Inlägg från: Lara C |Visa alla inlägg
  • Lara C

    Vi som gifter oss den 4/9 2010

    Hej!


    Vi gifter oss också 4/9!


    Ska läsa igenom tråden och återkommer.

  • Lara C

    Idag har jag äntligen köpt min klänning som varit den största stressen. Känns väldigt bra. Hela stassen är klar, så nu ska jag bara bestämma frisyr sedan är jag klar. M2b:s käder är klara.


    Kyrka och festlokal bokade sedan länge. Ungefärlig gästlista klar. Tärna, bestman och toastmaster klara.


    Cateringen kommer med lokalen, och mat nästan bestämt.


    Fotograf klar.


    Det som är mest bråttom nu är inbjudningarna som vi räknar med ska gå ut i slutet av maj. M2b är på tjänsteresa just nu så det får bli om två veckor.


    Det som återstår av det vikigaste är sedan att bestämma musik till kyrkan och festen och beställa tårta och brudbukett.


    Fyra månader imorgon!

  • Lara C

    Går det framåt? Jag är lätt stressad över att inbjudningarna inte är påbörjade än och ska ut i slutet av månaden - och att m2b är bortrest tills nästa fredag...

  • Lara C

    Ingen stress här, alls ... eller.. gifta blir vi, trist bara om gästerna får sina inbjudningskort typ en vecka efteråt... {#lang_emotions_undecided}


    Tror vi hinner fixa allt, det är ju faktiskt nästan 4 månader kvar!


    Kyrka, festlokal och klänning, vad meer behöver man? {#lang_emotions_kiss}

  • Lara C

    Idag kommer m2b hem efter att ha jobbat utomlands en månad, så nu kan vi äntligen sätta oss med inbjudningarna, som är det mest akuta.


    Sedan är det en massa annat som ska sättas, men jag är inte så stressad än. Dock kan vi inte skjuta upp detaljerna till sista stund heller eftersom m2b kommer jobba utomlands nästan hela augusti också.


    Min mamma skulle gärna engagera sig mer i bröllopet, men jag vet inte riktigt vad jag ske be henne om hjälp med. 


    Håller med om att det svårt med musik. Jag är normalt inte så intresserad, så jag känner inte till så mycket passande musik. Vi var dock på en vigselkonsert i församlingen där vi ska gifta oss och hörde då flera in- och utgångslåtar som vi kan tänka oss. Annars är Mendelssohns den enda jag känner till och den kan vara lite väl pampig för vår lilla kyrka.


    Ringen är inte vald än, men vi ska gå till samma guldsmed som gjorde förlovningsringarna, så det enda jag funderar över är hur stor sten m2b kan tänkas tycka jag är värd. {#lang_emotions_wink}

  • Lara C

    @ Jessica: Vi har inte skickat in några papper än, men det är dags snart.


    Jag tar 2b:s efternamn. Har inte ens tänkt tanken att inte göra det. Vill ni inte ha något av era?

  • Lara C

    Tråkigt att höra Sun moon. Hur går det för er?


    Vi har varit duktiga med planeringen den sista tiden. Inbjudningskorten blir klara imorgon, jag har kollat vilken präst vi ska ha, om vi inte kan be en annan, vi har bokat möte med cateringfirman, kollat busspriser och hotellrum åt gästerna. I helgen ska vi kolla adresser till folk och börja skriva på kuverten, men vi måste fixa informationslappen också och där finns en hel del vi inte bestämt än. Har börjat fundera så smått på önskelistan, men det är inte helt enkelt.


    Det återstår en hel del och jag har insett att sommaren är kort. Vi kommer inte vara hemma största delen av juli och m2b är på tjänsteresa hela augusti. Detta betyder att vi har ca en månad på oss nu.


     

  • Lara C

    Här händer inte mycket. Inbjudningarna har inte kommit iväg än eftersom vi inte fått ihop informationslappen som ska med.


    Blev uppringd av prästen häromdagen, men missade samtalet. Har inte ringt tillbaka än eftersom jag tänkte göra det när m2b är hemma så att vi kan bestämma en tid för vigselasamtalet, och han jobbar väldigt mycket just nu.


    Hm, FramtidaFruSandberg, du får mig att tänka på att jag kanske borde prova klänningen då och då för att kontrollera så att jag inte växer ur den... Har en förmåga att pendla några kilo hit och dit och får inte gå upp.

  • Lara C

    Kan psalmer vara inte så kyrkliga?


    Hindersprövningen har kommit tillbaka. Vi får gifta oss! Vi är inte syskon.


    Inbjudningarna skrivna och bara infolappen fattas. Den ska vikas och stoppas i kuverten, så senast söndag ligger de på lådan.


    Har bokat vigselsamtal med prästen. Vi är tvungna att vara ute i god tid eftersom m2b är på tjänsteresa hela augusti och det är semester innan.

  • Lara C

    Vi lade de flesta inbjudningskorten på lådan i lördags, så svaren har börjat komma in. Men jag antar att många väntar lite med att svara och jag vill ju veta nu! Och vissa har inte kommit iväg då vi saknar adresser Och det är inte till "mina" inbjudna, utan till dem som jag inte känner så väl, men någon annan känner bättre...


    Fenixx, skönt att det löst sig med vigselförättare, det är ju en rätt viktig detalj.


    Toffi, kul med ringarna. Har insett att det just nu är vår enda förbisedda "detalj". Men jag vet ungefär vad jag vill ha, så nu behöver vi bara bestämma hur mycket den får kosta och sedan gå till Tom, vår guldsmed.


    M2bs föräldrar har sagt att de vill betala vinet till middagen, vilket är jättesnällt och underlättar lite i vår budget. Mina föräldrar har redan betalat min klänning, vilket jag trodde var deras bidrag, men mamma sa helt utan att vi pratade om just det att de vill bidra med mera. Det är inte något vi räknat med, och absolut inte något vi behöver eftersom vi räknat med att betala allt själva, men vi är så glada och tacksamma för att de vill vara med ändå. Då behöver vi inte fundera på att vi råkade bjuda in fler än vi räknat med från början.


    Imorgon ska vi träffa cateringfirman. Vi hade en idé om maten, men vad har jag glömt och nu hittar jag inte deras hemsida! (M2b känner dem och vet såklart vad sidan heter, men han är inte hemma.) Vad ska ni ha för mat?

Svar på tråden Vi som gifter oss den 4/9 2010