• KB4eve­r
    Äldre 13 Apr 10:06
    32819 visningar
    182 svar
    182
    32819

    CAMBRIDGE kuren - Tråd 17. Alla gamla och nya se hit!

    Hej alla,

    Här rullar det på. Har kört en vecka nu. Har gått över förväntan men nu undrar jag om jag ska börja gå kombinerad kur f.o.m. helgen för att ha lite ork att träna. Än så länge har jag inte orkat mycket och är helt slut i kroppen...

    Jemmaj, har du hittat hit?
    Hur har det gått för dig tjejen? Jag läste ett inlägg att du varit väldigt sugen. Det har jag åxå!! Det är inte lätt att sitta med en tråkig sojamjölsdryck när sambon äter det ena goda efter det andra. Helgen kändes inte ens som helg när jag inte fick dricka vin och äta gott som vi brukar göra hehe.
    Men, det har ju gett resultat iaf! :) Jag borde egentligen väga mig imorn men funderar på att vänta till fredag då min "roliga vecka" precis börjat och jag är svullen som en gris idag haha. Får knapp av mig förlovningsringen :S Så om jag väger mig imorn kanske jag blir besviken och ger upp och det vill jag inte! Då väntar jag hellre några dagar tills vätskan lämnat kroppen...

    Ska du fortsätta med ren kur en vecka till??

    Sköt om dig :)

  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 08:59
    #14

    Grattis till 15 kilo! :)

    Jag tränade faktiskt igår och det gick riktigt bra! Jag kände mig svag i kroppen men det var inget fel på orken iaf så jag fortsätter tills så länge det går. Men jag håller med, träning är jätteviktigt, speciellt när man går ner snabbt så man inte blir helt slapp hehe. :)Plus att det är en motivationsfaktor. Man blir inte direkt motiverad till hälsosamt leverne när man ligger på soffan ;)


    Lexy skrev 2010-04-13 12:43:53 följande:
    KB4everJag hade inte heller mycket ork i början, men tvingade mig till träning :) Om du känner att du kan gå på kombi utan att fuska för mycket så tycker jag att du ska göra det. Att träna är mycket mer viktigare. Det sägs att en överviktig som tränar är mer hälsosammare än en normalviktig som inte tränar :)
  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 09:13
    #15

    Gomorron! :)

    Gamla tråden stängdes. Så fräckt av dom att göra så... ;)

    Du har ju gått ner riktigt bra denna vecka! :) Jag har faktiskt ingen koll förutom att efter 4 dagar hade jag gått ner ca 3 kilo. Jag vägde mig inte igår lr idag pga av att jag är så svullen nu och vill inte förlora motivationen. Men det känns på kroppen att saker händer och måttbandet visar minus 4 cm i midjan. :) Så på lördag kan jag rapportera hur mkt jag gått ner för då ska jag väga mig.

    Helgen gick faktiskt riktigt bra förutom lite galna sug då jag bara ville vräka i mig nån god chokladkaka på waynes cafe haha. Men min sambo drog mig därifrån så han räddade mig :P I övrig t var jag så rädd att förstöra veckans viktnedgång så jag kämpade på...

    Jag ska fortsätta med sopporna men jag måste ha mat så jag har lagt upp ett litet annat matschema där jag får äta lite ägg, gröt mm men det ska inte gå över 500 kal per dag så det känns bra. Då får man stilla suget lite och kan kanske hålla ut längre. Men på lördag blir det lite vanlig mat, för vi ska ut och äta. :) Eftersom din ekonomi inte tillåter soppor, kolla på minmat.net. Där kan du räkna ut vad du ska äta för att få samma näringsinnehåll och kalorier som i sopporna. Det har jag gjort :)

    Oh, jag började med mitt nya träningsprogram á la Jillan igår haha. OMG vad jobbigt det var! Jag är helt svag nuför tiden! Efter alla set och reps så skakade ben och armar så att jag knappt kunde gå. Men oj så skönt det var att ta i! Hoppas kunna svarva till min kropp rejält på 2 månader med detta program. :)

