Inlägg från: blivande fru Bergdahl |Visa alla inlägg
  • blivande fru Bergdahl

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Hej!
    Jag lägger till mig i er lista! För drygt tre veckor sedan var jag och min blivande man ute och körde i Tavelsjö. Hamnade i Svedjan och eftersom vi sökt plats att gifta sig på var vi relativt eniga om att det var "the place" för oss.
    Sagt och gjort, jag ringde och kollade hur uppbokat det var. Det visade sig att det var fullt till november fast helgen den 10 juli var ledigt! Har sedan dess följt er lista med stort intresse!

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    12 juni, Väntar på något, Trysunda kapell, höga kusten
    12 juni, HannaoMarkus, Strömbäcks kyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli,Tjorven81, sankt Mikaels kapellet i Vindeln
    10 juli, Blivande fru B. Svedjans kapell i Tavelsjö
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

  • blivande fru Bergdahl

    Hejsan!

    Fru Selin: Tror inte att det ska vara några problem att ta sig till Svedjan, kanske lite slaskigt men det får man ta.

    Appropå kyrka eller ej så var jag av åsikten att jag aldrig i mitt liv skulle gifta mig i kyrkan. Jag tycker ofta att kyrkan är lite för konservativ och att de bör förändra och modernisera språkbruket.
    T.ex. för ett antal år sedan var jag på ett bröllop där det var en präst som näst intill läste rakt ur bröllops"mallen". Det blev helt opersonligt och för mig är det som är det viktigaste att man som brudpar känner att det är personligt. Till skillnad från ett borgeligt bröllop som jag var på samma år där vigselförättaren verkligen hyllade kärleken mellan mina kära vänner och inte ett öga var torrt.
    Men en solig dag i februari hamnade jag i Svedjan och föll pladask, nu hoppas jag bara att vi får tilldelat en präst som har samma tankar som jag......

  • blivande fru Bergdahl

    Nej det var givetvis i Stockholm, en skådespelerska med vigselrätt.
    Visst finns det ett företag i Umeå som har borgeliga ceremonier? Annars fick jag tips att använda mig av flygplatschefen som tydligen ska vara helt ok.

  • blivande fru Bergdahl

    Jag måste bara säga att jag är så imponerad över hur duktiga ni är på att planera, jag tar in allt!:)

    Ang. tårta så är jag mest intresserad vem i stan som har den godaste chokladtårtan? Jag hatar marsipan och väljer bort bröllopstårta och tänker mig stora maffiga chokladtårtor. Någon som sitter på några heta chokladtårte tips?

  • blivande fru Bergdahl

    Hoho nu går det undan! Hittade en klänning på Blocket som var hur cool som helst men när jag provade den satt den rätt tight. Kände att jag var sugen på att slå till men vet att min impulsiva sida ibland måste tyglas. Därför övertalade jag sambon att komma hem lite tidigare härom dagen för att få fara och prova klänningar på högtidskläder.
    Hade bestämt mig för en kort klänning men valde också att prova en lång, bara för att få känslan av att ha en lång klänning på mig. Provade den långa först och den satt så bra att resterande av provningen var meningslös. Besöket tog 44 minuter och jag gick därifrån men en stor kasse med värsta marängbakelsen i!:)

    Hade jag inte blivit så stressad av att klockan passerat 17 och stängningstid hade jag säkert köpt ett par skor också, har ni provat dessa buntade "rainbow" skorna???? Gryyymmt sköna!

  • blivande fru Bergdahl

    Väntar på något; Stort grattis, underbara bilder och bröllopet lät verkligen som en dröm!!!!!

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3