kommer kroppen sluta säga att den vill ha mat när man inte behöver det.

    Det finns de som påstår att anledningen till att man går ner i vikt på LCHF är att man får i sig färre kalorier, eftersom man blir mätt snabbare och därmed inte äter lika mycket eller lika ofta.

    Själv var jag alltid hungrig förut, men nu när jag kör LCHF är jag helt nöjd med 3 mål om dagen. Det har gjort underverk med mitt humör också, jag brukade bli vansinnigt arg när jag blev hungrig, men nu är jag hur harmonisk som helst.

Svar på tråden På måndag ska jag börja med lchf