    Sköt om dig!


    jemmaj skrev 2010-04-13 19:43:24 följande:
    Heyyy...nu hittade jag hit..:D vad hände med den gammla tråden??jaja då har vi denna att skriva på istället..;)idag har jag och du kört en vecka..hur har det gått med vikten, vet du hur mycket du har gått ner..jag vägde mig aldrig förra tisdagen men låg mellan 68, något eller kanske 67.8 låg idag på 64.1 så det är juh bra för en vecka.. har faktiskt tre påsar kvar från en annan gång..tänkte ta dem imorn och sen är det slut på ren kur för min del...har bara 3-4 kg kvar till målvikten...ska försöka ta det med maten ...mindre mängder och mina promenader..;) får hoppas det går..eftersom ekonomin inte tillåter mer cambridge just nu haha ... hur har det gått för dig..gick helgen bra el..? jag var helt galen ville äta upp allt och alla haha men gjorde inte det..har hållt mig,..så funderar som sagt på äta de sista tre påsarna imorn och börja med mat upptrappning på torsdag..själv då?? hoppas du blev nöjd för veckan som gått med ren kur..visst var det inte så jobbigt men det är juh ens mind som kontrollerar en.. ush alltså
  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 13:41
    #18

    Tjena Jemmaj,

    Ja de borde verkligen skämmas! Haha :)

    Allt är superbra och jag tror nog jag minskat i vikt. Känns så iaf! Men nu är jag svullen pga mens men det borde vara borta till på lördag.

    Minmat.net är jättebra! Man kan även lägga in sina egna livsmedel där så man har koll på allt man stoppar i sig. Det är lite jobb med det, och väga maten kan bli lite tradigt i längden, men efter ett tag har man nog rätt bra koll vad saker väger.
    Jag testade lägga in 2 ägg, 1 port rågflingsgröt med 1,5 dl lättmjölk och omelett på 100g äggvita och 100 g skinka. Det blev sammanlagt lika lite kalorier som om du äter 3 cb-soppor och nästan samma näringsinnehåll och vitaminer. Lite mer protein blev det nog men det gör ju inget. Jag ska testa variera på det viset så orkar jag hålla ut längre. :)

    Ooohh grilla som är så gott! Fresterska där hehe! Jag har åxå tänkt på grillning hela veckan haha. Det värsta var nog i söndags när vi var ute och promenerade och jag tror var och varanna grillade och jag gick där och drog djuuuupa andetag som om jag skulle kunnat bli mätt på doften hahaah. Grilla på vetja, det kommer bli supergott! Undviker du kolhydraterna kanske d inte ens visar sig på vågen. :)

    Jag tränade på gymmet. Programmet innebär mkt styrketräning med egen kroppsvikt men även med maskiner. Och allt är "designat" för att man ska få upp pulsen så mkt som möjligt. Det var kul men som sagt jobbigt! Ps. Jag tror alla är rädda för henne haha. Fortsätt du med dina promenader, det är ju jättenyttigt. :)

    Nu måste jag jobba vidare hehe. Vi hörs och sköt om dig!

  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 13:42
    #19

    Det låter ju inte alls illa. Hur länge har du hållit på och har du kört ren kur?

    spanska flugan skrev 2010-04-14 11:18:14 följande:


    Har inte varit inne på ett tag men har tappat 8,3 kg totalt sen jag startade Har börjat träna; simma, lätt styrketräning samt spinning.TRänar lätt nu i början och kan ta lite protein (mat) de dagar jag tränar. Känns som det viktigaste är att jag kommer på rätt spår och i mitt framtida normalviktiga liv så kommer ju träning vara en del av det Men 2,4 kg ner hos kunsulenten igår så det känns bra.Ska läsa ikapp vid bättre tillfälle och försöka vara lite mer aktiv i tråden.
  • KB4eve­r
    Äldre 16 Apr 12:36
    #28

    Jemmaj,

    Har du grillat ännu?? :) Hur äter du nu när du inte går på kur, är det kombinerad eller du håller igen bara?

