Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Näää Ninnis, det har inte kommit några indaner. Jag är överhoppad.
    och innan ni frågar ifall jag inte ska testa så ska jag det. fast inte förrän dag 42 gått, för det är det senaste jag fått indianbesök ever och innan dess känns det bara som slöseri på test. Fast jag har köpt ett iallaflal. Men ärligt så tror jag verkligaen mer på uppfuckad cykel efter all äggproduktion före ivf:et.

    Apropå ivf: HEJJA EA!!! Jag håller allt som går att hålla!
    (för mig gjorde det faktsikt skitont och jag blev rätt dålig efteråt så du har alla mina sympatier över den ömma stackars magen)
    Har ni fått eskimåer också???

    Apropå maskerad, ja? det är väl bara att ni kommer?

    Apropå gäster; det var våra första förutom släkten och det var SÅ roligt att få sitta och känna att det går att umgås precis så som vi drömt om i huset! Och de hade bestämt att de skulle stå för varsin middag så det har lagats och grillats och fixats åt höger och vänster. Enda smolket i bägaren cvar att ena familjens lilla minsta kräktes redan när han kom och de åkte seda hem på fredagen eftersom han inte slutade. han var fortfarande inte bra på lördagen stackaren.

    På fredagen var en stor del av gänget iväg till Astrid Lindgrens värld. Sambon och ena kompisen staplade ved och åkte sedan till badet med storkillarna. Jag själv har ägnat mig åt en ny bekantskap och en redan etablerad fiende: mördarsniglar! {#lang_emotions_demon}
    Fy
    vilka vedervärdiga mängder av det glupska slemmiga krypet det finns här!!!
    Där vi bodde förut hade vi dem inte i trädgården. jag hade aldrig sett någon förut. Nu har jag sett dem. och plockat dem. Jag har plockat uppskattningsvis runt 3000 sniglar fre, lö ,sön. Trädgrådsarbete är verkligen romantiskt, pyssligt och avkopplande... Andbeyond: schysst trådstart tjejen!

    Leksi, jag höjjer inte ett ögonbryn över dina känslor den här första bebistiden. Försök låta bli att känna att du borde känna en massa eller njuta eller vad det är du tycker du borde. Låt dig själv vara kvinna! Det är inte ett smack konstigt att man svämmar över av alla möjliga olika slags känslor  när man sitter där fastnaglad i soffan, skitnödig, hungrig, lortigare än man kan minnas att man varit ever och trött som ett as med ömmande bröstvårtor och ica-kassar under ögonen, medans håret under armarna växer ut till oanad längd och benen, dem undviker vi att tala om helt och hållet...
    Jag skickar härmed över en bamsekram och lite fruktsallad, vill du ha lättvispade grädde på eller galsaa? Äh, du får med båda, vassegó!

    Ingis, vad gör du i diket? Tussilagona har blommat över, det där gula du ser nu är maskrosor. Dem behöver du inte krypa i diket för att se och de är framförallt inte värda besvret. Kom upp och sitt med mig på kanten till ån istället. Vi kan kasta bröd till fiskarna. Jag har över sedan gästerna var här. Såvida du inte känner en obetvinglig dragning till diket och vi istället ska plocka sniglar tillsammans? i sänkan som jag kallar för Lunden, där bor en miljon...

    Nu måste jag posta, för det här blir ju sju kilometer långt....

  • passionsblomman

    Ingis, ska du inte ta en tur uppåt och österut och hälsa på mig några dagar? På allvar alltså! jag har både tid och plats i massor! och Busn kan ligga på golvet och greja här på kontoret medan vi fixar mat och dricker vin!

  • passionsblomman

    Andbeyond, hahah vi kanske ska ha tema "trädgårdens alla djur" och då får man välja om man känner sig som en mördande snigel eller en fjäril, igelkott eller en huggorm.
    Döda sniglar är man välkommen att hjälpa mig med NÄR som helst, utklädd eller ej.

