• Prince­ssPink
  Äldre 11 apr 00:22
  26767 visningar
  221 svar
  221
  26767

  September 2011!

  Vi ska gifta oss den 3 september - 2011. :)

  Finns det någon mer som ska gifta sig i september? :)

 • Svar på tråden September 2011!
 • kikki kikki
  Äldre 2 sep 19:13
  Aniara4 skrev 2011-09-02 12:00:04 följande:
  Floristen ringde just och berättade att grossisten skickat fel blommor.

  *försöker låta bli att hyperventilera*

  ta ett djupt andetag och fundera på om du kan tänka dig en annan sorts bukett?


   

 • Aniara­4
  Äldre 2 sep 21:39
  kikki kikki skrev 2011-09-02 19:13:58 följande:

  ta ett djupt andetag och fundera på om du kan tänka dig en annan sorts bukett?


   


  Tack och lov visade det sig att själva brudbuketten var rätt, det var hårblommorna och bordsdekorationerna som hade kommit i helt fel färg. Så jag fick välja mellan att ha rosor i fel färg eller hortensia i rätt färg i håret. Valde hortensian. Likadant på borden, där valde jag en annan blomsort i rätt färg istället.

  Jag hade verkligen sett fram emot att ha rosor i håret, men, men. Det är ju faktiskt inte såna detaljer som är det viktiga.
 • Tiisa
  Äldre 2 sep 23:08
  Cylt skrev 2011-09-02 07:39:58 följande:
  Ang. Antibiotika vet jag att det finns olika sorter, varav det är någon man inte ska kombinera med alkohol och solande - fråga läkaren! Vad spännande, ni som gifter er i helgen!!! Här är det åtta dagar kvar och jag hinner inte med något alls på dagarna, lilltjejan är übermammig och storkillen magsjuk *tjoho* Således har vi en triljion grejer kvar att fixa med. Hehe, vi har fortfarande inte berättat får någon - kanske börjar vara dags
  Har ni lyckats hålla det hemligt?? Inte illa :D
 • Cylt
  Äldre 3 sep 07:32

  Haha! Jo, men nu börjar det kanske vara dags att informera dem vi vill ha närvarande, då det kan vara så att folk planerar in annat på förmiddagen annars... Jag berättade faktiskt för en kollega igår, men enbart för att hon ska fota... Svårt det här! Hur mår du Tiisa?

 • kikki kikki
  Äldre 3 sep 07:52
  Aniara4 skrev 2011-09-02 21:39:20 följande:
  Tack och lov visade det sig att själva brudbuketten var rätt, det var hårblommorna och bordsdekorationerna som hade kommit i helt fel färg. Så jag fick välja mellan att ha rosor i fel färg eller hortensia i rätt färg i håret. Valde hortensian. Likadant på borden, där valde jag en annan blomsort i rätt färg istället.

  Jag hade verkligen sett fram emot att ha rosor i håret, men, men. Det är ju faktiskt inte såna detaljer som är det viktiga.
  nä i vissa lägen är kanske färgen viktigare och så får man tänka att det inte är jorden undergång om inte allt blir som man tänkt sig.....man ska ju ha kul och njuta också
 • Margau­x
  Äldre 3 sep 07:55

  Lycka till idag till er det är dags för!
  Ser fram emot bilder......

 • Tiisa
  Äldre 3 sep 09:04
  Cylt skrev 2011-09-03 07:32:45 följande:
  Haha! Jo, men nu börjar det kanske vara dags att informera dem vi vill ha närvarande, då det kan vara så att folk planerar in annat på förmiddagen annars... Jag berättade faktiskt för en kollega igår, men enbart för att hon ska fota... Svårt det här! Hur mår du Tiisa?
  Jag ser fram emot allas bilder! :) Samtidigt som inbjuden släkt från skottland kommer på vårt datum för det är lika dyrt att boka om eller avboka som att komma.. Och de förväntar sig nog ett glatt, piggt bemötande, ska ordna en grillfest.. Egentligen vill jag gräva ner mig hela september och kika fram lagom till planering inför julafton :)
 • Aniara­4
  Äldre 4 sep 21:01

