Inlägg från: Malin och Joel |Visa alla inlägg
  • Malin och Joel

    Hemmafru/hemmaman?

    Jag har en dröm om hur jag går omkring på en idyllisk liten gård i fleecetröja och gröna stövlar och pysslar om några höns och får, odlar grönsaker och örter och flätar korgar (jag har en sjuk obsession med korgar ). Sätter fram hemlagad mat på bordet varje dag; egenodlad potatis och grönsaker, kött och ägg från den egna gården, hembakt bröd... Hittar på saker med barnen varje dag, skogspromenader, ridturer, bada i sjön, plocka svamp...

    Hade man bara råd så...

    Finns det någon mer här med en dröm att gå hemma? Eller som kanske redan gör det?

  • Svar på tråden Hemmafru/hemmaman?
  • Malin och Joel

    Hehe, jo.. jag är nog inte så social av mig, är lite av en ensamvarg, eller snarare familjevarg. Men det är klart, något hade man väl velat göra ibland, men man kan ju engagera sig i volontärarbete, skulle t.ex. tycka väldigt mkt om att hjälpa till lite på katthem eller liknande man kan ju även gå promenader med äldre, vara sällskap till personer med dåligt kontaktnät o.s.v. Hade nog kunnat sysselsätta mig

  • Malin och Joel
    JBB skrev 2010-02-18 22:29:56 följande:
    Jag är en så kallad hemmafru, jag har varit hemma sedan 2006 och skött barn och hushåll medan min man har jobbat. För oss funkat det kanon.
    Hur fungerar det ekonomiskt?
    Nu får vi ut ca 30 000 efter skatt ihop, om vi skulle leva på sambons lön skulle det bara vara kanske 13 000... känns helt omöjligt att levapå det! Jag tänker att det är möjligt om han får ett mer välbetalt jobb och jag kanske jobbar lite extra ibland.
  • Malin och Joel

    Det är rätt häftigt hur olika alla är tycker jag En del brinner för sitt jobb, en del vill ha den sociala kontakten genom jobbet, en del vill sköta om hem och barn.
    Själv har jag alltid avskytt skola och jobb, tycker inte om att behöva göra som jag blir tillsagd , och det sociala jag får genom jobbet (är ssk så träffar både diverse kolleger, patienter och anhöriga) snarare utarmar mig så jag inte orkar ha ngt socialt liv utanför jobbet.

  • Malin och Joel
    JBB skrev 2010-02-18 22:51:27 följande:
    Min man får ut ungefär 18,000kr efter skatt per månad, vi bor några mil utanför en stor stad, vi bor relativt billigt och betalar 2800kr per månad som lån på huset. Jag erkänner vissa månader har vi dåligt med pengar, och andra har vi gott ställt. Men vi tycker huvudsaken är att vi har det bra som familj, vi rår om varandra och tar hand om varandra på bästa möjliga sätt. Vi hinner umgås, och ta oss tid till varandra. Mina svärföräldrar ex hinner inte umgås med sin yngsta son pga att dom båda jobbar, han känner sig ibland åsidosatt och bortglömd när föräldrarna jobbar. Vi vill för våra barns skull inte ha det så och har valt att jag ska vara hemma, om jag söker extra arbete eller mindre deltidsarbete om några år återstår att se. Men jag känner mig fortfarande tillfreds med att "bara" gå hemma.
    Mmm, det handlar väl mkt om att man får hitta lösningar.
    Har även funderat på om jag skulle ha ngt litet eget företag, typ sälja ngt jag tillverkar själv. Eller vara homepartyförsäljare eller ngt sådant. Hade inte massageutbildning varit så dyrt hade det också varit ett alternativ. Då hade jag kunnat jobba lite när jag ville och dra in lite pengar
  • Malin och Joel
    KatjaB skrev 2010-02-19 09:59:54 följande:
    mm, det ena behöver ju dock inte utesluta det andra. När jag är på jobbet, då gör jag mitt bästa, umgås med mina jobbarkompisar som är supertrevliga och jag trivs riktigt bra. När jag kommer hem (kl 16.30) så lagar vi mat och barnen får vara med att hjälpa till, vi leker, umgås, hittar på saker både var för sig och som familj. Tycker vi har en rätt bra balans på att få till jobb, familjeliv och egentid. Malin och Joel skrev 2010-02-19 09:39:34 följande:
    Nej jag tror ju inte att föräldrar som jobbar struntar i hem och barn
    Men som jag vill hellre sköta om hemmet (och i framtiden förhoppningsvis en liten gård) än att jobba. För iaf jag har inte ork till mer än det allra nödvändigaste hemma när jag jobbar, disk blir varannan-var tredje dag, tvätt kanske var tredje vecka, städning ngn gång i månaden, storhandling är ett stressande måste som man får klämma in när tid finns (typ aldrig, istället småhandlar vi på vår lilla konsum typ varje dag)... Aldrig några långkok, bakar aldrig (jo sambon har gjort det ngn gång, sent på kvällen efter att ha skjutit på det i flera dagar när det inte är roligt längre utan ett måste).
    Och då ska tilläggas att min sambo gör mer än hälften av arbetet här hemma, men han jobbar ju också heltid.
    Och helt bortsett från ovanstående, så tycker jag helt enkelt inte om att jobba. Jag är en liten husmor i själv och hjärta tror jag
Svar på tråden Hemmafru/hemmaman?