• Fru sy

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan

    Hej tjejer.

    Nu sitter jag på jobbet och väntar på att föräldrar skall dyka upp. Utv.samtalet skulle börja kl 17, men de ringde precis och meddelade att de var 20 min sena. Det blir ju intressant att se hur kvällen blir eftersom nästa samtal börjar efter 30 min. Blä för föräldrar som inte kan respektera tiderna. Var lika i måndags då vi fick sitta och vänta på en förälder i 1 timme, de ringde inte ens och meddelade {#lang_emotions_frown}

    Sen har indianerna hittat hit idag, och så är jag dötrött för att mannen snarkat så hela natten att inte jag kunde sova....

    Nu har jag gnällt av mig lite, kanske känns lite bättre då. Dags att klista på sig fejkleendet, för man måste ju se glad och pigg ut när man skall träffa föräldrar.

  • Fru sy

     


    Daa skrev 2010-04-21 11:36:20 följande:
    Förresten, Sonjag och Ninnis: Jag tycker att det börjar kännas tjatigt att gnälla om trötthet och illamående, men det verkar ha blivit en del av mitt liv nu. Illamåendet är inte alls lika påtagligt som i höstas, tack och lov, men det ligger ändå i bakgrunden och stör. Tröttheten är som den är. Tänkte försöka mota den med motion. Hittills funkar det sådär, men man kanske behöver komma igång ordentligt.Annars har jag äntligen tagit tag i syendet och skaffat material och mönster. Ägnar en del av mina kvällar åt att sitta med mitt "Super Easy"-mönster och inte fatta någonting. Fast till slut fattar jag nästan i alla fall.

    Nu blir jag ju såklart nyfiken Daa. Vad är det du skall sy. Berätta!! Sen kan ju meddela att "SUper easy" mönsterna inte alls är särskilt enkla, även fast man tycker att de borde vara det...

  • Fru sy

     


    Daa skrev 2010-04-22 11:42:13 följande:
    Hur gick utvecklingssamtalen? Skönt att höra att de lätta mönstren egentligen är svåra. *pustar ut* Egentligen är väl det svåraste att lära sig "tugget". Det jag syr nu är en enkel, ärmlös topp, mest för att testa lite. När den är klar ska jag syna den i sömmarna (bokstavligt talat! ), dra slutsatser, lära av misstagen och klura på smartare sätt att göra det som ska göras. Kanske använda den någon gång också.  Bystinprovningarna kommer att bli ett äventyr, för de ordinarie passar inte alls. Sedan blir det att ge sig på det lite svårare (ska det vara i alla fall) mönstret: en klänning. Det blir i tunnare jeanstyg och om jag fixar det och blir nöjd så är det ju bara att börja med lite knepigare tyger.  I vilket fall som helst, så är det roligt.

    Samtalen gick bra! Har varit såå mycket sedan dess att jag inte ens hunnit titta in här. Dock stod jag helt plötsligt med 3 samtal som skulle varit samtidigt, men det löste sig.

    Härligt Daa att du börjat sy, och att du tycker det är roligt!! Håller med om jag vi gärna vill se jeansklänningen på sen, iaf på bild.

    Nu börjar snart en riktigt intensiv helg! Ska möta mannen och handla vid lunch, sen skall vi hinna äta och köpa gardintyg innan vi skall till arkitekten kl 13. Är så sugen på nya gardiner i köket (har fortfarande mina röda jul-gardiner kvar där) {#lang_emotions_surprised} Sen kommer mannens pappa och bror och hälsar på. Har inte träffat brodern sedan i julas då han bor i Norge. Eftermiddagen skall sedan sys balklänning. Likaså imorgon. På söndag skall jag gå på något möte för egenföretagare i vår by. Se hur vi kan hjälpa varandra ect, skall bli roligt men känns som det blir lite stressigt att hinna med allt. Eftermiddagen på söndag skall jag sy en tröja och ett par byxor till en liten kille, som jag fått beställning på. Och sedan skall vi hämta hem våra får, så det är mycket troligt att vi får små söta svarta lamm i nästa vecka...

    Ja nu vet ni vad jasg skall göra i helgen, kommer såklart titta in här lite för att hålla mig uppdaterad på vad som händer!

  • Fru sy

    Vad roligt att man kan lägga in bilder oxå nu.

    Fint blomman med alla oss, vad många vi är ändå... blev så uppenbart med bilderna {#lang_emotions_smile}

    Färdiga hos arkitekten, känns riktigt bra faktiskt. Huset kommer bli som vi vill ha det!! Nu gäller bara att göra en planering och sedan börja ta in snickare... längtar tills vi kommit en bit på väg.

    Nu måste jag återgå till planeringen...

    Ha en riktigt härlig fredagseftermiddag/kväll alla goa tjejer {#lang_emotions_kiss}

  • Fru sy

    Jag vill oxå såklart vara med på partyt!! *Skickar över glas med vitt vin, till det mögelost och päron* mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    Bruttan: Jag älskar namnet Signe, får vi en flicka någon dag är det mycket möjligt att det blir det namnet  

  • Fru sy

     


    Villemoa skrev 2010-04-25 18:13:39 följande:
    Idag firar vi första bröllopsdagen Vi har varit ute precis hela dagen och fixat på tomten. Nu ska vi äta en god tvårätters och sen bara mysa, precis som vi vill ha det!

    Grattis grattis villemoa på bröllopsdagen!!

  • Fru sy

    Helgen har snart passerat, det har varit en riktigt bra helg faktiskt. Har fått såå mycket gjort! Fem får är hemma i ladan, eller rättare sagt fem får och fem lamm. Två av fåren är fortfarande dräktiga så förhoppningsvis blir det 2 el 3 lamm till. Jag har kört med släp för första gången i mitt liv. Mannen fick nämligen sitta bak hos fåren på vägen hem, tur att det inte var så långt. Kröp nämligen hem med bilen för jag kunde inte sluta tänka på hur det skulle gå för mannen om jag var tvungen att tvärbromsa. Men allt gick bra som tur väl. 

    Mötet i förmiddags gick bra, nu vill jag ju köra igång ännu mer med mitt företag. Vill ha mer tid!! Vill ju jobba heltid i skolan oxå för jag vill ha den inkomsten...

    Balklänningen är färdig så långt jag kan göra utan kusinen. Bara upplägg och dragkedja kvar, så skönt!

    Och så har vi nya gardiner i köket, toa och tv-rum. De i köket köpte jag färdiga, de andra har jag sytt. 

    En helg som jag fått mkt gjort helt enkelt, det ända jag inte hann med är barnkläderna så det får jag göra i veckan.

    Vad har ni andra hittat på i helgen då? 

  • Fru sy

     


    passionsblomman skrev 2010-04-25 10:40:47 följande:
    Vi har fått hem en leverans med 25 kubik ved. Jag vet inte m jag skrev om det igår. Men iallfall så är det ganska mycket ved när man på två pers ska stapla och få undan allt.Jag har träningsvärk i armarna och ganska ont i ryggen idag, och vi har bara böjat...Men det är väldigt bra att solen skiner på vår ved som är kvar ute, och också väldigt skönt att ha sin ved till viss del ordnad nu inför att det sedan blir höst.

    Duktiga ni är Blommis! det är jobbigt med ved. Vi har ett lass som ligger ute är på 5 kubik som vi måste lägga in. Vi fick nämligen kompletera med lite för de 40 vi köpte i höstas har vi eldat upp.

  • Fru sy

    God morgon tjejer.

    Igår när jag kom hem hade en av våra tackor fått två helt underbart söta små lamm, mamma för första gången och hon får två små som hon dessutom tar hand om alldeles själv... häftigt!! Och så idag när jag kommer ner där på morgonen har det precis föds en liten till, den är såklart oxå helt underbart söt, duktiga de är mina små djur. På jobbet grattade de mig till att jag hade blivit "mormor" {#lang_emotions_smile} 

    Nu sitter jag och äter frukost, börjar lite senare idag, skall ha massa samtal ikväll så jag är inte hemma förrens vid 21, men sen är det skönt för då är det bara två samtal kvar, jippi!!

    Hoppas ni får en härlig dag!!

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan