• Aniara­4
  Äldre 4 Mar 18:26
  29760 visningar
  221 svar
  221
  29760

  September 2011!

  Chicita skrev 2011-03-04 10:30:45 följande:
  3/9 verkar vara ett populärt datum...

  Ingen annan som hört att vissa inte kan komma pga älgjakten Obestämd ?

  Vi har fått 3 Nej på vår inbjudan redan. Och det är för att älgjakten börjar precis då, där dom jagar tydligen...
  Känns ju lagom kul att veta hur dom prioriterar liksom... Vi gifter oss en gång, det tar en dag...
  Jaga älg gör man ju flera veckor (ibland) och varje år... En dag borde dom ju kunna avsätta för oss känns det som  *S* 
  Om det är nära vänner/släktingar som svarar så skulle jag ha god lust att jaga DEM med en älgstudsare! Skrikandes
 • Aniara­4
  Äldre 4 Mar 20:16
  #19

  När tänker ni skicka ut inbjudningarna?
  Som jag förstår det är det kutym att skicka tre månader innan (med OSA en månad innan), men det blir ju just när semestern börjar, det känns som att folk kanske glömmer eller tappar bort det då?

  Vi har förvarnat familjen och de närmaste vännerna om datumet, men inte alla vi tänker bjuda.

 • Aniara­4
  Äldre 4 Mar 20:41
  #21

  Jag skulle gärna skicka ut inbjudningarna på en gång och få det gjort, men jag har hört flera i släkten tidigare som har muttrat över stissiga brudpar som skickar ut inbjudningarna alldeles för tidigt. I Chicitas fall är det förstås en annan sak, eftersom de kommer att behöva en viss tid till föreberedelser, men jag är lite rädd att folk ska bli irriterade om de tycker att man kommer och begär att de ska veta ett halvår i förväg om de kan eller inte.

 • Aniara­4
  Äldre 4 Apr 22:50
  #28

  Funderar också på tårtan... Men vi har nog bestämt oss för att skippa efterrätten. på så sätt kan vi lägga minst 1500 till på tårtan, och då blir det nog en smarrig en!

  Nu har jag bokat hår och smink, så jag börjar känna mig redo!

 • Aniara­4
  Äldre 6 Apr 11:34
  #34
  Krazzzy skrev 2011-04-06 10:38:34 följande:
  Så skönt att se att det är några som redan skickat inbjudningarna, vi gifter oss 3/9 och jag kommer att skicka ut korten denna vecka och vi osa datum 30/6. Men jag kan inte hålla mig längre ! Ska bli så kul att höra och se folks reaktioner Skrattande De flesta tycker att det är på tiden (vi firar 10 år i samma veva som bröllpet ) Våra barn är överlyckliga och tycker det skall bli så kul !!
  Jag känner tvärtom, jag blir lite stressad av det! Jag försöker få min blivande att förstå att vi borde ta tag i inbjudningarna nu. Jag vill skicka ut dem i maj, vilket innebär att vi borde beställa dem från tryckeriet ganska snart, vilket innebär att vi borde sätta oss ner och bestämma vad det ska stå i dem, vilket innebär att vi måste bestämma vissa av detaljerna som ska stå - puh! Jag skulle t.ex. vilja skriva att "ev. tal anmäles till toastmaster-madam xxx", och då är det ju bra om vi har tillfrågat en toastmaster/-madam! (Fast nu har han sagt att han inte tycker det ska stå så på inbjudan utan att talen ska få vara lite mer spontana - jag är skeptisk!)
  Och hur ska vi egentligen göra med barn? Vart ska de skicka OSA? Ska våra mammor ha hand om önskelistan (som jag har tänkt vore bra) så att vi kan hänvisa alla frågor till dem?

  Jag vet att han har mycket på jobbet just nu och inte orkar tänka på fler saker, men jag blir FRUSTRERAD när han säger att "ok, jag kan tänka på det efter den 15:e" samtidigt som jag vet att han åker utomlands den 16:e, och sen... Om jag bara skriver nåt och gör som jag vill kan jag ge mig fan på att han kommer att hitta något i det som han ABSOUT inte kan tänka sig! Dessutom vill jag faktiskt att han ska vara med och ha synpunkter på det estetiska även om han inte tycker det är så viktigt. Jag vill inte fatta alla beslut själv!
 • Aniara­4
  Äldre 6 Apr 16:07
  #37

  Tack för uppmuntran! Det är väl egentligen inte själva inbjudningskortet som är problemet, där ska det ju inte stå så mycket, utan informationsbladet som ska följa med. Man kanske kan beställa korten på nätet och skriva ut informationsbladen själv när man fått dem? Synd att min skrivare fått för sig att dra ett stort svart streck över allt jag skriver ut bara... Men han kan ju få äran att skriva ut dem på jobbet när alla gått hem!

