Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Åh, nu blev jag glad! Jag pratade just med CvL. Det kommer tidigast att bli FET på måndag. (Vilket vore en strålande dag eftersom sambon dessutom är ledig då!) Jo, för de ska ju såklart tina eskimån först och när man har så lång resväg som vi har, är det vanligt att man t.o.m väntar en extra dag för att verklign veta att det klarat sig så man slipper åka helt i onödan. Så, tre dagar efter glad gubbe. Dag 11 på fredag så det hela gäller alltå i nästa vecka, inte i helgen som jag fått för mig i min förvirrade hjärna.

  • passionsblomman

    Oj, vilka jobbiga nyheter Snaily! Jag kan verkligen inte ett skit om vare sig de där olika testen eller vad orden står för, än mindre om siffrornaoch dess innebörd. jag får däremot nästan panik när jag tänker på det där. är det något jag verkligen är rädd ör så är det att vi skulle lyckas plussa ochsedan få ett allvarligt skadat eller handikappat barn.. Tinga, du skrev skitbra! Jag tycker verkligen inte du låter hård och kall.

    När sonen var i magen gjorde vi inga tester alls utom ultraljuden och ingen sa något heller vad jag minns...Jag ville heller inte göra några efterom jag inte ens orkade föreställa mig att vi skulle göra valet om abort eller ej.

    Nu vet jag inte alls...

    Varför jag svamlar på om hur jag känner är för att försöka förmedla att jag vekligen, verkligen förstår och känner med dig i din oro just nu! Fy tusan! *kramar och hoppas på det allra bästa*

    Och SKIT med minus Hattis!

  • passionsblomman

    Hej!

    Om ni visste hur det gläder mig att se att andra tagit upp Prinsessöverlämningen i tråden redan! Jag har suttit hela kvällen igår och en bra stund nu i tråden drär detta debatteras hej-vilt.
    Usch! jag är så jäkla besviken på hela hovet, kungen, Victoria hela packet runt omkring.  
    Jag som ärligt blev jätteglad när de äntligen skulle få gifta sig. Nu känner jag mig så himla dragen vid näsan och faktiskt rätt trampad på av en överlägsen brutta som som alla de andra brudarna ska få göra som HON vill på SIN dag.
    Och det gäller både mig som Svensk och de traditioner jag tycker hon borde vilja visa för hela omvärlden-när vi nu för en gångs skull har chansen!

    Och mig som ännu inte död och begraven om än inte ung, kvinna som försöker värna och komma vidare i den jämställdhet vi har andra kvinnor och män före oss att tacka för.

    OCH dessutom och faktiskt inte minst, som medlem av Svenska Kyrkan och del av samma trossamfund som kugafamiljen. Om någon ska ändra i våra gudstjänstritualer, så är det faktiskt vare sig BT-prinsessor eller Haga-prinsessor. Den som vill gifta sig i kyrkan och vara en del av en vigselgudstjänst är varmt välkommen -utan att någon annan ska peta i hur ens gudstro exakt ser ut eller så, MEN att man då underordnar sig hur den kyrkans ritual ser u tycker jag ta mig tusan är helt självklart.
    Jag skulle vilja se någon försöka styra och ställa med imamer, Katolska präster eller judiska...helt otänkbart!

    Men över allt detta kliver kungahuset och min blivande drottnign med träskorna på.
    Fy fan! {#lang_emotions_yell}{#lang_emotions_demon}{#lang_emotions_death}{#lang_emotions_throwup}

  • passionsblomman

    Oupsie, JUST DET! Då borde väl Kungen gå bredvid Danile längs altargången -två jämlikar, en far som inte förlorat en dotter utan vunnit en son jadda jadda, och som sedan flyttar på sig för att ställa sig själv vid sidan av den nya regenten och dennes gemål...
    Men hallå, det var väl bröllop den 19, inte tronskifte eller?

  • passionsblomman

    Apropå intelligensnivåer....

    -familjen som bodde här innan oss har inte varit särskilt omsorgsfulla i sina adressändringsaktiviteter. Vi fick i början mängder med post till oss fast de sedan länge bodde på helt annan adress. Jag skrev snällt deras nya adress på kuvert efter kuvert och hoppades att de då skulle tycka det vore en bra idé att själva kontakta de som skickat breven i fråga och meddela ny adress....

    ...icke!

    Småningom ruttnade jag och la istället en lagom ihopsamlad hög i brevlådan i en plastpåse med stor spritpenneinfo om att "de här personenrna BOR inte här längre, sluta lägg i deras post"Antalet brev har efter ett par sådana aktioner minskat väsentligt men...

    ..fortfarande kommer en del, som nu förra veckan ett från Telia och idag ännu ett. Jag gissar att det är en räkning och en påminnelse kanskke?
    Tänkte att jag i min överdrivn godhet och omsorg skulle ringa Telia och meddela att de skickar posten fel.
    Sagt och gjort.
    Efter att ha stått 86 nummer i kö så får jag veta att de inte kan hitta info om sina kunder på namn och adress utan endast på telefonnummer i sitt system....

    Jamen DET var ju smart! Nåväl, jag sa att jag baara ville hjälpa till så gott jag kunde men att jag inte ansåg att det var min uppgift att kolla folkbokföringen utandet kan de ju själva göra om de vill att fakturor och annat ska komma fram. Jag sa sedan att det bästa tydligen är att jag skickar breven "åter avsändaren" så de själva kan öppna och då förhoppningsvis hitta det oumbärliga numret. Det höll hon med om....

    ...När jag lagt på ägnade jag ca 60 sekunder åt att googla förra ägarnas namn och hittade omelelbart deras nya adress, deras hemsida och nya företagsverksamhet med alla nummer mail och andra tänkbara uppgifter...

    HUR kan då Telia inte tycka att de kan hitta dem?

    Korkat nåt så in i bängen!{#lang_emotions_tomte}

  • passionsblomman

    Lappis, ja det kommer jag definitivt att göra från och med nu. Familjens egna oengagemang retar mig, men det där att Telia inte skulle kunna hitta dem...hallå? Eniro 118 118?

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-05-25 14:52:56 följande:
    pb - jag hade samma problem med en tjej som hyrde min lägenhet då jag var och pluggade i Frankrike. Speciellt blev jag sur då jag upptäckte att hon fick något slags bostadsbidrag fast hon inte längre hyrde min lägenhet. Det tog några månader innan jag upptäckte detta för jag gjorde som dig ... skickade det snällt vidare. Sen började sända tillbaka breven till adressaten och då ringde tjejn upp mig och var mycket upprörd och undrade vad jag höll på med!

  • passionsblomman

    Upp/ner på lökar är plättlätt: Upp är där skalen flikar sig och som är som en torr toåå. Ner är Lökkakan som är en liten hård platta med början till rötter runt omkring. På en vanlig gul lök är ner alltså den biten du håller i till sist när du skivar lök och som du troligtvis inte tar med i maten.

    Knölar är kanske lite svårare, men de brukar finnas ögon, som på potatisar och oftast groddar. I bpda de fallen så kommer grodden annars faktiskt att vända sig allt den kan för att komma uppåt, dit den ska.

    Perenner som har ett rotsystem redan vid plantering...tja, det som ser ut som gulbruna eller vita trådar ska vara neråt och heter rötter. Det knubbiga, oftast röd- eller grönaktiga som kommer åt andra hållet är det som ska bli blad. Sätts med fördel uppåt och ska ha samma djup i jorden som tidigare i krukan.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen