Inlägg från: Zouzou |Visa alla inlägg
  • Zouzou

    Orientalisk Bröllop! Del 3

    Ja hoppas kunna åka dit, vi har tänkt på det ett tag :)

    Tror jag vant mig rätt bra faktiskt! Allt med släkten o så har gått väldigt smidigt. Det är väl mer med dom praktiska sakerna. I Norden har jag alltid varit så självständig o så men här är jag mer beroende av Joe.Och att det händer en massa oväntat ALLTID :D fast det är charmen också, ett härligt levande ställe och alltid nåt att göra :)

    Trevlig helg tjejer!

  • Zouzou

    Ja hoppas kunna åka dit, vi har tänkt på det ett tag :)

    Tror jag vant mig rätt bra faktiskt! Allt med släkten o så har gått väldigt smidigt. Det är väl mer med dom praktiska sakerna. I Norden har jag alltid varit så självständig o så men här är jag mer beroende av Joe.Och att det händer en massa oväntat ALLTID :D fast det är charmen också, ett härligt levande ställe och alltid nåt att göra :)

    Trevlig helg tjejer!

  • Zouzou

    Hej tjejer!

    Länge sen jag var här ju! Men nu är vi allafall i Amman, inte fått vårt egentliga bostad än.
    Men allt bra träffat en massa folk redan.

    Min söta mamma har fyllt i inbjudningskorten så idag ska dom iväg.
    Tur det har inte haft en tanke på bröllopet, så massa annat att vänja sig vid! Amman är nice, mycket lugnare trafik här än i Beirut.

    Hoppas allt är bra med er och planerna? synd har missat massa! Ännu närmare ditt bröllop nu Mirey :) spännande! hur gick det med inbjudningskorten?

    Kramar!

  • Zouzou

    Åh just nu ingen aning..hoppas snart. Som tur har Joe lite kusiner här som hjälper oss med det:) Ska gå o kolla på lite lägenheter idag och på fredag.

    Hur går det för dig Alex, har du förresten skickat inbjudningarna? Och hur många blir ni?

  • Zouzou

    Nej det ordnar sig säkert, brukar det göra :) Men vill gärna på bo mer åt det västerländska hållet, alla mina bekanta bor där också. Men stressar inte, Joe har tillräckligt med nytt jobb o allt :)

    Heheh vad roligt! ni får säkert ett jättefint bröllop! Åh alltså har helt glömt, hur var det? är ni också från Libanon?

  • Zouzou

    Åh nice! vad kul brukar ni åka dit? vart är din släkt ifrån?

    ja det finns rätt stora skillnader, överhuvudtaget är det mer konservativt här än i Libanon. Så det känns mer avslappnat att bo på ett mer västerländskt ställe. Nära alla affärer och så. Annars har jag haft sån tur, redan träffat en massa skandinaver:)

  • Zouzou

    Men Alexx ni måste ju åka till Lubnaaan! har ju ändrats massor sen ni var där senast. Zahle är så fint! Åh längtar tillbaka redan :)

    Heej Chris!! Läget gumman?

    Ja alltså det övar på tålamodet att bo här, men skoj också. Yalla några dagar till så borde vi veta :)

    Jag har också haft Yasmine och sen har jag haft p-ring, rätt låg hormondos, du kan ju allafall fråga om den. Jag gillade den. Men vet inte om dom börjat sälja den i sverige.
    Kram!

  • Zouzou

    Hej tjejer! o hej till er jag inte sett förr här :)

    Hälsningar från Amman! Allt bra här, har trevlig lägenhet dock nästan inga möbler än..vi snackar shway shway :) men superhärligt att det är bara Joe o jag nu i vårt eget hem.

    Idag var vi till Döda havet, såg inte så mycket bara människor som flöt runt (det går ju bara att flyta i det havet). Och såg även Jordan floden (floden där Jesus döptes). Men asså så varmt. Heheh J köpte en röd beduinscarf och hade den runt huvet. Gulligt värre.
    Så nu hemmafruar jag och fixar lägenheten, bröllopet känns så långt borta fast det bara kommer närmare ju. Alla har fått inbjudningarna allafall..musiken är ännu ett frågetecken! Åker till Finland ant i mitten på maj, och till Beirut nästa månad! o jag hoppas hoppas träffa Chris då!! :) :)

    Spännande Mirey snart gifter ni er? allt under kontroll? ;)Hoppas du kryat på dig! Alex allt väl?

