Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Fruar maj 2010!

    Ensam hemma,  min man följde inte med mig hem,  han kommer någongång denna månaden.  Jag bara ledsen och trött  och maken är i Skottland med stukad fot.

  • Kattpoet

    Jag fick inte min gröna klänning,  tyget var inte trådrakt och det syntes inte förrän jag började sy.


    Istället hamnade jag i samma färg och typ av klänning som min farmor och detär ju hennes ringar jag har på mig. Skall sägas jag var väldigt svullen pga  matallergi och inte  blev det bättre av att  de hade apelsin juice och apelsin skivor över allt vid våran middag.


    Jag är ju allergisk mot citrusfrukter.


    Och det enda som fanns gratis att dricka var vatten,  jag och min karl hade inte råd med  att dricka något så  vi fick hoppas folk skulle förbarma sig över oss...  3 glass cola  och en gin för mig och 2 glass  cola  för honom och  flera glas vatten.


    Vad gjorde vi på bröllopsnatten?  Drack mer vatten och  cola och  juice när vi väl kom hem,  27 grader varmt och min karl var i yllekilt,  han var nästan fnösketorr av  att inte hitta något att dricka.  Vattnet smakade sunk, det som var fritt.


    Men vi fick varandra och vi fick vår  isbjörn med.


    http://CatPoet.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1274479201&id=458831907

  • Kattpoet

    Folk visste att jag inte tålde  citrusfrukter men folk glömde att  apelsiner är en citrusfrukt.


    De skar upp apelsinen i närheten av maten och det är oljan i skalet jag regerar emot, jag dör inte , jag blir bara kass i kistan och får blåsor runt munnen.


    Så jag fick ta allergi mediciner på kvällen.


    Cateringen var ett litet företag, alla älskade maten utom jag och min make, men  eftersom vi inte betalde för det och detta var en släktfest mer än vårat bröllop så fick det vara.


    Vi fick iallafall vår isbjörn.


    Och vi lovade dottern att inte ta över hennes bröllop, den dagen hon gifter sig får hon som hon vill och hon får bjuda vem hon vill, hon behöver inte följa tradtioner alls.

  • Kattpoet

    Vi hade tänkt, ett litet bröllop med nära vänner och familj  med linsoppa som huvudrätt eftersom det betydde något för oss och sedan fika.


    Eftersom mina svärföräldrar  ville ha släkten med sa vi, då får ni betala för maten för vi har inte råd och helt plötsligt var menyn ändrad och inte skulle jag få någon bröllopstårta heller. Jag fick slåss för mitt fika och min tårta  och att sedan ha  fife council som vägrade låta oss gifta sig ( som ni vet fick vi ja veckan innan )och döende  vänner så gav jag upp.


    När vi insåg att ingen lyssnade på oss,  sa vi nåja Isbjörnen håller vi hemligt och att vi blir gifta är det viktigaste.


    Fikat blev innan maten och maten var rätt så tråkig MEN om min svärföräldrar hade fått sin vilja igenom så hade menyn sett ut som någon som fått  " marijana munchies",  inget passade ihop.


    Vi frågade  flera gånger om det skulle finnas gratis alcoholfritt alternativ och de sa ja men sanningen var att  ett  plastglas cola kostade 11 kr  och  en wee dram whisky kostade 22kr och en öl 15 kr och då fick du en hel.


    Och apelsin juicen som fanns för gratis drinkande luktade sunk.


    Jag hade redan skällt på folk att det var bara 5 sorters kakor och inte sju... efter MYCKE om och men kom  det upp sju sorters men  de tog tårtdekorationen som en av kakorna... *SUCK*


    Jag orkade inte gnälla om apelsin juicen... jag gav upp och  njöt att ha  mina vänner där och struntade i släkten, vilket var  hans släkt.


    Han gjorde det samma.


    Vi hade skoj med våra vänner och att dottern lycklig värmde.


     


    Min pappa tog oss ut på middag på tisdagen, det var det närmaste vi kom till nära och litet bröllop.


    Detta är mitt andra bröllop och det första tog min mamma över, tack Gode Gud att jag inte kommer gifta mig igen, jag kan verkligen inte vara en bridezilla, det har jag lärt mig.


     

  • Kattpoet

    Idag kom min makes saker hem till oss under en hagelstorm, en timme innan  vi hade ett viktigt möte..... de sa till skulle komma imorgon.


    Så nu är hemmet fullt med lådor, vilket underbar smekmånad-

  • Kattpoet

    Vet ej var man ska vara nar man forsoker  starta  ett liv i Sverige med utlandsk partner.

  • Kattpoet

    Jag har just  lagligt blivit Fru här i sverige med och håller på att byta namn.

  • Kattpoet

    Det borde komma hem ett papper till dig inom 2 veckor efter bröllopet, annars får du traska till skattekontoret och de hjälper dig.

  • Kattpoet

    Nu har jag varit och skaffat nytt ID kort, YAY. Hoppas min man får stanna i Sverige, alla säger att han borde få det men eftersom der är semster tider så går myndigheterna i otakt .

Svar på tråden Fruar maj 2010!