Inlägg från: JollyO |Visa alla inlägg
  • JollyO

    Juli 2010

    100703 M och B skrev 2010-06-15 11:39:46 följande:
     Jag föreslog att vi kunde ta hälften av tårtorna med vit choklad och hälften med mörk. Men då svarar konditoriet att visst kan vi det men det ger ett rörigt intryck, effekten med de röda bären vi skulle ha på den vita tårtan försvinner helt på den mörka etc etc.. Och min älskling håller med. Jag kan nog också hålla med att synintrycket kanske inte blir lika snyggt. Men jag vill ju ha en tårta jag gillar OCH en som han gillar? Beslutsångest!!
    Vadå rörigt intryck? Direkt någon tagit en bit från tårtan blir det ett rörigt intryck ju! Tycker att ni ska ha två sorter! Var dock beredda på att det kanske går åt lite mer tårta, de flesta vill säkert smaka på båda!

    I söndags hade vi träff för föräldrarna för första gången :) Vi har varit ihop i två år så det var väl dags nu innan bröllopet. Våra föräldrar är skilda och alla har nya så det blir en hel del folk. Det gick bra om än lite stelt i början.


    Någon som vet vart det finns fina kaffeservetter? Jag tycker att jag letat överallt. Vill helst ha rosa, rutiga, blommiga eller prickiga. Ingen som köpt några?


  • JollyO
    Vi 3 skrev 2010-06-15 14:38:23 följande:
      Vi hade rosa rutiga på dopet för ett par veckor sen. Vi köpte dem på ÖB.
    Tack för tipset. Jag har varit på ÖB men såg inte några då? Var det sådanadär små kaffeservetter eller var det vanliga? Jag behöver ungefär 150 stycken :)
  • JollyO
    Casmel skrev 2010-06-22 18:32:39 följande:
    Nu finns det bild på våra viselringar i galleriet
    Jag har också hämtat vigselringen! Ska försöka få upp kort på hur de ser ut tillsammans. :) Längtar tills jag får ha den på mig!

    Har börjat sy på mina servetter igen. Bara 55 stycken kvar...


    Och sen är nästan hela gästpresentationen klar... 25 dagar kvar!


  • JollyO

    Jag har glömt bort det där med morgongåva... Jag vet att han vill ha en ny klocka så det får nog bli en. Svårt att välja bara!


    Imorgon ska jag leta tyg till att sy ett nytt bakstycke som ska sitta bakom snörningen på klänningen. Eftersom jag beställde en för liten klänning behövs lite rejälare grejer nu tyvärr... :p


    Har sytt 25 av 75 servetter nu, bara 50 kvar, hehe! Ska ha en bit jutesnöre som servettring och äntligen har broarne.se fått in i 4 mm bredd igen! Får hoppas att det kommer hem väldigt snabbt.


    18 dagar kvar, som vi har väntat och längtat!


  • JollyO

    Oj vad länge sen jag va inne här! Nu är det bara en vecka kvar för oss!


    BT och julitråden har varit ett bra stöd senaste året och nu är nästan allt färdigt. Smink är bokat på Bodyshop (tack till vem det nu va som skerev att det var billigt där!) och jag ska på konsultation på tisdag.


    Klänningen är en 36:a (passade min syster) och jag är 40/42 ungefär så jag har köpt tyg för att sy ett nytt bakstycke att ha bakom snörningen. Blir verkligen bred snörning men lite sent att göra något åt det nu. Upptäckte även att torsoletten jag hade syntes på magen för att den var för kort. Åkte till Lindex och fick med mig en som passade jättebra hem.


    Fixat på senaste:


    Underkläder - Torsolett, "hålla-in-magentrosor" och små "stepsstrumpor" att ha i skorna om det blir svettigt.


    Fjäderklämma - finns en söt på HM Divided med vita fjädrar för bara 40 kr om någon är intresserad.


    Bordsplacering, vigselprogram och festhäfte.


    Sevetter, till kaffet och till nattamaten. En stor vit träbåt att ha till dekorationer. Lite övriga dekorationer.


    Kollat ut med fotografen vart vi ska fota.


     


    Kvar att göra:


    Sy klart servetter (hälften kvar)


    Sy vimplar


    Fixa folk som kan servera tårta och koka kaffe, vet inte vem jag ska fråga...