    Jag kör kombinerad från och med onsdag för jag kände att kroppen och psyket behövde få lite mat efter träningspasset i tisdags. Men det var inte speciell gott faktiskt...Hmm.. Men iaf nu har jag två dagar då jag känner mig SÅ galet omotiverad! Och det är bara för att jag är menssvullen och jag vågar inte väga mig och jag inbillar mig att jag inte gått ner nåt mer än de där 3 första kilona. Suck! Varför ska huvudet alltid spela en massa spratt. Jag vet ju att jag går ner när jag håller igen men det känns snarare som att jag gått upp haha. Gaaah jag vet, jag låter galen haha. Det konstiga är att jag tror aldrig jag har varit såhär svullen någon gång förut och då blir man ju lite fundersam över vad det kan vara..

    Jag funderar på att köra en veckas ren kur igen snart...eller kanske kombinera lite och köra 5 dagar ren och sen 2 kombinerad och då inte äta kolisar. Får se hur det blir. Det beror helt på hur mkt jag gått ner när jag väl vågar ställa mig på vågen hehe. Men ren kur i någon form blir det snart igen.

    Har du några roliga planer för helgen? Själv blir det en lite träning och mys och beställa bröllopstårta. :) Kul!

    Ta hand om dig och ha en härlig dag

  • KB4eve­r
    Äldre 16 Apr 12:40
    #29

    Jag har tänkt samma, det där med Biggest Looser...man kan ju trots allt inte dra ner kalorierna mer och dom äter och går ner massor. Men då tränar dom ju typ 6 timmar om dagen åxå...Får testa det! ;)


    Lexy skrev 2010-04-15 13:25:51 följande:
    Dag 46 här och ytterligare 0,5 kilo ner, det går verkligen sakta nu. Känns som att jag skulle kunna vara med i Biggest Loser och gå ner mer än vad jag gör nu :Dwww.nogg.se/lexygumpanJag har 31 dagar kvar så nästan som du alltså. Min sista dag på ren kur är den 16 maj. Vilken dag är din sista dag? Lycka till med det nya jobbet :)
  • KB4eve­r
    Äldre 19 Apr 15:38
    #31

    Tjena Jemmaj,

    Hur har helgen varit? Det lät som att du njöt av grillandet! :)

    Själv har det gått åt skogen! :( Jag var så pmsig hela veckan och det kom till utlopp i lördags då jag inte orkade säga nej till nåt. Åt en massa onyttigt och drack flera drinkar. Sen på söndag så fortsatte jag med fettig pasta och en chokladboll. Nice! :( Kände mig totalt misslyckad hela kvällen igår men jag bestämde mig för att rycka upp mig och fortsätta. Jag har säkerligen gått upp en massa men jag vågar inte väga mig förän jag gått på CB några dagar nu. Så u nu är det CB ren kur fram till fredag, sen får jag se hur det blir nästa vecka om jag kör kombinerad igen. Pust! Det är ett jäkla aber detta att banta!

    Får väl se hur mkt jag går ner nu i ett par veckor med kombinerad kur så kanske jag kör ren kur igen när det är 3 v kvar till bröllopet. :)

    Tjohoo nu kör jag så det ryker igen! Haha :)

    Du verkar ju vara duktig på att hålla din vikt efter ren kur. Det är riktigt bra jobbat! Fortsätter du såhär kommer du gått ner de sista 4 kg till sommaren. Om jag kör ren kur om ett par veckor kan vi köra tillsammans och peppa varandra. :)

    Nu ska jag jobba(och kämpa) vidare men ha en härlig dag och keep up the good work! :D