  • Zouzou

    Vad kuul Mirey! Grattis till den lyckade möhippan!! Hahah skrattade med där :) Lät ju aldeles perfekt och du var okej med allt det du var tvungen att göra runt hötorget? ;)

    Men är det nästa vecka du gifter dig alltså?

    Hej Mrsya har du också rötter i mellanöstern? jag är finsk men är gift med en libanes :)Och bor i Amman. När ska du gifta dig?

    Jag funderar en del på fotograferingen..har ni tänkt er några särskilda önskemål? jag vet inte..vill ha det lite speciellt ändå, vi ska ha utomhus och kanske inomhus, men vill inte ha i studio, tycker det är så trist med bakgrunden :/

  • Zouzou

    Ja, precis angående fotograferingen ska också försöka hitta ett fint ställe att fota inomhus studio med grå bakgrund känns inte lockande..har ni andra önskemål? vore kul med lite roliga bilder också inte att man bara står bredvid varandra. Har sett några bröllopsfoton och då har dom även tagit porträtt, en och en. Tyckte jag var rätt fint också. Haha fast så är det ju i Libanon allafall man ser bara bilder på bruden! Liksom hallå var är brudgummen? :D

    Tack Mrsya, hittills går det bra och ångrar inte alls flytten huvudsaken vi är tillsammans :)Spännande att din klänning kommer snart, och nej inte alls tråkigt att ni båda är syrianer! har varit ett par ggr i Damaskus vi älskar att promenera runt i gamla staden där.

    Tuff du var alltså Mirey! vet faktiskt inte om jag ska ha nån möhippa, är ju redan gift ju! Men vi ska ha kyrklig välsignelse och fest samma datum som alex, 5.6 :) känns roligt! men lite långt borta för att planera en fest alltså, åker i mitten på maj och fixar det sista :)Och detta är alltså i finland!

  • Zouzou

    Ja eller hur! just såna levande bilder med lite oväntade detaljer..åh hoppas fotografen kommer fatta det. Min stad är tyvärr inte så stor, inte så mycket att välja på. Men man kanske kan visa lite bilder åt fotografen till stilen man önskar sig. Tror det blir mera att vi fotar oss i en lada än i ett slott faktiskt finns inga där jag kommer ifrån :D

    Jag saknar också att prata samma språk med varandra. Min engelska är helt förstörd för nu blandar jag arabiska och engelska. Som tur hör jag inte riktigt hur jag låter! Har ju pluggat det lite men på nåt sätt har jag tröttnat för tillfället. Och jag klarar mig, kan förstå och göra mig förstådd. När vi får barn så har vi bestämt att vi pratar våra egna språk, då tror jag J lär sig mer när han är tvungen att höra en massa svenska. Men pratar ni svenska sinsemellan Mirey?

  • Zouzou

    Ja lite har jag sett hans arbete och det ser ganska så vanligt ut, mitt första handsval bokade jag när jag ännu var i finland, för att sedan få ett mail i beirut att hon inte kan heller, hennes dotter har studentskiva..:/ och jag som försökte var i god tid med det. Så då blev det stress och han har lång erfarenhet och ärligt talat lättast att ha kontakt med via mail så det fick bli så. Men ska förhöra honom väl i finland igen :)

    Min kompis som gifte sig förra sommaren hade en fotograf med sig hela tiden (proffs men kompis kompis från sverige) hon var bla med på möhippan o det blev såå fina bilder! Men på sånt spårar det ju totaalt ut med priset :D hoppas folk tar massa bilder. Min brorsa är jätteduktig.

