Inlägg från: MabCar |Visa alla inlägg
  • MabCar

    Oktober 2010, del 2

    Denna förra tråden stängdes så här kommer en ny. Här samlas vi som ska gifta oss i oktober.

  • Svar på tråden Oktober 2010, del 2
  • MabCar

    En undran om fotograferingen....


    Ska ni fotografera er innan eller efter vigseln?


    Vi skulle vilja göra det efter vigseln men är rädd över att det ska vara för mörkt att vara ute då. Vi gifter oss klockan 14.30 den 23. Hur hade ni gjort?

  • MabCar
    Slottsbröllop skrev 2010-06-21 13:14:11 följande:
    hejsanHär är en länk till solens upp och ned gång..www.lfv.se/AIP/GEN/GEN%202/ES_GEN_2_7_en.pdf
    Tack så väldigt mycket!
  • MabCar

    Det lutar nog att fotas oss innan vigseln. Har ni fått i väg inbjudningarna ännu?

  • MabCar

    Kanske en liten dum fråga men hur byter man efternamn? Görs det i samband med hindersprövningen?


     


    bröllop 101009 skrev 2010-06-23 09:16:52 följande:
    Vi skickade in ansökan om hindersprövning och namnbyte i måndags. Vår kyrka vill att vi lämnar in pappren 4 veckor innan vigseln så vi behöver vara ute i god tid. :)

     

  • MabCar
    Slottsbröllop skrev 2010-06-22 21:16:59 följande:
    Jag skickade mina för 2 veckor sedan.. kanske lite tidigt men tänkte att folk kanske inte är hemma i sommar. Har OSA datum 1 augusti.
    Verklingen jättefina! Vi har oxå skickat ut våra och har samma osa datum som ni. Har ni börjat få några svar?
  • MabCar

    Hindersprövningen och ansökan om att byta efternamn ligger i hallen. Vi gifter oss den 23/10 så man vill ju inte skicka allt för tidigt. Inbjudningarna gick ut för två veckor sedan och oas är den 1/8. Alla som vi har träffat har sagt att de ska komma, så vi håller tummarna


     


    Vart ska ni andra gifta er någonstans? Själva ska vi vara i Ingarö kyrka och sedan Säby Säteri.

  • MabCar

    Fru Osbeck: Vad häftigt med Las Vegas! Åker ni själva eller följer det med några gäster?




    Palan: Menade du ang hindersprövningen och byte av efternamn?

  • MabCar

    Bröllop 101009: Gå in skorna har jag inte ens börjat att tänka på, det är något man kanske borde göra. Dock bor vi på 37 kvm med sovloft Och gå utomhus med dem vill jag inte då de kommer att bli sumtisga, vi bor på landet. Smart med extraskor, det kanske man ska leta efter. Vart köpte du dina?


     


     

  • MabCar

    Jag funderar oxå på att ha pärlor i håret men det kanske blir för mycket med både pärlor runt halsen, i öronen och i håret.


    Jag berättade detta för min mamma som sedan berättade att hon hade hittat sin gamla brudkrona med pärlor på i en av min systers kartonger. Jag fick gärna använda pälorna och tänkte att de kanske man kan ha i håret. Men nu blir jag osäker, det kanske blir för mycket pälor.  Jag vill inte välja bort örhängerna som tillhör min bortgångna syster och halsbandet som var min farmors mamma vill jag oxå ha. Vad tror ni?


     


    Hängde ni med förresten?

  • MabCar

    101010: Välkommen!


    Bild på den bukett som jag vill ha finns under mitt galleri, starka bilder. Tänkte kontakta den florist som kommer att göra bordsdekorationerna under kommande vecka. 


    Vad har du tänkt att ha?

  • MabCar

    Slottsbröllop: Jag hoppas att det löser sig med floristen. Har säkert frågat detta innan men vart gifter ni er?


     


    101010: Mysigt med ett lite bröllop! Vi gifter oss i Ingarö kyrka och hr sedan festen på Säby Säteri. Min sambo tycker inte om att klä upp sig. Men det blir kostym och efter kyrkan kan jag tänkta mig att lipsen åker av


     


    Vi har inte alls komnit långt i vår planering, planeringen är gjord men vi många saker kvar. Det som är bestämt är kyrka, festlokal, bröloppsresa, inbjudningar, bukett och mina kläder. Hur långt har ni kommit? Jag börjar känna mig stressad medan sambon tar det lika lugnt som vanligt

  • MabCar

    Vi har inte pratat med en präst som ska viga oss ännu. Hon vi pratade med när vi bokade sa att vi skulle höras under augusti. Hur långt innan borde man prata med dem?


    Ringde floristen igår och "bokade tid", henne ska vi träffa i början av september. Har ni bokat florist?


    Tänkte lägga hindersprövingen och ansökan om efternamnsbyte på lådan imorgon. Nu känns det som det börjar bli på riktigt

  • MabCar

    Vad roligt att det kändes så bra med prästen. Vi gifter oss den 23 oktober. Vigselringen köpte vi samtidigt som förlovningsringarna. Det är en schalin passion i vitguld med diamanter i kanalfattning. Har du hittat din?

  • MabCar

    Nu ligger vår hindersprövning på lådan tillsammans med efternamnsbyte. Just nu befinner vi oss på semester och hoppas hinna med några bröllopssaker, bla vilken musik vi ska ha i kyrkan.

  • MabCar

    Sassysissy81: i vårt festprogram kommer vi att ha meny, text rader ur en sång som betyder mycket för oss, bröllopsbingo, vad vet du om brudparet, presenation av gästerna och sedan sånger.


    Det finns säkert många andra saker att ha med...


    Jag tror inte heller vi kommer att ha något vigselprogram.


     


    Vår hindersprövning kom tillbaka för någon dag seden, jag trodde det skulle ta längre tid. Vi hade sista svarsdag den 1/8 och alla svarade ja Det börjar dra ihop sig nu. Har bokat tid hos skräddaren som ska ändra min klänning lite. Nästa punkt på checklistan är att bestämma mat. Vad ska ni ha för mat? Jag har även bokat en salsakurs eftersom vi ska dansa salsa istället för vals.

  • MabCar
    mamablues skrev 2010-08-12 01:39:40 följande:
    Ingen vidare fart här inne än och jag är så dålig på att skriva här med Nu äntligen är våra inbjudningar klara, ska "bara" skriva adresser å klistra frimärken imorgon å sen är det postlådan som gäller! Gifter oss 23:e å har 20 sept som osa, det är väl inte försent?? Känns som vi är sist med allt...suck!Har vart helt inne i inbjudningarna å min klänning att jag låtit listan vara ett tag, men nu känner jag lite stress, vad har man glömt liksom?Var det någon mer här som gifter sig 23:e??
    Vi gifter oss oxå den 23. Vart kommer ni att vara? Vi har oxå mycket kvar att göra, make-up, frisör, meny, bordsplacering, tårta, blommor, musik men det löser sig
Svar på tråden Oktober 2010, del 2