Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Jag ska börja kolla för ÄL imorgonbitti och så får vi se när det slår om till glad gubbe.

    Annars har jag

    *pratat med idel olyckliga släktingar i telefon halva dan. (herregud, kan NÅN ha det bra och vara glad kan man ju ibland undra)

    *blivit uppringd av en miljard säljare på allt från tele2 till Eon (shit vad jag inte gillar de där "nu-ska-du-genast -fatta-nya-beslut-samtalen"!)

    *pratat med mamman till sonens bästis (de vi bodde hos under ivf.dagarna sist)

    *varit på banken och uträttat ärenden

    *klippt 1800m2 gräsmatta

    *skurit ner en Forsythia av risigaste slag-och samtidigt lyckats repa min bil med en gren som var längre än jag trodde.

    *rejält föryngringsbeskurit två syren-TRÄD får jag hellre säga än buskar. De är skitstora.

    *Planterat om Mårbackapelargoner till punschverandan, fixat minipetuniaampel till altanen, planterat blomlådorna med Margueriter och Röda Pelargoner, planterat Heliotroper och en uppstammad Solanum till trappen.

    Ja, och lite sådant...
    Jag SKET i att leta sniglar idag. Jag ville se på det jag gillar i min trädgård för en gångs skull...

    Nu är jag trött!

  • passionsblomman

    Regnjacka? Här har varit kanonfint hela dagen och jag har varit i trädgården sedan 07.15 och kom precis in. *hungrig och ledbruten* Hallå, var är middagen, Va? Har ingen serverat...ååååh....tyyyyyyypiskt!

    Ha! Sambon ska göra stekt fläsk med löksås! *kollar in BT istället*

  • passionsblomman

     


    Hvidbrud skrev 2010-05-28 16:51:08 följande:
    Blommis: din trädgård kommer bli rena paradiset! Heja sambon!

    Nåja...men jag och sambon stod idag och sa iallafall att nu SYNS det åtminstone en rätt stor skillnad på vissa ställen, och det känns väldigt väldigt skönt, för my GOD vad mycket olika grejor det finns att ta tag i!

  • passionsblomman

    Fru sy, det som är vitsen med Pergotime är ju att styra upp kroppen dels så att man faktiskt får ÄL och att den dessutom kommer under någotsånär regelbundhet. Och det fungerar ju.
    Det underlättar ju väsentligt både att försöka pricka ÄL om man vet när den inträffar (och inte som jag som annars får testa typ hela cykeln vilket blir helt ohållbart). Det är ju också en fördel om man inte alls har Äl att få hjälp så man ägglossar som man ska.
    Både äggproduktion och koll på ägglossnignen är tveklöst god hjälp på vägen. 

    Så, om man behöver hjälp med det ena eller andra eller båda de sakerna, så kan man ju aldrig i livet säga annat än att Pergotime hjälper. Min cykle styrs helt klart upp av preparatet och när vi gjorde alla de där inseminationerna var det ganska avgörande för att det skulle vara möjligt att genomföra.

    Sedan får man ju komma ihåg att ÄVEN den som har en regelbunden cykel och ägglossar varje månad som en klocka OCH har regelbundet sex runt ÄL OCH är i rätt ålder och allt annat funkar precis som det ska, kan det ju ändå ta det där helt normala året innan det blir plus. DEt är nog ganska skitviktigt att verkligen fatta det, annars blir det året bara ett enda jagande och varje månad man får vänta blir ett misslyckande. Helt i onödan. Sanningen är ju den att det inte är så stor procentchans man har varje månad.

  • passionsblomman

    Här är jag!

    Fru Sy, först och främst: GRATTIS till en bra läkare! Var jäkligt rädd om henne och tacksam! Man kan råka på stolpskott av oanade dimensioner i den här karusellen, och DET tar på hoppet och ens mentala styrka kan jag lova.
    Tycker 2 år från utredniing låter ganska rätt om amn ser till att flera säkert har stora problem och får gå vidare till IVF, ISCI, Äggdonation och allt mäjligt. Räknas alla de in så blir säkert snittet ungefär så. Även om väntan är lång när man är i processen så är det samtidigt så att "vips" har flera månader gått åt bara mellan två IVF-försök liksom, så det är nog så.
    TBC-vi hade ett fall av en insjuknad flicka i sonens förra skola. Det blev provtagning för alla i hennes klass två gånger under en viss tid. Vi fick komma på stormöte där Sveriges duktigaste på området förkalrade och berättade och svarade på frågor.
    Du ska inte astå någon behandling på grund av detta vännen! Risken att du som vuxen smittas om du inte haft närkontakt med henne så salivdroppar kunnat komma från henne och du andats in dem, är minimal.
    Men er skola bör verkligen ha ett info-möte för alla föräldrar och personal, för sådant här är skrämmande och rör upp massor av tankar och frågor och det kan dessutom bli rena mardrömmen för det smittade n´barnet och familjen iafll man inte lyckas få ut ett sansat budskap till omgivningen.

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...