  • KB4eve­r
    Äldre 20 Apr 13:22
    #35

    Jemmaj,

    Ja visst känner man sig misslyckad när man inte kan kontrollera sig?! Usch! Men som jag tänkte igår, det är bara att ta nya tag. Jag gissar att jag gått upp ca 2 kg åxå men jag ska väga mig först på fredag tänkte jag och det ska bli min nya vägdag.
    Men visst njöt man av maten i helgen haha. Lördagen var värst med både en supergod räkmacka på dagen, tårta och sen pommes och kycklingvingar på krogen på kvällen. Nice! Haha! Oj, man kanske inte borde skriva om sånt här inne och göra alla som går på ren kur sugna... ;)

    Men som sagt, back on the horse... Igår blev det ren kur och träning och ska hålla ren kur till på fredag för då ska jag ut med en kompis. Känns bra med ren kur men magen kurrar nåt grymt! Men att skriva av sig här lite och bli peppad det hjälper faktiskt, man känner sig mer motiverad. :)

    Jag har 6v kvar till bröllopet och jag satte mig ner och räknade igår att om jag går ner 1,5 kg per vecka så når jag mitt mål till sista provningen av klänningen. 1,5 kg per vecka känns överenskomligt och om jag håller koll på kalorierna så kan jag gå på kombinerad kur för att nå dit. Eventuellt blir det en veckas ren kur med dig åxå. :)

    Nu får vi kämpa på med att ta bort helgens synder ;) och sen även de återstående kilona. Det fixar vi!

    Ha en underbar dag och sköt om dig

  • KB4eve­r
    Äldre 20 Apr 13:27
    #36

    Själv syr jag upp min klänning hos sömmerska för att få en perfekt passform. :) Jag tyckte det kändes som enda alternativet när jag har tio kg som ska bort innan bröllopet.


    Nilla2007 skrev 2010-04-19 16:04:32 följande:
    Frågar igen, ser att det är flera här som kör ck innan bröllopet nu. Är ni inte rädda för att klänningen ska bli för stor??? Man kan väl inte sy in dem hur mycket som helst?
  • KB4eve­r
    Äldre 26 Apr 10:42
    #48

    Hej å hopp :)

    Hur har det gått för dig i helgen? Det har gått sådär för mig...veckan gick superbra men det slank ner lite för många drinkar i fredags och alldeles för många nötter. Lördagen gick sådär åxå. Jag har alltid sån grym aptit och sug dagen efter jag har festat så då är det verkligen OTROLIGT svårt att hålla sig från chips och allt möjligt gott och fettigt. Men d gick ganska bra iaf hehe. Sen tränade jag ett riktigt rejält träningspass igår och sen en lång promenad på kvällen så jag tog igen lite kalorier iaf. :)

    Nu jag fortsätter kämpa med kombinerad denna vecka och så är det vägning på fredag. :)

    Just nu sitter jag faktiskt med en varma koppen istället för en CB-påse. Jag hade bara vaniljpåsar kvar här på jobb och dom är ju brrrrrrrrr så äckliga!!!! USCH!!! Så jag kunde för mitt liv inte trycka ner en sån denna morgon, speciellt inte som aptiten är kass för jag är så trött... Men varma koppen är ju inte speciellt nyttigt fast det är iaf lite kalorier. :)
    Imorn ska jag gå och byta ut mina vaniljpåsar mot någon annan smak istället! Jorddgubb är god :)

    När ska du börja köra ren kur igen då?

    Jag skulle vilja köra ren kur ett par veckor men vet inte om jag klarar det. Det är ju en jäkla kamp varenda dag!! Men att gå på kombinerad känns så segt och jag har ju inte så lång tid på mig. Suck! Jag skulle ha börjat med detta för länge sen...fattar inte varför jag skjutit på det så länge. :S men va fan, man kan bara göra det bästa av situationen och kämpa som en blådåre nu haha. Denna vecka blir det inget festande till helgen iaf utan en riktigt nyttig helg med mycket träning för att bränna bort fläsket. :)

