Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Till mig har indianerna hittat tillbaka igen. Hade glömt bort hur mensvärk kan kännas, var ingen angenäm påminnelse men ändå skönt när kroppen börjar fungera igen. Mensvärken gav mig starka minnen av förlossningen.

    Förövrigt var maken snabbt på bettet, om vi börjar försöka redan nu kanske vi kan vara hemma 3mån tillsammans nästa sommar. Dvs en får vara föräldrarledig för E och en för syskon. Hmmm... alltid en tanke , men nja.

  • lanovia 08

    Idag skall vi få vårat kök levererat. Skall bli spännande att se hur det ser ut. Måste ju öppna kartongerna och se så att allt är helt.

  • lanovia 08

    Fru Sy GRATTIIIIIIISSSSS!!!! Underbart roligt!
    Är nog bäst att du gör slut på de två testen du har kvar.
    5 test! nu kan du nog vara säker.

  • lanovia 08

    Leksi lycka till med dopet!
    överblivna smörgåstårtor tas gärna emot här i tråden sedan.

    (hmmm undrar om inte vi har något sådant i frysen sedan vårat dop??? får ner och titta tror jag minsann)

  • lanovia 08

    Fru Bygg, börjat jobba idag?

    Hur går era tankar om nästa syskon? Vill ni har tätt?
    Vi är absolut sugna på ett till rel snart, men jag vill ha min kropp för mig själv en stund till först. Sedan är det så svårt att veta, jag kan tänka mig att börja igen när E är typ 1 år, tycker typ 1 år o 9 månader låter som en bra åldersskillnad. Men sedan vet vi ju att man inte kan datumbeställa de små liven. Tänk om syskonet tar 1 år att göra det också. Då blir det ju nästan 3 år mellan dem, vilket känns som mer än vi vill ha (om vi får välja).
    Egentligen är det ju helt onödigt att planera för barnen kommer när de själva vill, men man kan ju ialla fall hitta ett bra tillfälle att börja försöka.

  • lanovia 08

    Jag tänkte på er här om dagen och tyckte att det borde vara dags för E att fylla snart. Jag hade gissat på typ 17 el 18 aug, men det var ju nästan rätt ialla fall.
    Vad kul med kalas för henne.
    Bananskal? Verkade hon tycka att det var gott?


    Hvidbrud skrev 2010-08-16 10:25:57 följande:
    Hon fyller först på torsdag, men kalaset är avklarat! Nu har hon ätit banan---------------skal.... Hm...!

     

  • lanovia 08

    Oh men det beror sig ju på hur folk beter sig. Jag blev galen på halvkända människor som kastade sig fram för att peta och  gulla med magen.
    Men någon som snällt frågade om de fick lov att känna på magen är ju en helt annan sak.


    Heloise skrev 2010-08-16 12:57:15 följande:
    Jag förstår faktiskt inte alla gravida som är så "less" på att folk kommenterar deras magar eller klappar dem på magen eller pratar om bebisen, det är liksom svårt att undvika. Själv tycker jag att det är ganska rörande när småfulla partytjejer får nått mjukt i blicken och frågar" snälla snälla kan jag få känna på magen", och pratar om vilket mirakel det är med bebisar. Barn förenar många och mig får de klappa på magen tills händerna trillar av Jag känner mig som buddah " make a wish"

     

  • lanovia 08

    Oh smörgåstårta! Mumsar glatt i mig lite till.
    Vi hittade smörgåstårta från dopet i frysen, den mumsade vi glatt upp i fredags. Sedan fick vi smörgåstårta på kalas i lördags.
    En himels smörgåstårta helg.

  • lanovia 08

    Jag har inte hunnit läsa  här de senaste dagarna och vet inte om jag hinner nu heller.
    Kommer nog inte vara jätteaktiv här närmsta tiden. Har ett kök som måste packas ner, gästrummet måste städas så mamma o pappa får plats där också packas o förberedas inför semestertrippen norrut. På söndag åker vi och mina föräldrar kommer hit så pappa kan börja riva köket åt oss medans vi är borta.
    Vänta nu sa jag att vi har en 6månaders som gärna sysselsätter oss?   Men det är bara att ta det succesivt. Pyssla lite medans hon sover och annars får man hoppas att hon vill sitta på golvet och leka.

