• furillen

    Fruar - sommarbröllop 2008

    oj vilken pärs. börjar känna mina nerver komma inför förlossningen, närmar sig så fort!
    skönt att ni alla mår bra. men jag fattar att det måste varit galet jobbigt under tiden. eller fattar och fattar, så svårt att föreställa sig ändå hur det kommer bli. har ingen aning om vad jag vill föda i för ställning eller ha för bedövning, hur ska man veta det?! jag har aldrig fött barn!
    hur som helst, grattis än en gång!!! fantastiskt att ni nu är 3!

    för övrigt, funderar på att gå med i FL. alla bebbe-frågor som hopar sig i huvudet. har läst massa trådar där när vi kollade barnvagn, skötbord osv. visst är det nån tråd som flera av er hänger på där?

  • furillen

    pumpkin,
    jo, det är sant. jag överdrev lite! har läst på massa och har väl nån idé. hoppas precis som du på att klara mig utan ryggbedövning. tycker det verkar lite läskigt. plus som du säger risken att värkarna trappar ner. och sprutor.. usch. vill ju ändå känna vad som händer fast kanske lite "nedtonat" lustgas verkar ju bra, förutom att man kan må illa av det och jag är så sjuuuuuuuukt trött på att må illa nu. längtar till kotten kommer och ett liv utan illamående. ska påminna mig själv om det varje gång jag är toktrött
    ställningar däremot känns som ett enda stort frågetecken. får nog känna mig fram på dagen d där.
    men du körde TENS hemma fast inte på sjukhuset alltså? hjälpte det inte?

    sommarbrud,
    18e juli är vårt beräknade förlossningsdatum. men man vet ju aldrig... börjar bli nyfiken på att träffa den lilla kickboxaren därinne.

  • furillen

    precis hemkommen från profylaxkurs. var faktiskt högt över förväntan! kändes superbra. massa bra info.

  • furillen

    hej tjejer!
    hoppas ni alla mår bra och får en riktigt fin midsommar!

  • furillen

    Englali, åh grattis!!!  härligt med nytt jobb!

    nu är det verkligen nerräkning här, 16 dagar kvar (eller inga eller en månad...) känner mig som en heffaklump. tokont i ryggen, trött och så galet färdig med mitt illamående nu. oj vad jag längtar efter att må bra igen! hjälper inte direkt av att hänga i sthlm i 30 graders värme, man är som värsta elementet, puh!
    några små saker kvar att fixa innan bebbens ankomst och ska fortfarande på föreläsning på danderyd. men hoppas verkligen på tidigare än senare. för att det vore skönt ändå förstås men mest för att få martin hemma så länge som möjligt. han börjar jobba 9e augusti. men man har ju inte direkt nåt att säga till om, ungen kommer väl när den känner för det

  • furillen

    nu är vi hemma alla 3!!!


    min lilla kille föddes i tisdags kl 13.17. 51 cm, 3.2 kg och en riktig sötnos!

  • furillen

    hej hej!
    vi bestämde oss idag, han heter emil. har velat en del, massa namn på listan som inte alls kändes rätt när man såg honom. lite tråkigt att emil är 12a på namntoppen men det är helt klart hans namn   så emil samuel erik nisser blir det! samuel och erik är våra brorsor + gamla släktnamn + att vi båda tycker det är så fina namn så det var givet.