    Snart så gäller det! Hoppas att alla som gifter sig idag (i toppenväder precis som förra helgen) får bästa dagarna!


     


  • JollyO
    sarahkka76 skrev 2010-07-11 18:26:29 följande:
    Jag var där men hittade inget. Ska kika på en annan Lindex ibland kan urvalet variera.
    De har några "strumpbyxevarianter" som bara går nedanför låret på Lindex. Tror att de hette något med att de var trosor...

    Ungefär som dessa men något kortare: www.lindex.com/se/Product/Product.aspx&styleid=9657608&path=3403475;3215210;3232575;3528387;506580


    De kanske kan fungera annars? Jag ska nog köpa mig ett par för säkerhets skull!


  • JollyO

    Så stressad nu... Fick psykbryt på två telefonförsäljare idag. "Lämna mig ifred annars slår jag ned er!" OMG!!! Jag är inte lugn!


  • JollyO

    Bästa dagen någonsin i lördags! Allt blev så underbart. Kyrkan var genomsvettig men annars var vädret alldeles lagom, lokalen blev jättefin och gästerna var glada och snygga. Talen och spexen var roliga allihopa och maten var jättegod. Toastmastrarna hade flera överraskningar såsom femkamp med grenar som "sätt skägget på Erik" och "boll i brudpar", haha.


    Alla detaljer som jag hade tänkt ut innan blev så snyggt, tex vimplarna, spetsdukarna och ljusslingorna. Klänningen, håret  och sminket blev så snyggt och min man var så nöjd med sina rosa hägslen. Längtar efter att se korten! Nu står det dock hundra kassar i hallen med dekorationer mm som någon borde "göra sig av" med...


    Spetscykelbyxorna från Lindex blev en höjdare, verkligen. Tackar för tipset och till kvarvarande brudar säger jag bara KÖP!


  • JollyO
    Kärleken9 skrev 2010-07-25 11:33:58 följande:
    Källerud: Vi får hoppas det ändras, hinner ju göra det än. De hotade länge med regn på vår dag med men det blev 28 grader varmt istället.     Vår fotograf har lagt in fler foton på oss på vår hemsida. Så fina! Längtar tills vi får hem dem alla!!! www.mariasfoto.se är foto-bröllop vi som går vid muren och skrattar hand i hand och står vid vatten samt en närbild. Om någon vill se.
    Era kort var fina! Men jag tycker att ni har tur med tanke på hur några av hennes andra bröllopsfoton såg ut... Några var fina men andra riktigt hemska!
  • JollyO

    Mitt nästa projekt är en av bästisarnas möhippa. Bara att börja nu!


  • JollyO

    Här blir det att vänta några år med bebis. Ser fram emot när det är dags däremot!


    På torsdag har vi bokat in "trash the dress"-fotografering. Har redan kollat in några ställen att fota på, men det känns jättekonstigt att jag ska klä på mig klänningen en gång till... Knäppt om någon vi känner ser oss också! Men det kanske sjunker in lite mer att vi faktiskt är gifta då? Någon annan som ska ge sig ut på äventyr med klänningen?


  • JollyO
    minimis skrev 2010-08-03 16:17:14 följande:
      Vad innebär det? Vad nyfiken jag blev :)
    www.google.se/images%20the%20dress&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=sv&tab=wi

    Vi tänkte åka och fota vid "smutsiga" platser och vid en å som rinner genom ett gammalt industriområde. Vi ska väl inte kasta färg på varandra eller förstöra kläderna men jag tänker mig att det kommer att bli lite rockiga roliga kort.


    Jag tänker ha rufsig håruppsättning och sotiga ögon. Klänningen kostade bara 1700, och spetskanten längst ned är redan tilltuffsad så det gör mig inte något om den blir lite smutsig.


  • JollyO

    Förresten har jag lagt in något kort från bröllopet nu. De är tagna av kompisar, väntar fortfarande på de riktiga bilderna!


  • JollyO

    Kan meddela att det var jätteroligt att ta fler foton! Hade tupperat och lockat håret och sotat ögonen ordentligt och även maken fick lite ögonskugga. Vi var så mycket mer avslappnade denna gången. 


