Inlägg från: Thulan85 |Visa alla inlägg
  • Thulan85

    Juni 2011

    Åh vad kul med en junitråd! Vi ska gifta oss 11 juni 2011 om allt går som planerat.

    Jag har varit inne i en riktig planeringsperiod nu sista månaden, bara att hoppas att den håller i sig. Vi har bokat festlokal (Julita gård) och boende för alla gäster och håller på att boka kyrkan men inte fått tag i dem. Har också preliminärbokat en fotograf men vi ska kolla upp ett altarnativ till innnan vi bestämmer oss.
    Har skickat iväg några mail till en cateringfirma och transportförtag (häst och vagn) men ännu inte fått något svar så jag får väl ta och ringa dem i veckan. Vill ha så mycket som möjligt bokat och klart så att man inte står där sen och alla är uppbokade. Har även hittat några fina inbjudningskort på Calligraphen men har två favoriter som vi väljer mellan.

    Har ni hittat någon klänning än? 

  • Thulan85

    Nu är äntligen kyrkan bokad! Fast jag vill att vigseln skulle ske kl 13.00 med tydligen så kunde man bara välja mellan 12, 14 och 15 så jag valde kl 14 istället. 15 tycker jag blir för sent och kl 12 blir väldigt tidigt och då måste jag gå upp supertidigt för att fuxa hår, sminkning och sedan 1 timmes transport. Eller vad tycker ni, vilket är bäst? Kl 12 eller 14?

    Puttekulan: Ja pingst har ju alltid varit ganska populär tid att gifta sig och datumen 20110611 "låter" ju också ganska bra. Jag sa redan för många år sedan, långt innan jag träffade min sambo, att jag ville ha ett pingstbröllop med det måste vara en sen pingst för jag vill inte gifta mig i maj eftersom det kan vara ganska kallt då. Så jag hade kollat upp att 2011 var ett perfekt pingstdatum men inte trodde jag att jag skulle hitta någon som friade innan dess. Så när sambon väl friade 2008 så sa jag direkt att pingst 2011 får det bli=)

    Jag har också hittat mååånga klänningar på nätet, just nu är jag mest insnöad på en Lillyklänning, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet=) Så på tisdag ska jag äntligen få prova den förhoppningvis!=) Jag vill ha en klänning utan axelband och gärna med släp, helst i tyll men i övrigt ska den vara ganska enkel, inte för mycket utsmyckningar, dock älskar jag spets med vet inte om jag vill ha det på brudklänningen.

  • Thulan85

    Hej! Det var ett tag sedan jag var inne här så det var en del att läsa i kapp. Nu är kyrka 8julita kyrka), lokal (Julita gård) bokad och fotograf. Och nyss bokade jag catering, hon på cateringfirman skrattade nästan åt att jag var ute i så god tid men det är ju skönt att ha det avklarat=) I helgen var jag i Stcokholm och betalade min klänning, det var första klänningen jag provade och jag kände direkt att den var min. Det är en Lillyklänning, kostade 8300 så egentligen sprack vår budget redan där men det var kärlek vid första ögonkastet=) Sen har jag köpt underkläder och beställt slöja, slöjan är nästan 3 meter och underbart vacker! Har också hittat de skorna jag ska köpa men måste iväg och prova dem igen, 37 var för små och 38 drunknade jag i så vet inte hur jags ka göra med dem.

    Nu ska jag bara boka transport och musik till vigseln och festen. Väljer mellan häst och vagn och nån fin gammal bil, dock tycker jag att häst och vagn som kostar 5000 är lite mycket pengar för en halvtimme så jag är lite kluven. Vill så gärna ha stråkar under vigseln men det skulle kosta 6000kr så ska kolla efter billigare alternativ. Sen är det ringen kvar också, det blir nästan svårast. Vad ska ni andra ha för typ av ring?

  • Thulan85

    Ja Lilly är kanonbra! Bra pris och väldigt välgjorda. Jag har köpt klänningen 08-3118, ville så gärna ha tyll på min klänning så när jag såg bilden på hemsidan blev jag kär och den var ännu vackrare i verkligheten. Den har mycket stenar och bling och det syns ju knappt på bilden. Ni andra med Lillyklänning, vilken modell har ni fallit för?

  • Thulan85

    Nehe det gick inte att länka. Om man går in på Lillys hemsida och sedan klickar sig in på kollektionen Passions by Lilly, klänningen längst ner till höger=)

  • Thulan85

    Hej tjejer!

    Får jag fråga vad ni andra har för bröllopsbudget? Satte ihop en budget här om dagen och det drog i väg alldeles för mycket. Så nu försöker jag hitta saker som man kan stryka eller åtminstone hitta billigare alternativ en det är så synd att behöva ta bort sånt som man verkligen vill ha. Just nu ser det ut som att stråkkkvartetten tas bort helt (6000kr) och att vi hyr någon fin gammal bil istället för häst och vagn. Men sen tar det stopp, vill verkligen inte behöva välja bort saker men är livrädd för att stå där i slutändan och inte få det att gå ihop. I värsta fall får vi betala ringen med våra  sparpengar och så har jag gjort så att de mindre sakerna (max 1500kr) får vi ta av våra "vanliga" pengar och inte från bröllopskontot. Hur finaniserar ni era bröllop?

Svar på tråden Juni 2011