    ja förlossningen gick bra för lillkillen mår bra och kom ut och jag mår bra. men det är ju ingen dans på rosor att föda barn direkt, faktiskt jävligare än jag föreställt mig.
    började med att jag vaknade vid 6 på söndag morgon och kände mig lite konstig, som molmensvärk och ont i ryggen. men inte alls farligt. hade pratat med min mamma kvällen innan som berättade att när min bror (som är 1a barnet) fixerade sig fick hon förvärkar och trodde det var dags, och det gjorde han en vecka innan. så här var jag en vecka innan BF och på sista kollen bara 5 dagar innan var bebben inte än fixerad. så det var vad jag trodde hände. så vi följde dagens schema, dvs åkte ut till kungens kurva för babyland och ikea i 35 graders värme. där började jag fatta att de här värkarna var inte så kul.. så vi kuskade hem igen. (snacka om stört att inte bara stanna hemma! ibland undrar man hur man tänker egentligen.)
    ringde danderyd vid 1-tiden och beskrev värkarna, hon sa att det var förlossningen som dragit igång. så hade jag värkar då och då fram till 10 på kvällen då de började bli frekventare. sov nån 10-minutare här och där emellan. väckte martin vid kanske 3 och vi ringde in igen. de sa vänta tills värkarna är 60 sek med 3 min mellanrum. vid kl 5 var de det. för att sedan plötsligt vara 5 min emellan igen. och sen bli oregelbundna. med skillnaden att nu var smärtan så intensiv som den varit i de tätaste värkarna. aj! pratade med dem igen på förmiddagen, barnmorskan sa att det var pinvärkar, det föder man inte barn på. precis vad man vill höra när man har sjukt ont men tror att det är för en mening iaf... grinade en stund.
    framåt eftermiddagen fick vi komma in iaf för att göra en kontroll. hade då haft värkar i 16 timmar = öppen 1 cm. värdo. fick välja på åka hem med starkare värktabletter eller stanna kvar för att få sovhjälp (morfin och smärtstillande). inte en chans att jag ville hem igen! så fick stanna. fick vila några timmar men vaknade i varje värk. efter vilan drog värkarna igång med ökad kraft och oftare, började öppnas mer. äntligen. fick akupunktur, innan nålarna ens suttit klart insåg vi alla att det inte räckte. så på lustgasen. funkade ett par timmar. sen blev det epidural (sjukt glad för det med facit i hand, hade aldrig klarat det annars) men då mattades värkarna av så in med värkstimulerande dropp. och vanligt dropp för jag spydde hela tiden (borde jag ju räknat med efter hur min graviditet varit!) vart väl 10-15 ggr allt som allt.. varvade halvsitta med saccosäck, stå och sitta på pilatesboll. på förmiddagen var jag så äntligen öppen 10 cm. man ska ju också kissa för att ha max med plats i magen, men helt seriöst jag hade ingen aning om hur man kissade längre. försökte i 10 min men det gick bara inte. konstig känsla. (de fick tömma).
    kände aldrig själv att nu vill jag krysta utan det var barnmorskans beslut. så drog igång krystarbetet. halvsittandes med ben uppe, nere, hålla i benen, dra i lakan, ligga på sidan, stå på knä och så tillbaka igen... tiden gick, fler och fler folk på rummet. efter en timme bestämdes sugklocka. de satt dit den under några värkar, och så drogs det.. såklart släppte skiten. lät ashögt, jag blev rädd och min stackars man höll på att dö (fast han visade såklart inget.) vid det här läget var då bebisens huvud fast i det "värsta" läget, åkte inte in igen. men inte heller ut. aaaaj. så det blev klipp och krysta ut. så klockan 13.17 efter 48 timmar låg äntligen en varm blöt liten klump på min mage. martin klippte navelsträngen. fick emil på bröstet. så fin!! fast samtidigt var jag en zombie i chock. de la bedövning för att sy men sen blev det rådfrågningar hit och dit och hämta annan läkare så den hade börjar släppa när hon började sy. låg typ och skrek i en lustgasmask tills de bestämde sig för att lägga mer bedövning (ja tack.)
    så fick vi fika och vara själva med emil som ammat lite. duscha och så över till hotell BB. mysa med vår kille. ringa familjen. så härligt.
    och nu har 8 dagar redan gått! emil är en nöjd och glad kille. visst gråts det men inte hela tiden. stackarn har haft lite magont och då är det svårt att trösta (skär ju i hjärtat!) idag var första badet och första BVC. amningen går ändå okej. tyvärr väldigt lite mjölk i ett bröst vilket inte är så kul, svårt att få honom att gå med på att ligga där också. spännande med BH när en tutte är C och en A. inte direkt snyggt heller... men det är det värt när man kan ligga och titta på en liten prins! har fortfarande ap-ont. kan promenera nåt kvarter sjukt sakta. sitta på stooora mjuka kuddar. men det borde väl vända snart.

    oooj, vilken roman. gick inte att sluta när jag börjat skriva.

    Englali, beklagar sorgen! vet hur fruktansvärt det känns.

    Pumpkin, härligt att ni trivs efter flytten! åh, bygga eget! spännande! håll oss uppdaterade..

  • furillen

    pumpkin,
    tack!

    emils hjärtrytm var inte riktigt som den skulle. han var väl också helt slut stackaren. tror de helt enkelt kände att det inte skulle fungera med att "bara" krysta. de försökte först att hjälpa till med att pressa på magen men det funkade inte. så sugklocka blev det. inge vidare kul men bara att lita på att de beslutade vad som var bäst för lillkillen. kände mig ändå väldigt trygg hela vägen. personalen kändes verkligen kompetent. hade hört så mycket bra om danderyd också så det blir väl lite av en självuppfyllande profetia.

    ojoj, krysta 3 timmar stackars dig.

  • furillen

    snitte, men guuud! vem håller ett 30 min tal på ett bröllop!! det är ju helt galet ju! snacka om att inte tänka på resten av gästerna alls. fast hellre toklångt än att säga nåt illa om bruden... men skönt att resten flöt! va mysigt med bröllop!

Svar på tråden Fruar - sommarbröllop 2008