    Fotade vid ett industriområde med mycket tegel, några kort inne i stan, i en svetshall (!) och utanför ett litet växthus som var supergulligt. Avslutade fotograferingen med några kort i ett tjärn, gick ned till låren med klänningen :) 


    Med oss hem fick jag alla fotona från fotografen från den stora dagen, ska lägga upp två som jag retuscherat lite redan. Fanns många fina!


  • JollyO
    CeKe skrev 2010-08-10 22:21:14 följande:
    hur sjutton förminskar man bilderna så att de går att använda här egentligen? har fått bilderna av fotografen, men de är ju på tok för stora för att lägga upp...
    Öppna dem i photoshop och spara som .jpg och välj sedan låg kvalitet. Det kräver ju förstårs att du har photoshop eller dylikt...
  • JollyO
    CeKe skrev 2010-08-12 16:19:03 följande:
    Hm och själv är jag nästan lite glad att det tar tid. Fåfängan har slagit till när det gäller körkortet.. Har inte riktigt bestämt mig om jag vill ha långt hår eller klippa mig kort och ska jag klippa mig kort, vill jag ta kortet till körkortet efter klippningen Jag vet, jag är knasig...
    Jag har redan hunnit klippa mig kort efter bröllopet! Här blir det kort hår på nya kortet :)
  • JollyO
    CeKe skrev 2010-08-24 22:32:02 följande:
    Nu har jag fått hem från skatteverket om nya efternamnet Fick från skatteverket idag.. Så nu är det väl bara att vänta på alla papper från vägverket etc för att fixa nytt körkort, ordna med banken etc för att få samma namn på allt! Nån mer som känner det stora i att ha tagit steget att vilja bli föräldrar och slängt iväg alla preventivmedel? Jag tycker det är en helt fantastisk känsla bara att ha tagit det steget och att det liksom kan bli till en helt ny liten person varje gång vi älskar med varandra ;-oSpännande spännande !!!
    Det låter väldigt spännande! Hoppas på ett lyckat resultat för er :)

    Fick korten från "trash-the-dress"fotograferingen idag. Sååå snygga! Kul! Kan verkligen rekommendera en sväng till i klänningen om ni känner någon som kan fota er!


  • JollyO

    Det är så tråkigt att allt med bröllopet är över. Visst att vi har tackkorten kvar men... :(


  • JollyO
    Kärleken9 skrev 2010-09-05 15:16:24 följande:
    JollyO: Vår fotograf, www.mariasfoto.se undrar vad du inte tyckte om med hennes bilder. Du kommenterade vid något tillfälle du tyckte många av hennes bilder var hemska. Maria har läst det och undrar, gn mig, vad du konkret menar. Hon vill gärna veta för att utvecklas. Att bara säga att de är hemska, och att vi hade tur som fick fina bilder, ger ju inte så mycket.   Jag har äntligen fått bekräftat mitt nya efternamn så nu är man Fru rakt igenom. Underbart!
    Jag gillade inte stilen. Tyckte inte att studiobilderna som ligger först på hennes hemsida under bröllop hade snygga skuggor. Mörka i ansiktet. Sen var det några andra som var tråkigt komponerade och så. Kändes omodernt (hemsidan). Jag tänker att fotografer lägger upp de bilder som de är absolut nöjdast med på sina hemsidor/portfolier och därför förväntar jag mig att det ska vara väldigt snygga bilder. Inte att alla kort fotografen någonsin tagit är perfekta, men att de visar de de tycker är riktigt bra. Jag tyckte inte att alla korten var hemska, vissa är trevliga och snyggt komponerade, men några andra känns som om de är 10 år gamla.

    Men(!), jag är 24 år. Jag tycker att många bröllopsfoton, ringar, klänningar mm som folk verkar gilla på denna sidan är hemskt tantiga/omoderna. Verkligen. Alla gillar olka grejer, jag skrev bara vad jag tyckte utifrån hemsidan och räknade inte in andra saker som pris, service osv.


    Jag gillar en helt annan stil, som tex denna fotografen: www.tecpetajaphoto.com/index.php


     


  • JollyO

    Lade upp två favoritfoton från "trash-the-dress"-fotograferingen förresten. :)


Svar på tråden Juli 2010