• lillamaa

    Ni som gift er - det bästa och det sämsta?

    Ni som gift er: Vad var det bästa med erat bröllop? nämn gärna 2-3 saker :)


    (Låt oss bortse ifrån det faktum att ni nu fått gifta er med mannen/kvinnan i ert liv, det är ju så självklart ;D)

    Och vad var det sämsta/vad önskar ni att ni gjort annorlunda?  2-3 saker ni gärna ändrat på/önskar att inte inträffat

  • Svar på tråden Ni som gift er - det bästa och det sämsta?
  • Aleta

    Det ögonblick jag minns mest, den bästa stunden, var när vi stod hand i hand och väntade på att musiken skulle börja och vi skulle gå in. Helt underbart, nervöst och vi kände oss alldeles berusade av kärlek. Resten av dagen flög iväg.


    Det sämsta: vi glömde att ta kort med familjerna, syskon, mammor osv.

  • JPerlestam

    Bästa: 1. Samma som ovanstående svarat, stunden innan vi ska gå in i kyrkan. 2. Festen i hyrd lokal med catering o serveringspersonal. Lättsamt, kul o mycket dans. 3. Bröllopsnatten på hotell, ett perfekt avslut på en perfekt dag att få sova i ett underbart mysigt rum med underbara sängar o jacuzzi o fantastisk frukostbuffé på morgonen.

    Sämsta: 1.Fotografen! Hade lagt mycket mer pengar på att anlite en ordentlig fotograf och inte en amatör utan heder. 2. Att jag snubblade ner för altartrappan o fick ett stort blåmärke på knät, minnesvärt dock =). 3. För mycket folk i huset när vi skulle göra oss iordning, hade jag fått välja idag så hade jag åkt iväg till frisören/makeup artisten o gjort mig iordning där o inte haft dem hemma hos mig.

  • HelenaO

    Bästa:
    1) Känslan att gå bredvid mammen man älskar, in i kyrkan bland vännerna och familjen man älskar...och bara äga stunden och dagen! Sååå underbart!
    2) Att bara sitta tillbaka och njuta på festen, känna att man ordnat allt perfekt och bara få bli ompysslad av duktig och proffsig serveringspersonal som sköter allt galant år en!
    3) Vår toastmaster, som redan under bussen (våra gäster hade gemensam transport till och från kyrkan, vi hyrde en buss) drog igång feststämmningen, såg till att det blev en underbar kväll med massa tal,spex, sång och skratt. Alla gav järnet och dansgolvet var fullt hela natten!

    Sämsta:
    1) att dygnet bara har 24 timmar...vill uppleva allt igen och igen!
    2) att hälften av gästerna redan hade hunnit ta och börjat äta tårta när vi skar upp vår bit tillsammans... men å andra sidan, det var så mkt fokus på oss redan, så det känns som om det kvittar...
    3) Att vi glömde be någon fotografera presentbordet och dukningen innan någon satt sig. Nu kan man lixom inte se de snygga bordsdekorationera som jag gjort på bilderna, för alla har redan plockat balnd festprogram, favors m när vi väl kom på att vi skulle fota bordet...

  • HelenaO

    sorry för stavfel.. har inte vant mig vid mina låånga snygga naglar ännu :)

  • Heloise

    Bäst: Ja hela dagen var underbar så jag plockar ut några pärlor!


    Ögonblicket innan vi gick in i kyrkan tillsammans och hörde hur kantorn drog igång Sweet Child O mine på orgeln, då  tittade vi på varandra och log från öra till öra.


    Festen som blev så bra, maten vart god och allt vårt hårda slit betalade sig.


    Att alla verkligen gjorde sitt yttersta för att vi skulle få en underbar dag!


    Att vi aldrig känt oss mer älskade och uppskattade än vi gjorde den dagen, vi fick underbara tal ifrån våra vänner, och vår familj.


    Att vårt bröllop verkligen kändes som VI, från musikval till maten.


     


    Sämst:


    Att vi inte tog kort med syskon och familj.


    Att vi inte tog kort på bordet när det var färdigdukat.


    Att jag vart ganska trött eftersom jag inte sovit mer än 4 timmar.


    Att vi glömde att göra en "pub" avdelning som vi menade att göra, efter middagen. Vilket gjorde att många stod utomhus  och pratade eftersom musiken var så hög att de inte kunde sitta inne och prata.

  • SofieochJamie

    Bästa)
    1 - Att jag kännde mig så lycklig när jag gick in i kyrkan att jag helt glömde bort att gråta hela vägen vilket jag trodde jag skulle göra.

    2- Att mannen min som tidigare varit lite skeptisk till att ha en stor dyr fest och bröllop sa senare på kvällen att detta varit den bästa dagen i hans liv och att han var så glad att vi gjorde det.

    3- Att allt klaffade på dagen, med hjälp av fantastiska familj och vänner fick vi höra flera gånger om "Det här är det bästa bröllopet jag någonsin varit på", "Detta är det godaste lammet jag någonsin ätit", " Detta är det godaste vinet jag någonsin druckit", "detta är den vackraste brudklänningen jag någonsin sett".... Vilket lyckorus man befinner sig i nu.