  Jag skulle också helst vilja att tal föranmäldes (men att senkommare såklart skulle kunna petas in i mån av tid), inte minst med tanke på en viss ingift släkting, som är (ö)känd för sina långa, osammanhängande, och egocentriska tal. På en 40-årsfest höll han ett långt tal om sin present och sin väg till festen. Och när han fick klart för sig att vi skulle gifta oss (dvs andra gången vi pratade om det) var hans första reaktion "men oh - då måste jag börja tänka på mitt tal". Inte, tja, "grattis" eller nåt sånt som man brukar säga... Så jag vill väldigt gärna att talarlistan är lite strukturerad så att han åtminstone kommer in EFTER våra biologiska föräldrar och ev. syskon och vänner som vill säga något! Och gärna med en sträng tillsägelse att hålla sig under tre minuter.

  Festen kommer att vara barnfri, men jag tycker det kan vara ok med barn i kyrkan om de kan uppföra sig och/eller föräldrarna är beredda på att gå ut med dem. Men när jag har föreslagit formuleringar till karln har han svävat lite på målet, på båda punkterna tror jag, efter att vi fått intrycket att det kanske blir svårt för hans syster (som inte bor i stan) med barnvakt. Framför allt blir det ju svårt för mer långväga gäster att ha barnen med först men inte sen, men att barn är välkomna betyder ju inte att de MÅSTE vara med!

  Jag skulle också vilja att han tyckte till om tårtan, för det kan ju vara så att man behöver boka ställningen en viss tid i förväg. Och där vet jag att han har åsikter - för ett tag sedan visade jag en bild på en tårta som råkade vara på en svängd ställning, och då sa han "neeeeej, en sån ska det väl inte vara, jag tycker det ska vara en sån där amerikansk i flera våningar". Inget problem för mig, bara vi kan fastslå att det verkligen är så han vill ha det och inte bara nåt han slängde ur sig.

  Och sen är det den andra sången vid vigseln. En av de få saker jag tvärbestämt utan att ens fråga är en viss sång som jag visste första gången jag hörde den att jag skulle vilja ha på mitt bröllop. Jag har dessutom gått och bokat in en bekant som är halvproffs för att sjunga den, och när vi ändå betalar någon för att komma och sjunga skulle jag gärna vilja ha två sånger. Jag går och funderar jättemycket på det, men allra helst skulle jag ju vilja att han kom med någon som skulle kännas speciell för honom. Det kanske inte är jättepanik, men jag vill prata med kyrkomusikern och stämma av om hen kan spela dessa två sånger (och helst lägga lite stämmor på den första samtidigt om det är möjligt), eller om jag behöver leta efter en musiker till dessutom! Det lutar mer och mer åt att jag gör en lista på sånger jag tycker skulle vara fina, så får han välja bland dem eller komma med ett eget förslag SNART!

  Pressa honom känns fel när jag vet att han är så stressad på jobbet just nu, men han har ju stunder när han inte tänker på jobbet (iofs är det mest att han varvar ned med fåniga spel på datorn på kvällen för att kunna sova), men jag funderar på att skriva ut en lista över saker jag vill att han ska titta på och ta ställning till så snart som möjligt, så kan han plocka upp den när han känner att han orkar och vill. Jag vet också att om jag bara får honom att läsa igenom ett förslag till informationsblad så kommer han inte kunna låta bli att reagera om det är något han absolut inte vill ha med! {#emotions_dlg.djavulsk}

 • Aniara­4
  Äldre 6 Apr 17:00
  #40
  ulfolinda skrev 2011-04-06 16:41:50 följande:
  här blir det bröllop den 10 september! vi har satt osa 1 augusti. kanske för sent? lokal bokad, frissa bokad. klänning väntar vi lite med. vi försöker bli gravida. men har valt klänning till om jag inte är gravid och en annan till om jag blir gravid :)
  Då håller vi tummarna för att du får lov att ta den andra klänningen! Gravid
 • Aniara­4
  Äldre 6 Apr 17:26
  #43
  ulfolinda skrev 2011-04-06 17:22:16 följande:
  tack det hoppas jag med :) vi fick missfall den 19 februari och vill ge det ett nytt försök.
  I så fall får vi hålla tummarna extra hårt för att det går vägen den här gången!
 • Aniara­4
  Äldre 6 May 20:12
  #51

  Vi har ÄNTLIGEN beställt inbjudningskort efter en del tjat från min sida... och tjafs då vissa familjemedlemmar blev MYCKET upprörda över en av våra skämtsamma formuleringar. Suck. Men nu borde de kunna gå ut i maj åtminstone.

  Vi satte O.S.A. 1 augusti, en månad innan typ, och förklarade för säkerhets skull i den mer utförliga informationen på baksidan att vi ville att folk skulle svara. Har förstått att en del har problem med det där OSA...

 • Aniara­4
  Äldre 12 May 17:09
  #58
  Cylt skrev 2011-05-12 16:09:09 följande:
  Crappy iPhone; Binjures = vi bjuder...
  Hahahahahaha!
Svar på tråden September 2011!
Logga in
Bli medlem