Inlägg från: miris |Visa alla inlägg
  • miris

    Juli 2010

    Skulle svara på ett inlägg i förra tråden, men det gick ju inte. Men nu hittade jag er igen.


    Tror det var Kärleken9 som undrade över vart man placerar barnen? Vi tänkte placera dem brevid sina föräldrar. Gärna längst ut på borden. Men vi har inte så många små barn, de flesta har skaffat barnvakt. Sen är det lite större barn 10-18 år och de sitter brevid föräldrarna också. Vill att de ska känna sig bekväma. Men vi kör inte så mycket på traditionella "regler" heller. Vi sätter alla par brevid eller mittemot varandra. Och försöker också sätta dem i närheten av någon annan de känner. Men det är inte lätt att få till det! Vi har i alla fall gjort ett första utkast.


    Har även kollat på gästpresentationer nu ikväll. Det är också SVÅRT! Några respektive till kompisar har vi inte ens träffat förut och en del släktingar är heller inte lätt att skriva om..

  • miris

    Håller med. Du är inte fånig. Ni lägger ju ner en massa tid också på bordsplacering, placeringskort, gästpresentation etc. Hade hon ens tänkt berätta det? Det rör ju till lite menar jag. Men om en 13-åring är ett barn eller inte är ju upp till er att bestämma, vilken "åldergräns" det är.


    Men jag förstår. Det är inte lätt att säga att dottern inte får komma heller. Då kanske hon väljer att inte komma överhuvudtaget.

  • miris

    Katja - Bra att hon har förstått iaf, men väldigt tråkigt om hon skulle tacka nej i sista minuten.


    Tänkte på det igår, hur gör man om någon blir sjuk? Då blir ju bordsplaceringen helt fel. Man vill ju inte ha en tom plats mitt i.. Men vi får hoppas att det inte händer! Har dock på känn att några kanske inte kommer av olika anledningar, men jag hoppas att vi får veta det i god tid i så fall.

  • miris

    Om man lämnar en plats tom är det ju helt okej om namnet står kvar i festhäftet. Men flyttar man med alla, blir ju allt fel. Både i festhäftet och vem man hamnar brevid och mittemot. Så jag ska försöka skriva ut mittendelen i festhäftet med bordsplacering så sent det bara går, kanske 2 dagar innan. I fall man måste ändra om en del i placeringen. Annars får det nog bli en tom plats..

  • miris

    Också borgerligt - vi träffar vigselförättaren i början av samma vecka som vigseln.

  • miris

    Ni är klara med insidorna till festprogrammet. Jag är bara klar med utsidan. Önskar vi kunde byta. ;) Fast vi ska inte göra så mycket. Ska lämna över till några som gör det mesta.

  • miris

    GHA. Försöker välja en låt till "valsen" som inte ska vara vals, utan "tryckare" typ. Detta är ju omöjligt! Vad ska ni andra dansa till?

  • miris

    Min frisör sa att jag skulle tvätta håret dagen före. Alltså ett dygn innan. Inte för mycket balsam.


    Ja, den här veckan vill vi ha gjort klart ALLT som vi kan ha gjort innan vi åker ner till staden där vi ska gifta oss. Vi åker ner till midsommar och stannar där en vecka fram till bröllopet. Då vill jag bara ha kvar själva festlokalen och sånt som måste göras på plats. Men det kommer säkert bli en massa som inte hinns med..


    Shit! 2,5 vecka kvar!


    Hoppas på att få klänningen idag =)

  • miris

    Vi 3: Låter helt sjukt att de sa det om abort o.s.v.! Förstår att du är ledsen. Likaså att de försagt sig om bröllopet. Hur blir det nu? Vet alla? Ska ni inte ha "hemligt" längre, eller hur gör ni?  Jag förstår att du inte vill åka dit. Men håller med Kärleken9 om att du inte kan hålla er dotter borta från sin farfar, så länge han inte gjort henne illa. Låt dem åka och stanna hemma du. Ang. din sambo så är det nog väldigt svårt.. Han står ju på din sida, men trots allt är det hans pappa. Kanske svårt att säga ifrån.. (?)


    100703 - Ja, det verkar ju olika. Min frisör ville inte att håret skulle vara nytvättat. Men mitt hår blir väldigt "flygigt" och stort liksom när det är nytvättat, det är bättre dagen efter, så det är bra.


    Angående tårtan tycker jag också att ni ska ha båda! Ska ni ha tårtställning? Blir väl fint med en färg på varje våning. Vit, brun, vit...


    Kärleken9 - Våra festhäften sätter vi ihop med ett snöre. Då kan man enkelt sätta in mittenbladet med bordsplacering och gästinfo de sista dagarna. Eller om det blir någon annan ändring.

  • miris

    Jag tror iaf att efternamnet gäller efter vigseln (eller snarare när vigselförättaren skickat in papper att ni är gifta, men det börjar ändå gälla efter vigsel) Har jag rätt?


    Däremot tar det väl ett tag innan det står på allt, körkort, bankkort etc.


    Jag undrar vad man måste göra själv? Ska man beställa nytt körkort och bankkort o.s.v. Eller kommer det hem blanketter automatiskt på något sätt? Pass måste man ju själv ordna förstås.. Det är väl samma med det andra?

Svar på tråden Juli 2010