    Sämsta
    1- Räkna med mycket tid för att göra sig iordning. Tärnorna trodde inte de skulle behöva mer än 2 timmar och väntade först med att börja. Det skulle de inte gjort för jag fick hjälpa dem i slutändan istälet för tvärt om. Men att vara på en salong och fixa hår, make och påklädnad ka jag defenetivt rekomendera. Vi hade mycket tid efteråt så det var lugnt, men inget roligt att stressa det första man gör

    2- Vi hade en person som filmade vigseln men nu skulle jag så gärna velat ha någon som filmat hela dagen och kvällen så man kan få uppleva allt om och om igen. När jag tittar på foton av vår första dans som vi koordinerat med salsa steg och allt vill jag bara trycka på play någonstans och se hur det hela såg ut och få uppleva kännslan igen. Det kommer vara värt det att filma alla tal och under dagen mm och det är synd att ångra
    detta i efterhand.

    3- Ska ni duka själva dagen innan? Se till att ha bra effektiva personer med er och dela upp jobben i förväg. Det tar längre tid än man tror. Och en sak jag är så glad att jag hade: checklistor, checklistor, checklistor. De är guld värda!

  • fru om ett år

    Det bästa förutom själva vigsel cermonin i sig som var perfekt
    1: Att vi anlitade E-MA fest film som filmade hela vigseln samt hela festen efteråt. De var så duktiga!! Filmen är som en saga..

    2: Att få ha den familj jag jobbat hos som aupair i USA hos med på vår stora dag och att ha pappan där som bestman

    3:Att vi hade ett underbart värdpar toastmaster o toastmadame som höll igång hela festen

    4: Att vi anlitat Mats o Heikki till att spela de spelade redan innan vi anlände till festen till glada dragspelstoner och sen nere på golvet hos oss vid brudvalsen. Kändes så personligt o nära.

    5: Att vi hade mingelmat innan själva festen drog igång så ingen behövde gå hungrig o bli grinig.

    Sämst:

    1Att vi inte tog fotograferingen innan vigseln, jag ville inte att min blivande make skulle se mig förrän i kyrkan då min pappa ledde fram mig till honom. Nu i efterhand kan jag säga att det hade varit bättre om vi fotats innan då hade man fått ta del av minglet innan.

    2 Att vi inte lät barnen åka med oss med häst skjutsen och lät oss fotograferas med dem först för att sedan åka vidare till andra stället där vi fotades

    3 Att vissa gäster tog med egen alkohol som de drack av vi hade en egen pub med alkohol till självkostnadspris 15 kr för en 6:a all öl o vin ingick såklart till maten. Tycker det är pinsamt.

    4 Att några av mina släktingar generation yngre (runt 20-25år) tackade för sig innan middagen (direkt efter förrätten) för att åka till nästa fest... besvikelse o ytterst pinsamt.

    Nu ska sägas att det var en underbar dag och den var vår!!! Det allra allra bästa var dock att få dela den med sina barn och vis dem hur mycket mamma o pappa älskar varandra :) 

  • Duchess

    Bäst: 


    * Att vi tog in på hotell redan natten innan bröllopet. Vi fick tid att ladda tillsammans och sov gott, utan tillresta släktingar i huset eller andra störningsmoment. Bröllopsnatt i all ära, men natten innan bröllopet är minst lika viktig. 


    * Ögonblicken just innan vigseln började. Vi stod utanför kyrkportarna och väntade på att kyrkklockorna skulle börja ringa och portarna slås upp... och så plötsligt tystnade klockorna och orgeln började spela. Den stunden skulle jag inte byta bort för något i världen!


    * Att vi hade valt två par goda vänner som hjälpte oss under dagen med allt möjligt. De var våra toastmasters, värdpar och alltiallos. De hade stenkoll på allt och gjorde att t o m ett kontrollfreak som jag kunde slappna av och bara njuta av dagen. 


     


    Sämst: 


    * Att våra vänner och släktingar bor så utspritt i landet. Det var omöjligt att hitta en plats och tid när alla skulle kunna vara med. När vi valde ort så insåg vi också att vi valde bort vissa personers närvaro.. men det fanns liksom inga toppenbra alternativ. Hur vi än gjorde så skulle någon ha 100 mil till bröllopet. 


    * Att vi tydligen varit lite luddiga i vissa instruktioner till kökspersonalen. Vi skulle ha en vinflaska per 4 personer i början av kvällen, och sedan skulle det finnas ett dryckesbord där man kunde hämta mer. Men personalen öppnade och ställde ut flaskor allt eftersom. Dagen efter insåg vi att vi hade 11 öppnade (och fulla) vinflaskor. De var tack och lov igenkorkade, så vi kunde ge bort dem. Vi kunde dock inte returnera dem. 


    * Vi glömde bort att be några av syskonen stanna kvar utanför kyrkan för att ta kort, så vi har tyvärr inga kort där hela släkten är med. 

  • Martinaa

    Den här tråden är ju perfekt! Det är ju tyvärr svårt att lära sig av sina egna misstag i det här sammanhanget, så bra att man kan lära sig av andras!

Svar på tråden Ni som gift er - det bästa och det sämsta?