  • passionsblomman

    Jag har plockat 365 sniglar till och nu är det ca 3800 totalt. Eftersom Fry Sy´s mamma har helt rätt-en snigel blir 400 till under sin livstid, så har jag nu decimerat snigelbeståndet med minst 1 520 000 små slemmiga as. *ledbruten men nöjd*

  • passionsblomman

    Leksi, håller fullständigt med Hvidis! det är definitivt inte bra att gå undan och gömma hur du känner. Det gynnar ingen i er familj. Inte vill du att din make ska göra så eller hur? Om han känner sig ledsen och låg vill du väl veta det och få chans att finnas där för honom? Det tror jag dinmake vill också. och framförallt kan han kanske ge dig lite extra space och försöka förstå ifall du berättar för honom. Annars blir du ju så ensam med detta.
    Jag lovar och svär att det kommer tatt gå över! och var INTE rädd att berätta på BVC om de här känslora. Du är inte den första mamamn som känner så här och om det skulle dra ut på tiden har du rätt att vara ssjukskriven och din man fåpr vara pappaledig så ni kan finnas hemma båda två.
    Det säger jag inte för att skrämma upp dig, utan för att påminna dig om att om det inte släpper utan skulle visa sig vara en förlossningsdepression eller amningspsykos så är det dels vanligt och dessutom ska du inte använda upp dina föräldradagar då, utan ha maken hemma och få back-up så du kommer utr det snabbare.
    OBS jag påstår absolut inte eller misstänker något sådant för din del än , men OM du märker att det inte blir bättre.

  • passionsblomman

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-05-17 16:56:27 följande:
    Förresten, helt ärligt.....hur uppfattade ni mitt mail?!

    Ingis, missade detta med din mailundran då jag var i trädgården hela eftermiddagen och nu på kvällen med. Jag uppfattade det som att ni måste ställa in och att du är jätteledsen över det men hoppas det kan bli av i sommar. Hur så?

  • passionsblomman

    Hejom fejom! Det är tur att man är en så stabil och positiv och glag skit, eftersom det idag har gått så dåligt...{#lang_emotions_innocent}

    Jag skulle koka risgrynsgröt (jo, vi äter det året om här) och hade satt på grytan och skulle bara hämta posten. Då kom grannen och så pratade jag med henne och glömde grytan...."jävlar i helvete-GRÖTEN" och så in...i dimman...Det var tjock vit rök precis överallt....

    ..men på verandan sitter min son och hans polare i godan ro och spelar Fia!
    "Men SER ni inte att det är rök överallt!?!
    "Jooo..."
    "Jamen varför kollade ni inte i köket och ropade på mig då???"
    "Vet inte..."

    Herregud, tur att jag inte åkt till affären eller något annat längre ärende. *eldsvåda*
    Nu har jag kanske snart vädrat ut det värsta.
    Grytan är nog bara att kasta och gröt blev det inte utan fil och smörgås till mellis.

  • passionsblomman

    Ninnis, ja gå och lägg dig! Du ska väl minst ha en kille som värmer fötterna på dig och en som fixa thé och kramar lite försiktigt. 

  • passionsblomman

    Sonja, och alla andra med; alltså, jag tror inte att det bara är du Sonja som egentligen borde sitta här lite mindre!{#lang_emotions_embarassed}
    Nu är vi mitt i en tid då iallafall jag behöver se till att komma upp på morgonen och UT. Jag har en trädgård jag både måste ta hand om och ju faktiskt köpt för att vara i. På vitern kan man väl häcka inne framför datorn, men nu är det ju pinsamt om man inte passar på att vara i våren. Idag har päronträdet vid husknuten slagit ut och grannens körsbärstärd och Bigarråträd blommar för fullt. det är ju jättevackert!

    Jag får just nu välja att vara tacsam att jag inte jobbar utan kan såga, knipsa, rensa och plocka de förbaskade sniglarna. Kika in här tänker jag ju såklart inte sluta med, men jag kan inte tillbringa hela mina dagar på BT den här årstiden. Vi håller väl liv i vår tråd ändå och ses så mycket vi kan och hinner? Sommaren är ju av erfarenhet en lite mindre BT-aktiv tid än höst och vinter...

  • passionsblomman

    Aleta, jaaaa, snigelplockarparty...det kanske vore något. Fri sprit till alla som plockar minst tvåhundra...

    Vad gäller städning så vet jag att du påstår att det inte var städat hos er sist, men det tror jag inte på, för jag tyckte det såg städat ut.
    I vårt hem är vi så avslappnade när det gäller städning att det är bra om vi får lite gäster ibland "jo för det är bästa sättet att få papap att städa" sa sonen.{#lang_emotions_tongue_out}

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...