Inlägg från: Orsakullan |Visa alla inlägg
  • Orsakullan

    Augusti brudar 2010

    Här är en till. 7 augusti!

  • Orsakullan

    7 augusti
    Trollmor 86
    Kickelina
    Lelay
    IdaEric
    Superstarfia
    Astro
    Sörön 10
    Katarina Michael   
    Orsakullan

    8 augusti
    Liilly

    13 augusti
    Romaste

    14 augusti
    Moi Mokulat
    E o D Tholin
    germanbride
    Mrs Kay
    Empa83
    Annika Hbg
    Skimmra
    lyckan ler

    21 augusti
    Varmiz
    VanessaB
    HeRo
    cire
    Glaca
    Ingvarsson

    28 augusti
    cplusj
    Pemzan
    Tjena

  • Orsakullan

    Har alla stora lyxiga bröllop? Det känns som de flesta planerar och planerar och slår på jättestort! Själv tar jag det jätteeasy och känner mig nästan stressad bara av att vara här inne:) Själv ska jag gifta mig utomhus hos mina föräldrar med ca 35 gäster och 10 barn med en fest, modell enkel, i bystugan! Allt andas "enkelt" och laidback precis som vi vill ha det men när man läser om alla andra här inne så verkar vårt bröllop vara i enklaste laget, haha! Samtidigt är det kul med inspiration och se hur andra gör. Beställde iallafall blommor idag. Jag vill ha en enkel (igen!) bukett utan krusiduller och bestämde mig för en armbukett med tre syrenlila gerbera + blad, och den + corsage + näbbukett + näbbkorg (till 1-åringen) skulle gå på ca 4-500 kr. Det måste väl betraktas som ett bra pris?

    Men det närmar sig... Inte långt kvar nu!

  • Orsakullan

    Jag var nere på blomsteraffären i Orsa (bor inte där men vi ska gifta oss där!) och sa att jag ville ha något litet, enkelt, inte för dyrt och gärna långskaftat som t.ex kalla, lilja eller solros. Då föreslog hon gerbera och då frågade jag om de fanns i syrenlila eftersom jag gillar den färgen. Hon svarade att de i princip finns i alla färger utom blått! Sen var det hon som föreslog en armbukett, alltså att blommorna vilar i armvecket och inte hålls i handen som en "vanlig" bukett, och att de vilar på ett stort grönt blad. Sen skulle hon binda ihop med ett syrenlila sidenband ton i ton med blomman. Hon visade mig i affären och jag gillade idén jättemycket! BM ska få samma blomma i corsagen fast mindre, och stora brudnäbben ska ha en näbbukett med samma och ettåringen en näbbkorg med en mindre variant. 4-500 kr för allt detta! Tror det blir jättefint :)

  • Orsakullan

    Haha! Jag hade från början tänkt köpa vad som fanns på bröllopsdagen ungefär, en vanlig blombukett, men insåg att det kanske hade varit lite väl drastiskt... Detta pris är dock helt OK så då bestämde jag mig för det! Hade en vision om 2-3000kr nämligen eftersom det är såna buketter som ståtar i alla flashiga bröllopsmagasin. Kanske köper några gerbera (15kr styck) och har som dekoration också när jag ändå är på G!

    Jag tycker det är kul att "jaga" budgetgrejer och försöka hålla nere kostnaderna, det har nästan blivit lite sport över det! Minsta näbbklänningen köpte jag på loppis för 60 kr, den större hittade jag på Tradera för 160 (matchar kanon!) och min egen köpte jag på Sisters i Borlänge förra veckan för 499. Skor från Din Sko (359kr). Tårtan ska vi köpa på Ica Maxi, 30kr biten jämfört med 45 kr biten på konditoriet som ligger i närheten! Känner inte för att lägga massor med tusen och åter tusen på bröllopet, jag lever i den tron att det kan bli fint ändå! Hoppas jag iallafall...

  • Orsakullan

    Förresten, ett litet tips. På Guldfynd just nu har de jättesöta små kuvertväskor (vit eller svart) som man kan ha med eller utan kedja, på rea för 79kr. Perfekt för läppstift och puder under middagen och jättefin för en budgetbrud som skiter i om det är Gucci eller "Made in China"!

  • Orsakullan

    Har någon handlat på barnkorgen.se? Letade efter finkläder till mina söner och hittade kostymer, 5-delat, för 399 kr där. Har aldrig hört talas om dem men det var ju billigt och precis de färgerna jag vill ha! Har någon nån erfarenhet av företaget?

