• Påfågeln

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Jag tycker inte att Kjellins är värd ståhejet som det har fått. När vi först kom in så fick vi titta på ringar och de var jättetrevliga. Men vi hade lite mer specifika önskemål om hur vi ville att designen skulle se ut på ringarna. Jo... sa de att de skulle kolla upp några saker och sedan återkomma med ett kostnadsförslag. Vi väntade över en månad och inget svar. Till slut så ringde vi upp och då sa de att de skulle höra av sig till veckan. Vilket de inte gjorde. Sen när vi återigen var tvungna att ringa upp så hade priset blivit skyhögt.

    Ett tips till alla som ska gifta sig i Umeå. Kolla upp städer runt omkring, så som skellefteå, ö-vik. Vi hittade en som kunde göra båda våra ringar för hälften av vad vi skulle ha betalat för dem här i Umeå. De är lite väl stora på sig... guldsmederna här i Umeå...

  • Påfågeln

    Cuddly:
    Som du skriver så verkar du vara orolig för hur föräldrarna ska bete sig... Nu kan det ju vara så att de förstår hur viktig den här dagen är för dig och vill visa sin bästa sida. Men för att du ska kunna känna att det är roligt att planera så se till att prata med dina föräldrar. Understryk hur mycket du ser fram emot dagen och att det skulle vara hemskt om den blev ihopkopplad med bråk och intriger.

    Sen kan du alltid ta din M2B och gå ut i det fina vädret och sätta er på en filt och spela något spel eller så och bara njuta av varandra. Koppla bort allt vad bröllop heter!

  • Påfågeln

    Är det någon som vet vart man kan få tag i snygga silvriga ljusstakar (för en billig peng) här i ume någonstans... Jag söker med lykta...

  • Påfågeln

    Hej!

    Väntar på något: Kul! Hoppas du får en rolig dag!

    Måste puffa lite för ljusstakar... Är det ingen som har någon ide?

    Sen undrar jag över om det är någon som har kontakt med en bra fotograf. Jag tycker att det är sånna överpriser på fotografering så fort det gäller bröllop. Så har ni ett tips på en skicklig fotograf får ni gärna tipsa mig om den!!

  • Påfågeln

    cuddly: Nä, tyvärr så vet jag inget om dem heller... Har du kollat på deras hemsida? Tänkte att där kan du iallafall få känslan av hur deras bilder är...

  • Påfågeln

    jeanette85: Vi har valt catering. Men det är klart att det finns tusen olika alternativ. Du kan catera från en hel uppsjö av ställen, från vanliga matbutiker till de som specialiserat sig på området. Bäst att söka på "catering umeå" på nätet.

    Sen kan man ju själv göra en buffé, med ett tema som passar er. Kanske en spansk influensa, eller grekiskt, japansk eller norrländsk? Detta är oftast det billigaste sättet... men även mest tidskrävande. Kanske kan ni be om hjälp från en släkting som är duktig på mat?

    Jag väljer att inte styra ditt förstahandsval så mycket genom att säga olika saker om olika firmor.... Men kom gärna tillbaka när du har kollat in dem och då kanske man kan säga mer vad man tycker och tänker om dem???

  • Påfågeln

    jeanette85: Det finns även en som inte syns när du googlar catering och det är Åsas kök. Men om du använder det som sökord i samband med umeå så hittar du numret. Hon har tyvärr ingen hemsida, men det går att ringa så mailar hon utbudet.

  • Påfågeln

    Hej allihopa!

    Jag vill ge en varning till Annas fest och mat. Vi hade tänkt ha dem till vårat bröllop... men igår vart det en "dealbreaker".

    För att det inte ska bli fel så tar vi allt från början.

    Vi tog kontakt med Anna och hörde om hon var intresserad av att göra catering till vårat bröllop. "Absolut" blev svaret och glada och förväntansfulla så bestämde vi en dag som vi skulle träffas på och tala mer om vad vi var sugna på.
    Dagen kom och hon dök upp, lite senare än väntat (hon sa att hon blivit uppehållen)
    Mötet gick bra, hon var trevlig och verkade gilla det här med bröllop.
    (Nu i efterhand känns det som att hon gillar pengarna som finns i bröllopsbranschen...)
    Så vi beslöt oss för att anlita henne, mest för att hon verkade glad och trevlig. Dessutom så hade hon en rätt som vi var intresserade av och hon sa att hon skulle ha en bröllopsprovning i mars med flera rätter som hon skulle maila oss om. Mailet kom aldrig, till någon av oss....

