• empa83
    Äldre 14 May 18:08
    23688 visningar
    15 svar
    15
    23688

    Terapi - utan att bli ruinerad?

    Så funkar precis min terapi! vi pratar och ältar, hon frågar väldigt mycket så jag själv ska få komma på "lösningen" på problemet vi pratar om den dagen. Att man trivs med sin psykolog är väldigt viktigt. Jag har bytt för den som jag hade först hon sa att jag verkade vara som ett barn som bara vill trotsa och hon härmade mitt kroppsspråk helatiden, jag grät när jag gick därifrån för jag kände mig så kränkt. var bara där 2 ggr.


     


    Jag går på vårdcentralen och betalar 50:- per gång. visst var det så att jag var tvungen att säga att jag ville dö för att få hjälp, men samtidigt var (är ibland) det så jag kände! jag ville somna och aldrig mer vakna.... Hon jag har nu är toppen!


    Loanne skrev 2010-05-14 17:16:16 följande:
    Kände att jag inte kan lämna didis inlägg oemotsagt, eftersom jag själv arbetar utifrån psykodynamisk grund. Att psykodynamisk psykoterapi endast skulle handla om att "bearbeta det som hänt genom att älta det" är en villfarelse. Att bli medveten om vad som ligger bakom den problematik man har är naturligtvis en del i den psykodynamiska terapin, det medför också att man kan få en bättre förståelse för varför man känner och agerar som man gör i olika situationer. Detta utesluter emellertid inte ett aktivt arbete med hur man förhåller sig till och hanterar olika känslor och situationer i nutid. Allt terapiarbete går ju ut på att försöka förändra sitt sätt att hantera tillvaron till det bättre. Det psykodynamiska arbetssättet innehåller dessutom ofta kognitiva inslag, t ex på så sätt att man tillsammans med klienten funderar kring olika tankemönster och hur dessa kan förändras.Olika terapiformer fungerar olika bra för olika människor, helt enkelt. Forskning har också visat att den s k personkemin mellan terapeut och klient har en stor betydelse för resultatet.didis skrev 2010-04-30 12:39:21 följande: 
  • empa83
    Äldre 14 May 18:10
    #11

    alltså jag har både vanlig psykologsamtal blandat med KBT...

Svar på tråden Terapi - utan att bli ruinerad?