    Sköt om dig idag och njut av solen (om det är någon där du bor ;))


    jemmaj skrev 2010-04-20 20:31:05 följande:
    KB4evervi kommer fixa detta ska du se..;) nu har jag inget godis hos mig som är mitt och då funkar det lättare, hur går den rena kuren för din del? själv kör jag inte med det ännu, väntar på löning plus att jag ska ner mina två kilon så att jag kan fortsätta ren kur där..sen gäller det att hålla vikten, och visst kommer man gå upp något kilo eller två när man nått sin målvikt.. men det gäller att hålla sig. Känns som att det kommer blir en svår utmaning nu med sommaren och allt gott som medför, men vi fixar det ...:Djag hoppas du går ner så som du räknat på till bröllopet ;) håller tummarna för digvill faktiskt börja med ren kur snart, saknar det på något sätt haha man måste tänka hela tiden på vad man ska äta oc hur mkt osv osv... ush för sånt, förrut åt man bara haha var så lätt förrut men samtidigt inte lätt för vikten men men jaja nu känns det som att man bara babblar på mot kvällen hehe, hoppas du haft en trevlig kväll, blir lite film nu UTAN GODIS OCH NÅGOT ANNAT..;)god natt...
  • KB4eve­r
    Äldre 28 Apr 08:56
    #55

    Jemmaj,

    Gomorron gumman. Hoppas allt är bra med dig! :)

    Här är det bara fint. Jag känner mig pigg och otroligt glad idag men har ingen aning varför haha. :) Jag är jättehungrig däremot...alltså riktigt hungrig, och har varit sen igår kväll, eftersom jag ätit shakes nu i två dagar och tränade hårt både i söndags och igår och då märker man direkt skillnad på aptiten. Jättejobbigt så hungrig man blir!! Men, jag ska kämpa! Fyra dagar ren kur denna vecka och tre dagar med shakes/mat är tanken. :)

    Jag vet faktiskt inte vad jag har gått ner för jag väger mig inte så ofta hehe. Jag gick ju ner 3,5 kilo första veckan. Sen upp 2 *grrrrrrr* sen ner 1,5 haha och sen dess har jag inte vägt mig. Jag hatar vågen nämligen och det förstör så mycket om jag ställer mig på den och blir besviken. Direkt börjar jag tänka på att skita i allt och att beställa en pizza och vräka i mig glass typ. Så jag är lite försiktig med att ställa mig på vågen... :P Men snart ska jag väl kliva upp på den, jag måste ju se om detta funkar. Fast, en rolig sak är att jag kommit i två par jeans som jag inte har kunnat ha på nästan ett år så NÅT händer ju iaf. :)

    Hur går själv? Funkar det bra med att äta lite mat och går du ner nåt? 
    Jag håller med om det där att man får äta så super-lite för att gå ner och gör man ett enda misstag går man upp ett kilo. Helt galet! Så här svårt har det aldrig varit för mig att gå ner i vikt... För tre år sen gick jag ner ca 13 kilo på 2 månader bara genom viktväktarmat och mycket träning. Och då kunde jag totalfuska på helgerna men gick ändå ner i vikt. Nu däremot, är detta helt kört. Min kropp bara strejkar om jag inte äter pyttelite (typ svälter mig). Skumt... Jag undrar om det har att göra med att jag slutade med P-piller för ca 6 månader sen, för efter det har jag inte riktigt känt igen min kropp och hur den uppför sig hehe. Jag har hört om tjejer som får lätt att gå upp när dom slutat med piller...

    Jag vill egentligen inte gå ren kur för det är ett rent helvete! Haha! Jag får fan ångest av att bara tänka på det hahaha ;)
     Jag fattar inte hur folk klarar flera måndader med ren kur. Jag blir så grymt imponerad av dem!!!

