Inlägg från: Sörön10 |Visa alla inlägg
  • Sörön10

    Augusti brudar 2010

    Jag ska också gifta mig i augusti!! 7e närmare bestämt!

    Har beställt klänning och ring,
    köpt skor till både brud och gum
    köpt kostym, väst och plastrong till gum.
    bokat festlokal
    bokat präst
    börjat bestämma musiken till vigsel och fest. väntar på svar

    men inte skickat ut inbjudan ännu, har ni det?? Vi försöker göra klar vår hemsida först! haha, men det tar tid!

  • Sörön10
    7 augusti
    Trollmor 86
    Kickelina
    Lelay
    IdaEric
    Superstarfia
    Astro
    Sörön10

    8 augusti
    Liilly

    13 augusti
    Romaste

    14 augusti
    Moi Mokulat
    E o D Tholin
    germanbride
    Mrs Kay
    Empa83
    Annika Hbg
    Skimmra
    Carin o Mikael
    Linaz

    21 augusti
    Varmiz
    VanessaB
    HeRo
    cire
    Glaca

    28 augusti
    cplusj 
    lyckan ler
    Pemzan
    Tjena

    Kopierar in mig själv och ansluter i vild panik!! Tiden går så himla snabbt! OSA-datumet har nu passerat och det börjar klarna! Är så himla glad åt att så många vill vara med på vår dag! Mindre glad åt att vissa inte kan acceptera våra önskemål om vissa saker, och tycker att vi ska anpassa oss efter dem! =( 

    Går det smärtfritt för er andra? 
  • Sörön10

    Ååå den klänningen är verkligen jättefin! Har tittat på den många gånger! =) Jag har aldrig beställt där, men mamma gör det titt som tätt och hon är jättenöjd! 


    Dock är det lång leveranstid, så man vet om man har bråttom, och sedan tror jag storlekarna är ganska stora! Kolla om det finns nån tabell och mät dig själv för att vara säker! 

  • Sörön10

    Vi ska också vara utomhus.. Man är ju egentligen helt knäpp som skaffar sig såna ytterligare stressmoment!!! Varför inte bara vara i en kyrka liksom! haha! Tak, väggar och regntätt! =)


    Vi ska till o med åka båtar ut till vigselplatsen som ligger på en ö. Har iaf en kyrka utifall att vädret verkar bli dåligt. Inte roligt att åka båt och vara på sjön när det är dåligt väder. 


     


    empa83 skrev 2010-06-02 17:58:11 följande:
    Man kan gifta sig i vad man vill! jätte fin klänning, lite exotisk;) tror att min mamma också beställer där ifrån, hon har varit nöjd.   Själv börjar jag bli stressad över dukning, blommor och det att vi ska ha välsingelsen utomhus. Måste nog fixa ett tält som vi kan vigas i om det skulle regna... såg ett på Jysk, jättefint i svart smide med vitt tygtak, kostade bara 1300 och det kan vi ju ha på landet sen;) Hur har ni andra tänk med dukning? jag hade tänkt ha ganska mycket levande ljus, men vem ska byta ut om de slocknar? sen hade jag tänkt (maken skiter i detta;) ha singel blommor i smala vaser och några lägre bulliga in emellan, lite inte bra nu när jag skriver det, men jag tror ändå att det kan funka, vad tror ni?
  • Sörön10

    Jag har också hämtat min ring... Den är såå underbar! =) Egen design för att den ska matcha förlovningsringarna! Har den i vitrinskåpet! hihi! 

  • Sörön10

    Provgjorde tårta idag! ÅÅÅ så gott, jag tror jag smäller av! =) Moussetårta med vit- och mjölkchokladmousse på chokladtryffelbotten! Såå gott! 


    Håller på och finslipar receptet innan det ska lämnas till våra mammor för bakning! 

  • Sörön10

    Detta utgick vi ifrån, men vi gjorde inte den mörka moussen. Däremot hade vi en tryffel gjord på 200 g choklad och 1 dl grädde i botten. Det är alltså för EN tårta. Mousserna är för tre. Vi ska heller inte ha maränger. Blir för likt tårtan ett par vänner hade. 


