Inlägg från: glaca |Visa alla inlägg
  • glaca

    Augusti brudar 2010

    Jag har hört att man "måste" hänga här... på BT menar jag... och i en "vår månad-tråd", så jag gör väl ett försök tänkte jag!

    Om jag får?

  • glaca

     


    Annika Hbg skrev 2010-05-12 12:51:57 följande:
    Hej   då vi inte är religösa någon av oss. Vi ska gifta oss i en trädgård (om det regnar så ska vi vara i ett växthus) med en borgerlig vigselförrättare, Eftersom vi träffades på sweden rock festivalen för 2 år sedan när Whitesnake spelade  så ska tre av våra vänner spela akustisk gitarr och sjunga 2 whitesnakelåtar (när vi går in och ut) Maten kommer att vara buffé och ingen tårta utan cupcakes. vi ska försöka få till ett masipan hårdrockspar högst upp på ställningen. Musiken kommer självklart att vara hårdrock. fast det blir några schlagerdänger också för några av mina vänner är schlagerfantaster. Men oj vad mycket planering och många saker som ska göras innan dess. som tur är har jag redan hittat drömklänningen och förra veckan hittade vi ringen. (så de viktigaste sakerna är avklarade)   Kul att se att här är så många Augustibrudar   Annika      

    I en av receptböckerna man fått/fått köpa genom aftonbladet i vår finns ett recept på jättefina bröllopsmuffins. Boken heter Muffins. Jag är nästan sugen på sådana själv...

  • glaca

    Alltså... vi har bokat kyrka och lokal.
    Gästlistan är rätt enkelt fixad, vi har redan haft två dop så det rör sig om ungefär samma personer.

    Är det nå´t mer?

    Äh, vi ska ta tag i det här... inbjudningarna måste vi väl se till att få ut i nästa vecka eller veckan därpå så att folk hinner planera in det i sina sommarplaner.

    Vi ska försöka att göra det så enkelt, trevligt och Ostressigt som möjligt. Det känns faktiskt inte så märkvärdigt att gifta sig eftersom vi redan har två barn ihop. 

    Vi har satt en väldigt låg budget (om man jämför med alla andra här inne) typ 15.000 - 20.000 och då kommer vi ändå att bjuda 60 gäster. I det här ska vi också försöka slippa att laga maten själva.

     Mottot är en kul fest!  


    Vårt bröllop ska man minnas som en kul fest!
  • glaca

    Så!

    Då har sambon varit på Panduro och handlat pyssel. Vi har knåpat ihop en inbjudan och imorgon ska han scrapbooka för första gången i sitt liv. Själv har jag pysselfobi!

  • glaca

    Det var väldigt lite aktivitet i den här tråden...

    Jag har just pratat med sambon, han har bokat tid i fel kyrka.

  • glaca

    Den kyrka vi ville ha var sommarstängd så vi hade automatiskt hamnat i "huvudkyrkan", Uppenbarelsekyrkan. Tyvärr är den inte så fin, så nu försöker vi byta kyrka eller boka om festlokalen. Läget just nu är så här: Uppenbarelsekyrkan bokad 7 augusti kl. 15.30 Högalidskyrkan bokad 7 augusti kl. 13.15 Mälarhöjdens kyrka bokad 21 augusit kl. 15.30 Lokal bokad 7 augusti. Vissa firar i dagarna tre, vi gifter oss tre gånger

  • glaca

    Jag har en tanke kring det här med gåvorna... PÅ ett bröllop fick vi små julbjällror med godis, på ett annat hade brudgummen vikt askar och lagt två geléhjärtan i. Många "glömde" sina askar, och de där bjällrorna sålde jag på loppis. Vad jag däremot sparde från både "askbröllopet" och min bästa kompis bröllop var själva middagsprogrammet. Jag tittar faktiskt i dem ibland. Därför har jag och sambon bestämt att vi lägger ner tid på det så att folk får med sig det som "minne".

  • glaca

     


    bobods skrev 2010-05-25 09:59:43 följande:
      Så tänker vi också, för jag känner igen mig i det du skriver! Jag har kvar en hel bunt med festprogram, jätteroligt tycker jag. Vi sparade asken från ett bröllop, men den slängdes i nästa storstädning... :-P

    Det är såklart upp till var och en... men jag tycker att man ska fundera lite över vad det är värt att lägga tid (och pengar) på. Det kommer att bli stressigt på slutet ändå.

  • glaca

    Rackarns... nu har vi lagt en budget... det blev dyrt.

    32 papp!!! Liiiite mer än vad vi tänkt oss kanske... typ det dubbla.

  • glaca

     


    evejo427 skrev 2010-05-26 12:43:54 följande:
    Glaca: Jag förstår hur det känns med kyrkan. Mitt problem är dock pyttelitet i jämförelse. Jag och kyrkan missförstod varandra så jag bokade inte 14.30 och kyrkan 14.00. Hade skrivit inbjudningarna men som tur var inte hunnit skicka iväg dom så jag fick sätta mig och göra om inbjudningarna. Som TUR var var det lätt att ändra inbjudningarna.

    Men vi kan lösa det, vi också... Som det ser ut nu skjuter vi på bröllopet i två veckor, och då får vi den kyrka och den lokal vi vill ha. Jag har bara inte fått vigseltiden bekräftad, men damen i kyrkan lovade att hålla den till oss, så det borde inte vara nå´t problem.

Svar på tråden Augusti brudar 2010