Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    Uppsala 2010 forts

    Hej, här kommer en 2011-brud och dyker in lite snabbt. Vi ska börja kolla på vigselplatser för borgerlig vigsel i Uppsala och jag skulle gärna vilja få lite tips och idéer från er som kommit lite längre i planeringen!


    vi ska kolla på tornrummet i slottet, botaniska och linnéträdgården, men vad finns det för fler ställen i Uppsala där man kan gifta sig borgerligt (helst inomhus) med ca 60 gäster närvarande? Även tips någon mil utanför Uppsala funkar, men inte alltför långt bort!


    Lycka till med era planeringar och bröllop!

  • Fårävvör
    Plutten2010 skrev 2010-05-03 20:27:43 följande:
      Vilket prisläge tänkte ni er??Krusenbergs Herrgård, Gimo Herrgård och Salsta Slott är det jag kommer på men de kostar ju lite (tror jag ). Man kan ju gifta sig på Skarholmen också men jag vet inte om de har plats inomhus..
    Oj, prisläge... Funderar på att lägga mellan 50 000 och 80 000 på bröllopet (exkl. resa) men tycker väl att det är onödigt med överpriser med... Krusenberg tror jag hade krav på att man var tvungen att vara ett visst antal gäster och att ett visst antal måste sova över (vi gifter oss i maj).

    Skarholmen trodde jag inte har övernattningsmöjligheter?


    Ska iväg och kolla på eklundshof, vet ni om det finns andra alternativ till dem där det finns övernattning i närheten som är lite mer centralt än de herrgårdar runt om Uppsala? Gillar i och för sig Hammarskog väldigt mycket, men där finns heller inte övernattningsmöjligheter, och lokalerna är väl lite små egentligen. Gaaah! Uscha, va jobbigt det här är!


    Jag uppskattar verkligen att ni hjälper mig!

  • Fårävvör

    Kathiz: Ute vid Ulva kvarn borde man ju kunna hitta hur många bra fotoplatser som helst! Dels finns det ju någon fall därute som säkert blir fint, även stora fina träd, gamla hus etc! Håller med plutten också, det är ju nära och bra till gamla uppsala också, med högarna och fin natur.


     


    Plutten: Jag tänkte nog mer på festlokal när jag började prata om övernattningsmöjligheter! Inte lätt att hålla ordning på allt i huvudet ibland, speciellt inte när det är helmosigt av jet-lag!


    Om jag ska försöka precisera mig lite så letar vi dels efter någonstans att viga oss borgerligt, helst med möjlighet att vara inomhus. Som jag skrev innan ska vi kolla på tornrummet i slottet, botaniska och linnéträdgården i alla fall. Dessutom så letar vi alltså efter någonstans att ha festen, ska kolla på eklundshof imorrn, för det vore såå smidigt att ha nära till övernattning för alla långväga gäster. Om man inte ska hyra värsta herrgården känns det inte som att det finns så många alternativ...

  • Fårävvör

    Nu har vi bokat festlokal! Det bidde Markan på Eklundshof! Nu ska vi bara hitta någonstans att gifta oss också...


    Kathiz: Ska ni ha vigseln ute vid Ulva också? Haha, känner mig lite desperat i jakten över vigselplatser och det är ju över ett år kvar! Stackars sambo!

  • Fårävvör
    Kathiz å Kimmo skrev 2010-05-06 10:26:47 följande:
    Fårävvör: Ja, vi ska ha vigseln vid Ulva. Vi var runt jättemycket förra sommaren. Sambon vill ha lite vatten i närheten, det fick inte vara för långt till stan eller den festplats som inte heller var bestämd då. Åkte kors å tvärs över hela Uppsala kommun. Sen blev det Ulva. Marken är kommunal och vi tänkte sätta upp några lappar där vi ska vara så kanske vi inte behöver ha annat folk just där den halvtimme vi vigs. Om det blir regn blir det vid bygdegården! Nu jobb!!!
    Låter jättemysigt! Gillar också Ulva Tror tyvärr inte att jag kan övertyga sambon om att gifta sig utomhus. För honom är det stort nog att ta steget att gifta sig borgerligt...
  • Fårävvör

    en liten fråga till!


    Vi har tänkt att åka till botaniska trädgården någon dag och kolla hur det ser ut med vigselplatser där... Någon som vet om det går att vigas i antingen orangeriet eller tropiska växthuset? (har aldrig varit där så jag vet inte hur det ser ut...) Vi ska såklart dit och titta ändå, men orangeriet har bara öppet på vardagar (9-15) så det känns lite svårt att hinna dit!


    Eller gifter sig folk utomhus om de gifter sig i botaniska?

  • Fårävvör

    Hej igen,


    Ska ju inte gifta mig förrän 2011, men kom på att det kanske finns någon i den här tråden som har erfarenhet av någon av de borgerliga vigselförrättare som finns i Uppsala? Har tänkt att ringa och boka efter sommaren, men om ni har några tips eller tankar så får ni gärna dela med er!


    Vet ni hur stor valmöjlighet man har, eller blir man tilldelad den som jobbar den dagen det gäller?

Svar på tråden Uppsala 2010 forts