    Bröllopstårta


    Chokladälskarens drömtårta som kan serveras både som tårta och dessert. Extra plus är att den går utmärkt att frysa och att den är glutenfri. Chokladmousstårtan görs i tre lager och är därför lite svår och tidskrävande, men den som väntar på något gott… (Dock så tycker inte jag att den var så tidskrävande, det blir ju trots allt tre tårtor á 12 bitar)


    Vit chokladmousse
    2 gelatinblad
    1 liter grädde
    400 g vit choklad


    Mjölkchoklad
    2 gelatinblad
    1 liter grädde
    350 g mjölkchoklad


    Mörk chokladmousse
    2 gelatinblad
    1 liter grädde 
    300 g mörk choklad


    Alla tre mousserna har samma beredningssätt, men tänk på att den vita moussen har lättast att dela sig för att vit choklad innehåller mest fett. (Inget vi märkte?) Du kan använda tårtformar med löstagbara kanter, diameter cirka 24 cm. Det går också utmärkt att göra portionsdesserter eller bakelser genom att hälla mousserna i mindre formar.
    Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, låt dem ligga 10 minuter.
    Vispa 8 dl av grädden till ett fast skum. Koka upp resterande 2 dl.
    Hacka och smält chokladen, häll den varma grädden över och rör till  en slät smet, då får du en slätare och mjukare mousse som känns len då du äter den. Lyft upp gelatinbladet och tillsätt det, utan att krama ur det, låt det smälta innan du försiktigt vänder ner den vspade grädden. Fyll på ett lager åt gången i formarna. Sätt tårtorna i frysen medan du förbereder nästa lager.


    Maränger
    3 (100g) ägg
    2 dl socker


    Sätt ugnen på 90 grader. Använd en ren, torr och fettfri bunke. Vispa äggvitan och sockret till en helt fast marängsmet, börja med låg hastighet för att få en tätare maräng och öka sedan till mellanfart för att få så bra skum som möjligt.
    Spritsa ut marängen till långa stänger och låt torka i ugn ca 5 timmar.


    Då alla 3 mousserna är fyllda i tårtformarna lägger du på ett bakplåtspapper och fryser tårtorna. Tag loss formarna direkt då tårtorna kommer ur frysen för att behålla de fina kanterna och den släta ytan. Bryt marängerna i korta bitar och placera dem stående mot tårtkanterna. Knyt ett vackert band runt varje tårta och dekorera dem med bär eller blommor. En tårta till 12 personer tinar i kylen på ca 3 timmar.

  • Sörön10

    Den är jättegod! Verkligen! =) Farligt att ha en i kylskåpet just nu kan jag säga... ;)


     


    Liilly skrev 2010-06-07 14:22:45 följande:
    Åh! Den tårtan låter jätte god! Kanske också ska göra en sån...
  • Sörön10
    Liilly skrev 2010-06-08 11:18:32 följande:
    Fråga om tårtan bara... Har man inga bottnar?
    Nope, inga bottnar! Bara himmelsk mousse rakt igenom! Sååå gott! =) 

    Men vi funtar på att ha antingen ett lager chokladtryffel eller kladdkaka i botten. Bara för att maxa chokladen! 

  • Sörön10

    Chokladtryffel är också det en blandning av grädde och choklad. Dock mest choklad, så det får en fastare konsistens. Oftast brukar man göra små bollar när man gör tryffel. Så man äter dem som chokladbitar liksom. 


    Vi har haft vit överst. Tycker att det blir finast så! 

  • Sörön10

    ÅÅ det låter som en underbar bröllopsresa! =) Vi vågar inte boka vår än, önskar oss bidrag till den och har hittat en drömresa, men man vet ju inte om man har råd med den eller ej! 

  • Sörön10

    Fick just höra att vår solist är dubbelbokad... Blir så ledsen. Han visste ännu inte hur kan skulle kunna lösa det hela... Vill inte ha nån annan än honom ju! En vän till oss.. =( Nu känns det faktiskt rätt jobbigt eftersom musiken är väldigt viktig för oss.


     


    För er som ska mecka med receptet:


    8 dl grädde = 2,67 dl grädde. (Lek med era dl-mått, matskedsmått och kryddmått! Jag kunde få ut exakt genom att använda såna.! (2 dl + 0.5 dl + 1 msk (15ml) + 2 kryddmått (á 1ml)


    2 dl grädde = 0,67 dl grädde. (en halv dl + 1 msk + 2 kryddmått.)


    Gelatinbladen mätte jag i cm och tog sedan en tredjedel. Tror mina var 12 cm långa styck, så jag tog 8 cm (1/3, och det var ju två gelatinblad man skulle utgå ifrån)! 


    Vit choklad, en tredjedel är 133,33 gram. (En hundragramskaka och sedan en tredjedel av en till. Ofta är det ju rutor, så då kan man räkna!)