    Men om jag inte går ner så mkt jag vill så MÅSTE jag köra ett par veckor innan bröllopet. Och då säger jag till så du kan hänga på om du vill. :) Det är 5,5 veckor kvar nu till bröllopet så jag känner liiiite panik haha. Men det ska gå bra! Vi kommer fixa detta ska du se! :)

    Nej, nu ska jag fortsätta att dricka mitt kaffe och se om magen slutar vråla! :)
    Sköt om dig

  • KB4eve­r
    Äldre 28 Apr 09:04
    #56

    Ja tycker de flesta shakes har en konstig eftersmak och jag har trots allt precis köpt dem. Jag mixar dem åxå med is på så sätt försvinner bismaken lite och det blir helt ok att dricka.
    För mig funkar jordgubb, och choklad/banan bäst. Vanilj är riktigt äcklig och de varma sopporna åxå. Brrrrrr! Ryser av bara tanken haha. Men bara man hittar nån som funkar så räcker ju det. :)

    Lycka till med kuren!

    malintrollet skrev 2010-04-27 10:46:07 följande:


    Hej igen allihop! Första dagen avklarad med två Vanilj och en Cappuccino... tycker fortfarande att det är en konstig eftersmak på dem, så undrar verkliegn om det finns något bäst-före-datum som man borde veta om? Jag mixar mina cappuccino och vanilj med kaffe, kanel och is... blir som en islatte! helt okej faktiskt! Superstarfia: Den där 45%-fördelningen ska du ju ändra på nu!! eller hur?  

     

  • KB4eve­r
    Äldre 28 Apr 09:06
    #57

    Superstarfia,

    När gifter du dig och hur länge ska du gå på ren kur?


    Superstarfia skrev 2010-04-26 10:46:49 följande:
    Började i morse på min rena kur. Hade några påsar kvar sedan mitt ryck för ett år sen och ikväll ska jag iväg till konsulenten å börja om..Målet är att väga max 75kg på bröllopet, väger idag 85 så det ska väl inte vara allt för omöjligt. Det slutgiltiga målet är 60kg.. men det får ta den tid det tar.. :)

     

  • KB4eve­r
    Äldre 28 Apr 10:09
    #59

    Okej, det kommer gå bra ska du se, du har ju ett par månader på dig. :)

    Jag gifter mig 5/6 så jag har inte lika länge på mig men jag får klänningen uppsydd så det är ingen panik att jag inte kommer att kunna ha den. Däremot vill jag gå ner ca 8 kg för att vara riktigt nöjd med mig själv den dagen. :)


    Superstarfia skrev 2010-04-28 09:39:30 följande:
      7 augusti gifter jag mig, så de är ett tag kvar. Däremot måste jag vara klar med viktminskningen till 7 juli då klänningen ska provas och sedan justeras för sista gången.. sist jag provade saknades det 5 cm för att den skulle gå igen..

     

  • KB4eve­r
    Äldre 30 Apr 15:06
    #64

    Jemmaj,

    Hur är läget?
    Här är det bara bra! Vägde mig i morse och är nu nere på den vikt jag var efter en veckas ren kur, alltså har jag gått ner 3,5-4 kg sammanlagt, så det känns skönt. Nu är det bara 6 kilo kvar...det borde jag väl hinna på 4 veckor?? Bara 1,5 kg i veckan jue :P

    Det enda som hjälper mot mitt sötsug är att utesluta kolhydrater. Det mesta av dem iaf som vitt bröd, pasta, socker mm. Efter ett par veckor är jag inte alls sugen på sött och det är skönt. Testa om du inte har gjort det! Men då gäller d att helst inte dricka light och sånt heller...

    Undra om kroppen kan ändra sin ämnesomsättning när man är 32?? Låter ju skumt... Men jag är precis som du, att förr gick jag ner trots svullarhelger och bara jag höll igen på veckan. Nu går jag upp efter en dag med normalt matingtag typ.. Helskumt! Man har kanske fuckat upp kroppen med all bantning eller så är det p-pillerna som spökar. Men men, det går NERÅT iaf och jag är glad för varje kilo jag tar även om jag inte hinner få bort alla 6 kilon jag vill ha bort. :)

    Nu får vi kämpa på i helgen (helgerna är ju alltid en kamp) och tack för ditt peptalk! :)
    Trevlig helg

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - Tråd 17. Alla gamla och nya se hit!