• Z ionezze

    Förbereda fruktfat

    Hur långt innan kan man skära upp frukt och lägga upp på fat, innan den blir brun och äcklig?
    Funkar det att skiva den på morgonen för servering på kvällen, om den förvaras under plastfoile och i kylskåpet?

    Hade tänkt mig banan, kiwi, päron, äpple, annanas mmmm

  • Svar på tråden Förbereda fruktfat
  • Casmel

    Frukt ska nog skäras när det ska ätas. Jag skulle inte skära upp en massa på morgonen för servering på kvällen tyvärr då det kan se brunt och trisst ut i färgen! Inte ananasen och kiwin dock, dom håller sig men det andra skulle jag vänta med.

  • Eriane

    Som Casmel säger äpplen, päron och banan håller sig inte så länge. Man kan spruta lite citron på för att dom ska hålla längre men då tar ändrar man smaken. Själv ska jag göra tropisk fruktsallad men har planerat att använda frukter som håller bra samt ändå ha lite citron i för säkerhets skull. Annanas och kiwi brukar hålla bra under plast dock

Svar på tråden Förbereda fruktfat