    Mjölkchoklad: 116,67 gram. Alltså 100 gram plus en sjättedel! Jag tror min kaka var indelad i 24 bitar, och då räknade jag ut vad 100 delat på 24 var för att få hur mycket varje bit vägde. Sedan tog jag så många jag behövde för att få 16.6 gram. Det var ca 4 tror jag visst! 


     


    Den mörka testade vi aldrig, men räkna matte! =) 


    Så här blir ju matte riktigt roligt tycker jag! Man borde får baka mera på mattelektionerna! Snacka om problemlösning! 


    Har dock ingen aning om hur länge den klarar sig i frysen. Kommer aldrig så långt att jag behöver förvara den! haha! 


     


  • Sörön10

    Testa primolut-nor annars! Jag har skjutit upp mensen med det två gånger! Det är alltså receptbelagda piller man får av doktorn.

  • Sörön10
    Skimmra skrev 2010-06-11 09:31:30 följande:
    Åh vad störande! Min fästman beställde sin kostym genom Suitopia.com efter att fått rekommendationer från en sömmerska (som också tog hans mått) och efter att jag enbart läst bra saker här på forumet om dem. När kostymen kom hem så satt byxorna suuuperbra men tyvärr var kavajen för liten över rygg och stuss så han mailade suitopia.com och de sa att han skulle ta den till en skräddare så betalar de för eventuella ändringar. Allt frid och fröjd med andra ord men igår så tog han den till en skräddare och han sa att det inte fanns knappt något att ta från för att göra den bredare över ryggen och enligt honom var snittet helt fel för min fästmans kroppstyp så det skulle aldrig bli bra över stussen och det hela skulle kosta mer än vad själva kostymen kostade totalt. Så nu har vi betalat 3000 kr för en kostym som inte går att använda. Min fästman tror att han kommer att kunna hitta en kavaj som matchar byxorna här i Sverige men bara för att något är svart betyder inte det att det ser likadant ut som allt annat svart tyg och jag tror inte att han kommer att hitta en kavaj som matchar tyvärr Han skulle maila suitopia och se vad de sa i och med att skräddaren har sagt att kavajen i princip inte går att få bra....men jag har inte höga förhoppningar om att få några pengar tillbaka tyvärr. Så himla ledsamt!Puh, kände att jag behövde skriva av mig lite. Det blir till att gå och kavajshoppa för oss snart med andra ord...
    Vi köpte också från suitopia! Den kostymen vi fick var ett skämt!! Den var stor som ett tält! Trots att vi haft flera olika personer som tagit måtten. Grenen räckte upp ovanför naveln, i benen kunde man gömma små människor, axlarna blev en varningstriangel osv.

    Det hade aldrig täckts av 300 kr från dem. Min ömma moders ömma faster tog sig an den och har sytt om den åt oss. Ska snart hämta den så vi hoppas den är perfa! 


    Nja, suitopia skulle jag inte rekommendera. Snarare helt ok kostymer på dressman för en tusing! 


     


     

  • Sörön10
    Katarina Michael skrev 2010-06-11 13:26:23 följande:
    Ussh då, då kanske man inte ska ta och beställa från dem iallafall....nu blev jag lite rädd. Min sambo vill verkligen har en grå kostym men de är så svårt att hitta  just den färgen nämligen. Har ju innan bara hört bra om suitopia nämligen.
    Kostymen var välsydd och så annars! De lyckades få västen alldeles perfekt! Vilket iofs är lite märkligt.. De lyckades få de måtten bra där, men skitdåliga på övrigt! haha! 

    Ni kan ju ha tur! Det hade inte vi.


     

  • Sörön10

    Mamma ska sy en väska åt mig, men jag är lite rädd att hon glömt det... :S Lite stressigt har hon det allt! 


    Nästa torsdag ska vi proväta menyn och jag ska på provuppsättning och smink! Längtar såå!! 

  • Sörön10

    Vi kommer printa själva. Eller på karlns jobb, och så betalar vi där vad det kostar.


    Själv har jag problem och står ev. utan solist. =( Det är skitjobbigt. Trodde inte man skulle behöva skriva kontrakt med sina vänner... Han måste ev. jobba.. suck!! 

  • Sörön10
    Katarina Michael skrev 2010-06-18 13:18:28 följande:
    Jag gjorde ett eget monogram och skrev ut sen har jag hållt på och klistra o haft mig, lägger upp en bild!
    Ja, det var jättesnyggt!! =)
Svar på tråden Augusti brudar 2010