• Aleta

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Daa skrev 2010-05-18 11:40:07 följande:
    Mördarsniglar... *ryser i hela kroppen och försöker att inte kräkas av äckelkänslor*Igår sa jag till maken att om mördarsniglarna kommer hit upp ska vi antingen flytta till norra Nordnorge eller till lägenhet utan minsta tillstymmelse till trädgård. Makens förslag var att vi istället skulle asfaltera gården och sedan gräva en vallgrav runt. Eller kanske köpa ett gulligt litet lamm som äter mördarsniglar. Jag försökte hävda att lamm inte äter sådana, men han var envis. Man kanske blir lite luttrad när man plockat 3800 stycken?
    Eller en robotgräsklippare, de ska också funka.
    Jag får hjälpa till att plocka när vi hälsar på Blomman! (Örrrk)

    Jag hänger inte riktigt med i trådtempot, men grattis till embryon och jag håller också tummar och tår för att det ska gå vägen fru E.


    Fru sy, det skulle vara kul att se vad du syr, har du någon hemsida?


    Kramar till alla som är nere, och hoppas att en solstråle ska titta in. 


    Fick precis mail från ActionAid, de samlar in pengar till mensskydd så att flickor i Kenya ska kunna gå i skolan. De stannar tydligen hemma och använder gamla trasor och torkat kobajs som bindor! Gissa om underlivsinfektioner är vanligt? De får även lära sig att sy tygbindor. Jag blir bara så förvånad att det inte finns något bra alternativ, kvinnor har väl alltid haft mens, har de bara stängt in sig i en vecka varje gång? *Känner mig okunnig*

  • Aleta

    Ojojoj Passion, ja se ungar! De reagerar väl knappt om huset rasar runt dem.

  • Aleta

    Huga, nergrävd i ett hål! Det kanske var bättre att vara ovetande.


    Jodå Passion, man ska inte kolla i hörnen eller under möblerna här, dammråttorna kan vara ganska stora och aggressiva...


    Dör inte sniglar av salt? Kan man inte bygga en snigelfälla?
    Något mumsigt som de vill åt och så vips ramlar de ner i en saltgrop och går en fasansfull död till mötes.

  • Aleta

    Fjällbruttan, jag är djupt imponerad! Vilken bra idé att organisera med whiteboard, men det kräver en del disciplin antar jag?

  • Aleta

    Daa, hoppas att det är graviditetstecken, bäst att du lägger dig på en soffa, käkar choklad och ser på film för säkerhets skull.

  • Aleta

    Passionsblomman, du skriver så bra och insiktsfullt så jag önskar att du var krönikör i någon stor dagstidning!


    Jag kan tillägga att vår dotter hatade babysim och tillslut insåg vi det och slutade. Efter det blev det inga fler babyaktiviteter och absolut inget dåligt samvete över det, vi hade mer dåligt samvetet över att vi tvingat stackarn till babysimmet!
    (Hon gnisslar tänder om nätterna nu, fem och ett halvt år senare, beror säkert på det! Är det någon fler som är bra på att skuldbelägga sig i onödan? )


    Jag håller också en massa tummar för en massa ... (ja vad är man i den här tråden, jag höll på att skriva tanter, men det kanske inte passar här? )

  • Aleta
    passionsblomman skrev 2010-07-20 12:34:36 följande:
    Jag hävdar bestämt att det ärFARLIGT att röra sig vidare mycket alls i den värme som rått, alltså har alla som ätit alls ätit för mycket. Och eftersom det är sommar och man ska njuta av livet så kan man SKITA i det-och ta ett glas rosé till eller en kaka eller både och.Jag har förresten varit på ett konditori i Kristianstad som var alldeles gudomligt och där valde sonen  deras specialare, vilket ledde till att vi ju blev tvungna att köpa hem en hel tårta sedan. Den vet Aleta hur den smakar. Det var chokladkakebotten-mööörk och så en kolatryffelsmet ovanpå-också möööörk- Herregud i himlen vilken god tårta!Det är nog tur att det är 25 mil till det kondiset för annars hade jag gått dit jämt.
    Råkade bara titta in och vill bara säga att om ni har vägarna förbi det där konditoriet så slink in! Mums vilken tårta!!!
    Tack igen Passionsblomman för att vi fick komma och du vet verkligen hur man gläder en chocolatier!  
  • Aleta
    Daa skrev 2010-07-28 18:49:57 följande:
    Jag har en fråga: visst är det några av er här i tråden som provat gravid-yoga och/eller gravidpilates? Var det bra? Finns det i dvd-form (har inte så stora förhoppningar om att hitta ställen som håller pass här i hemstaden)?Min rygg börjar så smått protestera ibland och jag tror att jag skulle behöva öka styrka lite här och där och öka rörligheten särskilt kring höfterna. Tanken på gravidanpassade övningar känns bättre än att försöka hitta på något på egen hand.
    Nu hoppar jag in med ett litet tips, magdans för gravida är bra. Hela den orientaliska dansen är jättebra för att stärka ryggen och dessutom tränas bäckenbotten och man har nytta av rörelserna vid förlossningen. (Man ska givetvis vara försiktig och inte ta i för mycket som med allt annat.)
    Jag har själv dansat i snart 20 år.

    Om det verkar kul så finns en DVD här, men jag har inte sett den så jag vet inte hur den är tyvärr och en riktig instruktör är ju alltid säkrast. http://www.magdansbutiken.se/magdans-for-gravida/69-0


     

  • Aleta
    passionsblomman skrev 2010-07-28 20:41:07 följande:
    Okej Aleta. Ska du ta och göra ett allvarligt kliv in i denna min mys-tråd  med stort M eller vad? Seså, ta nu bladet från munnen...Du känner ju redan typ hälften av oss väl!
    Ok, ok, ok dig kan jag inte säga nej till.

    Här kommer det, något som Passionsblomman har vetat om ett tag, jag är gravid!


    Hoppsan nu kom lillan och pussar mig och vill att jag läser bok, förklarar mer sedan.

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...