• Chris24

    Tre kaotiska år (tillbakadraget frieri & abort)

    Oj ts.. låter som en jobbig situation, du kanske ska gå och prata med någon istället för att grubbla och bli ännu mer förvirrad/ledsen av dina egna tankar? Det är inte lätt med abort för en kvinna eller att han tar tillbaka ett frieri är inte heller det lättaste liksom.

    Varför tror du att du stannar kvar med honom? Vad får dig att vilja kämpa och leva kvar med honom?

    Att hans son är stökig och håller på med droger är ju något hans son får också försöka reda ut själv, jag tror som förälder kan man nog bara försöka och finnas där och hjälpa en men vill inte du själv till slut så spricker det för ens mamma eller pappa. Hur mycket är han villig att göra för honom?

    Du får nog ha tålamod med att han ska finna sitt jobb i GBG och såklart få klart besked innan han planerar ett bröllop med dig, dock undrar jag varför han va tvungen och ta tillbaka det? Ni kunde ju bara ha varit förlovade ett tag till liksom, ingen som säger att ni måste gifta er direkt?

  • Chris24
    ediith skrev 2010-01-31 18:28:06 följande:
    Enligt honom själv så tog han tillbaka frieriet p.g.a brist på pengar. Han sa att frieriet kom så spontant, och sedan när han tänkte efter insåg han att det inte skulle gå att finansiera ett bröllop. Jag är väl istället av den åsikten att man lägger undan lite varje månad, att man kan gifta sig och ha en minnesvärd dag utan att det kostar alltför mycket. Men han såg på det hela på ett pessimistiskt sätt, han blev ofta arg och besvärad och jag i min tur blev ledsen.Det som får mig att vilja kämpa... ja, jag måste ju erkänna att jag har funderat alltför många gånger på att göra slut och det har jag även sagt till honom. Senast han var här, så kände jag det starkare än på länge. Jag var inte ledsen, istället sansad och ganska klar med att jag ville bryta. Jag tror att han insåg allvaret på något vis just genom det samtalet. Nu blev det ju inte så att vi bröt, vi är fortfarande tillsammans, men efter det sa han att han började planera ett nytt frieri.Jag är kvar för att han är den mest fantastiska kille jag träffat! Finns ingen jag trivs med som honom, när vi har det som bäst. Dock bråkar vi mycket kring det här, vilket förstör många dagar. Han är ganska pessimistiskt lagd, vilket ofta gör mig ledsen. Ser bara problem i allting. Bröllopet blev en pengafråga och ingenting som handlade om kärlek. Barn blir tungt, inte heller någonting vackert. Och så vidare, och så vidare...
    Okej, jag förstår det kan va jobbigt med pengar och bröllop såklart men som sagt, ni hade ju inte behövt och ha det direkt ändå så, ni kunde ju ha börjat med att spara pengar och när det väl var dags så kunde ni planera tillsammans? Han borde ha tänkt så men nu känner jag ju inte honom så jag vet inte hur han är. Varför ska han va så negativ för? Har han varit gift innan?

    Jag förstår lite att han är emot barn just pga hans son och det får säkert honom och tänka till men han ska ju inte se det som en börda, ni är ju ett par och hans ex som han fick sin son med, var ju ett par så att säga. Du o han har ju en helt annan framtid nu liksom. Ekonomiskt är det ju klart också mycket med barn men då får ni planera och spara igen!

    Du kanske inte ska "tjata" så mycket ang bröllop då? Om du bara låter just det vara för nu så satsar ni på ert förhållande, flytten till götet och hur ni ska leva därefter för nu? Kanske bäst och börja smått och sen gå mot just bröllop, barn osv..

    Bra du går hos psykolog, dem är oftast bra och bolla tankar med och få tillbaka frågor man inte själv oftast tänkte på!

    För saken är väl, om du väljer och stanna kvar och han nu flyttar ner, då får du ju kämpa med, om kärleken är så pass stark mellan er, då kommer den ju och vinna till slut men det gäller att ni BÅDA satsar och är villiga att offra/jobba hårt för att det ska funka. Att han ser mer allting som en ljuspunkt och inte är så emot och negativ emot allt kanske?

    Har du föreslagit att han går på parterapi med dig? Eller ensam med en psykolog kanske? Han kanske har sig själv och reda ut också.
Svar på tråden Tre kaotiska år (tillbakadraget frieri & abort)