  • lanovia 08

    Ja det är verligen svårt! Du menar skippa skyddet och se vad som händer. Tja egentligen lika bra att låta naturen ha sin gång.
    Nej vi har inte bestämt något mera, maken är ju redo nu på stört. Men det är inte jag. Jag vil ha min kropp i fred några månader till också vill jag komma närmare årsskiftet då jag skall börja jobba igen. Har ju bara fast jobb på konsultfirma men inget uppdrag och underlättar ju att få ett uppdrag utan en mage som putar.

    Sedan är jag just nu livrädd för att få barn tätt. Har en kompis som har fått sitt andra barn nu, 6veckor gammalt. Hennes första barn är snart 2 år och när man lyssnar på henne så är det sååå jobbigt med barnen så tätt. Hon och sambon hinner knappt prata med varandra och det är fullrulle hela tiden etc etc.
    Men sedan vet jag ju att hon skrämde mig lite inför att skaffa första barnet också. Hade det varit hälften så jobbigt mot hur hon fick det att låta hade jag legat i ett hörn och gråtit varje dag, och det gör jag ju inte.


    Fru Bygg skrev 2010-08-16 09:19:03 följande:
    Lanovia; Ja, vi är sugna på att ha barn tätt, men det är svårt att veta hur tätt. Det känns ju lite jobbigt med jobbet också. Har ju precis börjat jobba halvtid och ska man sen ha barn inom ett år igen... Det var riktigt skoj att börja jobba igen, men det är skönt att kunna vara hemma lite med Ella också. Idag ska vi ha mysdag och sen ska vi hälsa på hos maken och äta lunch.Har ni bestämt mer om när ni är sugna på bebisverkstad igen? Jag tror att det dröjer ett par månader till innan vi ger oss igång igen, men det får ju inte blir för många månader. Det är svårt, kanske man ska lämna allt till slumpen istället?

     

  • lanovia 08

    Det var nog det jag tyckte var värst när folk talade om hur de hade haft det och utgick från att jag skulle få det likadant.
    Sedan håller jag med dig om att snälla tips i all välmening var trevliga att få.
    Men ajg vet att jag var ganska snarstucken, mycket pågrund av att jag störde mig på svärmors alla kommenterar om att äta för mycket, graviditet är ingen sjukdom etc etc.

    Och jag tror inte någon tar illa vid sig för att du skriver hur du tänker och känner.
    Jag var bara tvungen att börja analysera hur jag reagerade.

  • lanovia 08

    Villemoa skönt med ett trevligt bemötande och en vettig person på AF.
    Jobbigt att du har så ont.

  • lanovia 08

    Fru sy när jag var i v5 ringde jag oroligt till MVC och undrade varför jag hade så ont i magen som mensvärk. Växtvärk var svaret jag fick och om jag inte ha blödningar var det inget hon tyckte att jag behövde oroa mig för.

    Jag säger som Villemoa, värmedyna/kudde är guld värt. jag hade inga direkta problem med fogarna men hade ändå stor nytta av värmekudde. Särskilt på slutet hade mage och rygg en tendens till att ge sig tillkänna på kvällarna.

  • lanovia 08

    Blommis föresten har inte varit inne i andra tråden men har förstått av vad som skrivits här att det varit lite oroligt med en knöl. Skönt att det inte var någon fara. För så långt har jag fattat rätt eller?

  • lanovia 08

    Så nu funkar det har skrivit om ett inlägg 2 ggr men det bara försvinner ut i cyber utan att återvända.

  • lanovia 08

    Nu orkar jag inte igen, måste börja städa i gästrummet.

    Heloise förresten, tycker det låter klokt att förbereda sig för förlossningen redan nu. Det är bra att börja tänka på vad som komma skall.

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...