• Chaniah

    Ni som ska vara på Örtofta slott...

    ... hur har ni planerat att göra? Hela festen i slottet, hela i magasinet eller uppdelat? *nyfiken*

  • Svar på tråden Ni som ska vara på Örtofta slott...
  • Chaniah

    Vi har nu bokat Örtofta slott till vårt bröllop. Det var jättemycket snö när vi var där så det blev aldrig att vi gick ut till magasinet och tittade. Men vi fick se foton därifrån och det såg väldigt trevligt ut. Slottet i sig är ganska speciellt, inte så jättestort och känns väldigt familjärt. De som har det bor där själva och vi fick ett väldigt bra och proffsigt bemötande.

    Vi kommer med största sannolikhet bara att ha mottagningen inne på slottet och sen middag och dans ute i magasinet. Detta av tre orsaker:

    - Möjlighet att ta med egen dryck (dvs billigare)
    - Få plats med fler gäster (60 st är absolut max inne i slottet)
    - Mysigare stämning

    Sen planerar vi att tillsammans med närmaste familjen sova över på slottet och sen äta gemensam frukost/brunch dagen därpå. Jag tror det blir superbra!

  • Chaniah

    Tydligen så använder sig Örtofta slott av Flädie Mat&Vingård så det är stor sannolikhet att vi kommer att använda oss av dem ändå trots att vi är i magasinet. De sägs ju ha väldigt god mat. Däremot kommer vi nog att fixa nattamaten själva för att försöka hålla nere kostnaden lite.

    Grundavgiften för magasinet är 250 kr/person men tyvärr är vi inte på det klara med vad kuvertpriset kommer att landa på i slutändan. Troligtvis blir det runt 1000 kr/person för reception med snittar och mousserande vin, 3-rättersmiddag med vin, bröllopstårta, kaffe och avec samt bar och nattamat. Billigare lär vi inte komma undan i alla fall. Sen vill vi ju ha band som spelar etc så det kommer till.

    Vi bokade Örtofta i januari och då fanns det 3 datum kvar att välja på i augusti/september. Men de hade många intresseanmälningar så övriga dagar försvann nog väldigt snabbt. Det är nog inte fel att kolla runt lite redan nu även om ni inte ska gifta er förrän 2011. Även Ellinge slott och Flädie mat och vingård blev fullbokade väldigt tidigt. Allt beror ju på om det är ett speciellt datum ni vill åt eller om ni är lite flexibla. För vår del var det viktigare att det blev rätt festlokal än ett specifikt datum.

  • Chaniah

    Vi tänkte åka till Tyskland och shoppa öl och sprit. Vin däremot har jag hört inte är billigare där än att köpa på systemet. Skulle vi tagit all dryck via Örtofta skulle det nog bli betydligt dyrare. Sen beror det ju klart på hur mycket folk dricker... Nu kommer vi att ha en hel del äldre släktingar och de flesta av våra vänner har passerat värsta suparåldern (>30 år).

    Had vi gift oss under studenttiden så hade det nog kunnat bli betydligt blötare.

Svar på tråden Ni som ska vara på Örtofta slott...