• Svanboet

    Ledsen och rädd - my life story

    Skaffa hjälp!

    Jag menar inget illa me det, ibland behöver vi samtalspartners för att reda ut och belysa viktiga frågor i livet. Jag tror att alla i flera perioder i livet stannar upp och funderar över vad de egentligen vill och varför de inte lever livet de trodde de skulle leva när de "drömde" om att bli vuxen.

    Det där med att hitta sig själv, det är väldigt olika hur man gör det. Ibland gör man det tillsammans med andra, genom att jämföra och värdera egenskaper och handlingar men också genom "själaskådning". Om du har ett jobb du trivs med, goda vänner och en pojkvän som uppenbarligen vill leva med dig i fasen ni är i livet just nu. Varför utgå ifrån att du ska känna att ni vill dela livet och skaffa barn och allt ska bli så superlyckligt nu genast?

    Jag har inga bättre råd än att grubbla lagom, försöka hitta någon att prata med, t.ex. inom Svenska Kyrkan, och lugn bara lugn, alla har det lite jobbigt mellan varven.

  • Svanboet

    Jag vet hur det känns när man "sitter fast" och tankarna löper amock i huvudet. Mina sympatier till dig som brottas med detta just nu, det är jobbigt och ibland känns det som om man bara vill ge upp MEN ge inte upp! Det kommer en ljusning.

    Jag kanske kan trösta med att jag som delat mitt liv med en annan människa i nästan 12 år många gånger velat vara singel och vara min egen och veta vem jag är. Jag är den jag är därföär att jag delar mitt liv med denna man som nu ska bli min man. Det har tagit tid, ork och mycket tårar att nå dit vi är idag och nu är jag återigen kär och klängtar efter att få somna bredvid honom på kvällen och vaknar bredvid honom på morgonen. Det har inte alltid varit så, det har kommit ocjh gått stunder då jag trott han ska lämna mig och jag har velat lämna honom, velat testa allt det där som jag inte gjort eftersom jag inte varit singel. Idag är jag glad åt hans sällskap, glad i honom och jag glädjs åt vårt liv och vår historia tillsammans. Även om vi hade gått skiljda vägar har han varit en stor del av mitt liv och därmed format mig till den jag är idag.

Svar på tråden Ledsen och rädd - my life story