  Nu är det gjort! Och vi hade en helt underbar dag. Allt som var viktigt blev precis som vi hade tänkt oss. Vi var skitsnygga Kyss, vigseln var fin och solosångerna så vackra att man fick gåshud, maten var god, gästerna var glada och hade trevligt, drickat räckte, underhållningen var så suverän att folk spontant ställde sig upp och applåderade redan efter första låten, tårtan var både vacker och supersmaskig, och hotellrummet var jättefint med sköna sängar.

  Några små saker gick snett...

  På kvällen den sista dagen för att ge exakt antal till cateringen upptäckte jag att jag räknat fel och missat två gäster.

  Dagen innan ringde floristen och sa att grossisten skickat kvistrosor i helt fel färg. Brudbuketten var ok, men hårblommorna och bordsblommorna fick bli andra sorter.

  På morgonen när jag läser igenom det upptryckta festprogrammet upptäcker jag att det inte är den senaste versionen av bordsplaceringen. Som tur var var det ingen katastrofskillnad, vi hade bytt plats på två personer vilket gjorde placeringen nästintill perfekt, men det gick bra som det var också.

  När jag satt hos frissan upptäckte jag att jag hade glömt underkläderna hemma. Min kompis fick åka hem till mig och hämta.

  Det ramlade ut blommor ur buketten flera gånger, men det var bara att sticka tillbaka dem.

  När vi kom till kyrkan hade hårblommorna (hortensia) redan börjat sloka och syntes inte lika mycket.

  Precis innan vi gick in upptäckte brudgummen att det hängde ut en snodd genom ärmen på boleron, ett upphängningssnöre. Först när jag tittade på fotona såg jag att den hängt ut större delen av tiden och dessutom syntes genom tyget längs ärmen, en på vardera sidan dessutom.

  När prästen skulle sjunga förbönen började hon på begravningsbönen istället. Tror dock inte det var så många fler än musikern som förstod vad problemet var när hon började om.

  Trodde inte jag skulle ha några problem att säga löftena. Men just som jag ska börja märker jag att mannens händer darrar jättemycket. Det knäckte mig och rösten...

  Direkt efter vigseln bytte jag tillbaka till mina bekväma skor för att kunna gå, Sen glömde jag finskorna i kyrkan. Det hade väl inte gjort något (ingen såg ju skorna under klänningen ändå) om det inte hade varit för att det är stört omöjligt att dansa wienervals i träskor! I kyrkan var det ingen som svarade, så kompisen gjorde ännu en storartad räddningsinsats och åkte hem till oss (nära som tur var) och hämtade ett annat par skor med lite klack, som gick att dansa i.

  När vi skulle dra igång musiken från Spotify-listan kom vi på att vi hade glömt ladda ner den så vi kunde köra offline. Festlokalen hade en uppkoppling så att vi kunde strömma den, men efter ca 10 låtar blev det något uppkopplingsfel som inte ens den samlade datorexpertisen (som var rätt imponerande) kunde fixa. Men jag hade en äldre version av listan nersparad på min telefon, så vi kunde koppla upp den till ljudanläggningen istället.

  Sen var det nästan ingen som dansade i alla fall utan alla stod och trängdes i baren.

  Jag hade mot bättre vetande valt den gördel som saknade grenlucka, i hopp om att jag ändå skulle kunna dra ner den under klänningen när jag skulle gå på toa. Samma hjältekompis fick agera av- och påkläderska och snöra om hela klänningen varje gång jag skulle gå. Kan säga att jag höll mig rätt bra, från 13.30 höll jag mig till 20-tiden tror jag, och sen till 01.