    Vi försökte efter detta möte ta kontakt med henne efter vi fått in osa från alla vi bjudit till bröllopet och tänkte att nu är det dags att göra den sista beställningen hos cateringen, så att de vet i tid hur mycket de ska göra av vilka rätter.
    Och visst gick det att nå henne på telefon, men det var alltid något ivägen... så hon hade inte tid. Dessutom så kunde hon inte ringa upp för "det är så lätt att jag glömmer det" Så det var vi som fick ta kontakt med henne och hoppas att hon inte var upptagen just då. 
    Vi ringde henne ett flertal gånger under tre veckors tid och fick nästan truga på henne vårat bröllop. En av gångerna som känns mest värt att nämnas var när hon frågade vilka vi var, vi sa våra namn och då sa hon "ja, ni skulle ha fläskfile/oxfile till maten"
    Nä... det var fel. Inte ens nära till det vi hade tänkt och sagt till henne tidigare att vi ville ha.
    Lite smått sura vid detta laget så kom tidpunkten då jag var tvungen att ha provsmakningen på en gång (detta var efter vi hade bett henne att höra av sig till oss efter det vi hade ringt så många gånger, men hon hade inte hört av sig på en vecka ändå...)

    Nåväl, hon sa att det skulle gå att ordna med provsmakning på söndagen klockan fyra (vi sa att hon fick ta tiden som passade bäst för dem) Söndagen kom... vi åkte till deras lokaler för att smaka på våran bröllopsmeny... men hon var inte där. 
    Hon hade glömt/inte skrivit upp att provsmakningen skulle vara då. Detta var för oss ett stort problem då jag skulle iväg jobb på annan ort fram till bröllopet, vilket vi hade varit tydliga med att säga till henne.

    Men tydligen var inte det så viktigt. Så, arga, och då menar jag riktigt arga så sa vi till henne över telefon att hon fick höra av sig till oss nästa dag (vilket är idag) om hur vi ska lösa den uppkomna situationen. Ja, hon sa att hon skulle ringa... Och nu sitter man här klockan halv tolv på natten och hon har fortfarande inte hört av sig.

    Vi tycker att det är en fruktansvärt dålig stil då man har tänkt anlita ett företag för tiotusentals kronor och de inte en hör av sig till kunden eller ens skriver ner vilka önskemål kunden har... serviceminded helt enkelt. Utöver att hon tar betalt för att personal ska finnas på plats (350kr/h) så tar hon dessutom betalt för att de ska utföra vissa arbetsuppgifter, så som att diska! Det om något är ocker!

    Vi vill avråda alla från att använda sig av detta företag "Annas fest och mat". Nu har vi hittat ett mycket bättre alternativ där man inte behöver jaga efter den man tänker anställa och inte behöver betala ockerpriser, eller få dåligt bemötande. Ni är värda mer...

  • Påfågeln

    Björnisarna: Vi håller helt med dig om festhäftet! Det är klurigt men jobbigt! Vad har ni med? Vi har ett korsord om oss själva, presentation av gästerna, tokiga saker som de kan prata om, ordningsregler och även en intervju om brudparet (oss!)
    Har inte haft möhippa eller svensexa... har noll koll om det kommer att bli något... men om det blir så är det klart att vi kan skriva om dem!

    Här kommer en lista på cateringföretag som man inte hittar så lätt via olika sökmotorer på nätet.

    http://www.cateringspecialisten.se/system/visa.asp?HID=633&FID=648&HSID=9986


     
     
     
     

    Det är ingen speciell ordning på dem! Sen finns det ju olika butiker som har catering... eller restauranger också...

    Lycka till och hoppas att ni hittar ett bra alternativ!
  • Påfågeln

    Kul med alla som blivit hippade!

    Jag fick en ide från ett annat forum... Varför hjälper vi inte varandra mer? Byter tjänster när vi ändå bor så pass nära? För mig är det tyvärr nästan försent då allting redan är klart, det är mest bara småpyssel som ska fixas som texter till festhäftet och så...

    Men ni andra... Någon kanske är bra på att göra buketter medan andra är bra på att skriva finstilt, en tredje kanske kan fota och en fjärde är duktig på att sy...

    Bara något att fundera på

  • Påfågeln

     


    Loppansson skrev 2010-06-23 10:31:05 följande:
     Var gjorde ni er make?

    Ja... jag har ju inte gjort min make (blivande)... Är sånt vanligt nu förtiden? :P Kunde inte låta bli! Men det var kul med ett gott skratt efter en lång dag på jobbet!

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3