  • Orsakullan

    Visa prins Daniels tal  för era bm :) Han lade ribban igår, eller hur!

  • Orsakullan

    Gör ni bröllopsprogrammen själva eller har ni toastmasters till det? Vi ska inte ha toastmaster eftersom det blir ett litet bröllop men ett litet program med en del lustigheter och allsång är ju kul. Min syrra har erbjudit sig men det lutar åt att jag gör det själv - vill inte riskera för pinsamma påhopp eller att behöva sjunga solo! Hur gör ni?

  • Orsakullan

    Det här har jag stoppat in i mitt ev. festprogram. Knåpade lite igår kväll:

    Konversationstips:


    Börjar samtalsämnena ta slut?


    Har du inget att säga dina bordskamrater?
    Står det still i huvudet?
    Lugn, vi har tänkt på det åt er!
    Här kommer några förslag på samtalsämnen:


     


    1.     Gift eller inte? Ett inlägg i miljödebatten.


    2.     Tycker du mitt glas är halvfullt eller halvtomt och vad ska vi göra åt det?


    3.     Om en hartass bringar lycka, vad hände då med haren?


    4.     Om en man med flera personligheter hotar att ta livet av sig, är det då en gisslansituation?


    5.     Låtsas att du är folklivsforskare och be att få sjunga några folkvisor från hemtrakten.


    6.     Kör män bil sämre än höns, eller inte?


    7.     Måttenheter.  Hur mycket är egentligen ”en bit”?


     


    Vi ev. prioriteringsproblem, följ nedanstående åtgärdsplan:


    Med personen till vänster diskuteras udda (1,3,5) nummer och med personen till höger vice versa eller tvärtom. Skulle däremot personen till vänster förekomma er och börja med jämna (2,4,6) börjar ni genast samtala enl. uddanummersprincipen med personen till höger eller tvärtom, dvs vänster. Om personen till höger sitter till vänster har ni bytt plats, han/hon med er och ni tvärtom. Om brudgummen sitter till vänster om er är ni bruden och vice versa.


     


     

  • Orsakullan

     


    Katarina Michael skrev 2010-06-22 10:55:43 följande:
    Själva, den ena hjälpen vi kommer få är efter åt av min sambos föräldrar. Plus att en släkting ställer upp och fotografera. Mina föräldrar har gjort klart för sig att de inte tänker hjälpa till alls, lite trist men sånt är livet.

    Hur kan man INTE vilja hjälpa till när ens dotter gifter sig? Det är väl en "once-in-a-lifetime"-upplevelse! Vi har själva valt att göra det mesta själv - själva vigseln är på föräldrarnas gård men resten klarar vi själva! Stressigt men kul att pyssla också och göra det personligt.

  • Orsakullan

    Sitter och kikar runt lite efter inspiration på Morgongåva åt min bm. Ska ni ge någon sådan och vad?? Är lite sugen på slipsnål + manchettknappar i silver med personlig gravyr på men då får han dem på bröllopsdagen så att han kan använda dem. Han ska inte ha vigselring så då tänkte jag istället gravera in vigseldatumet i slipsnålen. Men som sagt, har inte bestämt än, tacksam för inspiration!!

  • Orsakullan

     


    EnilemmE skrev 2010-06-23 19:57:55 följande:
    Jag ska ge min BM manschettknappar med våra flickors namn på. Ska köpa från www.sagaofsweden.se Jag tänkte oxå att han kan ha dem på bröllopet, så jag hoppas lite på att han "glömmer" fixa egna, så jag kommer lite som räddaren i nöden på the big day!

    Vad fina de var! Ska du ha de runda eller de rektangulära? Såg att det fanns slipsnål också. Har kikat på olika ställen men inte bestämt än vad som ser bäst ut :) Den sajten hade jag dock aldrig sett innan! Har du (bra) erfarenhet av dem sen innan?

  • Orsakullan

     


    EnilemmE skrev 2010-06-23 21:59:27 följande:
    Jag har aldrig handlat där, så jag kan inte uttala mig om dem. Jag hade sett ut ett par kvadratiska manschettknappar, men de finns visst inte kvar, så nu kanske jag måste leta vidare.. Sur jag blir! Tur vi började prata om det, så jag inte hade märkt det vid ett senare tillfälle..

    Jag tycker de rektangulära är superfina! Såna kan jag tänka mig att köpa :)

Svar på tråden Augusti brudar 2010