  I slutet av kvällen började alla timmar av åtsnörning i midjan ta ut sin rätt. Det var tjusigt med en hög och markerad midja, men klänningen var åtsnörd så hårt kring de nedre revbenen så att jag inte kunde djupandas på hela dagen. Sittande gjorde det värre, liksom ätande och drickande. När jag sen dansat en massa trots att min sjukdom egentligen inte tillåter det kunde det inte sluta på något annat sätt än yrsel och illamående. Fick panik och sa att vi måste åka NU för jag måste ut ur den här klänningen!

  Vi fick inte tag på någon taxi från de stora bolagen, de svarade inte ens i telefon, så en kompis lyckades till slut ringa fram något från ett litet obskyrt bolag med skyhöga priser med en chaufför som jobbade sin första kväll och hade sitt livs andra körning, och inte hittade för fem öre i Stockholm. Taxametern  tickade som besatt medan vi susade låååååååååååångt ut ur stan åt fel håll. Men då härsknade mannen till och sa åt honom att han fick lov att stänga av taxametern om han skulle ta oss med på extrautflykter. Och det gjorde han.

  Vi hade beställt ett romantikpaket på hotellet, men var inte alls sugna på mer champagne, och chokladen var det nötter i. Strunt samma, jag ville ändå bara i säng. Men sen kunde jag inte sova. Låg och stirrade i taket fram till 4.30, slumrade sen lite i nån halvtimme-timme innan jag var klarvaken igen. Total adrenalinöverdos! Plus alkohol och socker, vilka bådadera ger mig hjärtklappning på kvällen.
  De hade glömt ge oss morgonrockar, men det ordnades snabbt med ett telefonsamtal på morgonen. Värre var det med frukosten. Tydligen hade tre personer i roomservice sjukanmält sig på morgonen, så det var fullständigt kaos. Vi fick vänta nästan 2 timmar på frukosten! Då var man lite hungrig kan jag säga... Men det var fint till slut att sitta i morgonrock och äta frukost och titta ut på båtarna på Saltsjön.

  Jag hade packat och planerat noga för att vi skulle ha andra kläder och klänningsgarderoben där när vi skulle åka hem, men lik förbannat hade jag missat att få med mig kassen med jeansen. Övervägde att åka hem i t-shirt och underkjol, vi skulle ju ändå åka taxi hela vägen, men det slutade med att mannen fick åka hem och hämta dem istället.

  Kontentan är väl att det är ok att saker går fel och inte blir som man har tänkt sig, det kan bli alldeles underbart fint ändå!

  Fast lite ledsen är jag över att jag inte fick ha rosor i håret som jag har drömt om...

 • hedvig­007
  Äldre 4 sep 22:29

  Ja, det mesta är fixat och jag blir bara mer orolig för att det ska bli stelt och tråkigt. Två veckor kvar.

 • Aniara­4
  Äldre 4 sep 22:38
  hedvig007 skrev 2011-09-04 22:29:20 följande:
  Ja, det mesta är fixat och jag blir bara mer orolig för att det ska bli stelt och tråkigt. Två veckor kvar.
  Jag var också lite orolig för det, men i slutänden är det till allra största delen upp till gästerna att roa sig själva och varandra och vara på bra humör. I början av middagen spanade jag ängsligt ut över lokalen för att se om folk verkade trivas, men de pratade och skrattade och hade hur trevligt som helst. Jag hade lite svårt att se bordet längst bort och visste inte hur bordplaceringen skulle funka där, men vid toaletten träffade jag på en gäst därifrån som sa sig vara glad över att sitta vid det bästa bordet!

  Folk tycker i allmänhet det är kul med bröllop och blir på bra humör vad man än gör. Så länge inget direkt drar ner humöret, som att man får vänta för länge på maten eller att alla blir dyblöta och kalla i ett ösregn, eller att vinet tar slut, så går det nog av sig självt för det mesta!
Svar på tråden September 2011!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.