    Nu går jag inte i skola, men gjorde det i Beirut, det var jättebra! Haha hon lärde oss lite etikett : Chou baddik tishrabi? fi chai, ahve, pepsi..och man får aldrig erbjuda vatten, och säger folk nej tack måste man insistera allafall 3 ggr :D tfaddal, tfaddali..Och rätt mycket annat som jag har nytta av. Är ju själv tvåspråkig också och tror att det viktigaste med att ha flera språk i familjen är att man själv som förälder håller sig till ett språk när man pratar med barnen.Då blir det tydligast för dom.Förresten nej snälla vi byter inte till arabiska- det har jag nog av här ;)

  • Zouzou

    Chris!! ja vad spännande! Meddelar på fb när vi är på väg Joe har inte bestämt datumet ännu men ser ut att bli rätt snart :)

    Åh ta hand om dig och ta det lugnt också, det är ju superstressigt att komma in i nya arbetsuppgifter. Snart rullar det på säkert som vanligt :)

  • Zouzou

    Chris, kul med jobbet! men skönt att åka till Lubnaaan! Är så glad J har bokat biljetter till 1 april. Längtar! här ska det shoppas o kul att fira påsken med familjen :) Ring mig sen Chris, en av highlightsen ifall du hinner ses!

    Ja finns ju Zara i Beirut, jag gillar att shoppa i nya Downtown souken, finns alla affärer samlade. Men H&M löns ju inte, dyrare där.

    Mirey så spännande tider för dig! Hoppas allt är under kontroll :)

    Åh min planering..går sådär! Har inte haft en tanke på trycksaker..måste man? :P

    kram!

  • Zouzou

    Alf mabroouk Mirey! Underbart att höra att festen var lyckad och gratulationer- nu är du fru :) Ser så framemot bilder, skoj att vi är fb polare nu. Har ni allt klart i lägenheten? Kram!!

  • Zouzou

    god morgooon! ana houne :)

    Hur är det hos dig Alex? här bra, packar för Beirut!

    Du, tänkte på en sak vad gör ni med musiken förresten? kommer ni ha nån sorts brudvals?

  • Zouzou

    heheh jaa precis första dansen:) Alltså jag funderar faktiskt på vals, vore så annorlunda på nåt sätt. Men vi måste ta en kurs isf! Har du tänkt på nån speciell låt?

    Imorgon åker vi till Beirut, känns verkligen härligt. Har längtat så och här ska det shoppas! eventuellt tar vi vår egna bil därifrån lite pappersarbete så men vore bra för då kan jag packa bilen full. När ska ni till Beirut?? Hoppas träffa Chris där, hon har säkert fullt upp!

  • Zouzou

    Vilken fin låt! så romantisk :)

    Nu hyr vi bil vilket känns rätt onödigt när vi har en bil i Beirut, så det ska nog gå vägen! Tar inte så länge, kanske 4 timmar. Men via Syrien då. Det som blir att kosta är att jag måste betala rätt mkt vid gränserna.

    Hoppas ni får tillfälle att åka till Libanon snart, har säkert ändrats mycket sen ni var där senast! Kommer ni annars ha "libanesiskt" bröllop?
    Jag kommer blanda rätt hejvillt med finskt och libanesiskt..funderar lära mitt tjejgäng dapke och överraska joe :D

  • Zouzou

    Ja eller hur! det är inga långa avstånd här alls! Eventuellt tar vi taxi därifrån och så åker Joe tillbaka helgen därpå ifall vi inte får pappren klara. För den fredagen ska jag springa ett marathon vid Döda Havet..:D

    Åh ert bröllop blir säkert superfint! Roligt med lite blandat. Men kommer ni ha dj då? För oss blir det spotify tror jag nu för inga dj i min lilla stad. Men lika bra med tanke på att vi vill ha libanesiskt också!

    Nej vi vet inte låten ännu eventuellt blir det på fiol en ganska klassisk vals vilket kunde bryta av på ett rätt mysigt vis. Annars har vi några förslag, eventuellt Jason Mraz "Lucky" :)

    Härligt nu blir det mera libanesiskt med merci, bonjour, cava. I Amman är det shukran, nchalla och hamdullah :D

  • Zouzou

    Tack Alex, hinner säkert ångra mig angående marathonet :D

    Ja vore super med dj in a box men får man det via nätet? verkar bara finnas i sverige..:/ Kul att ni hittat en dj!

    Alltså sant dom kommer nog glömma arabiskan, nu kommer engelskan in mycket mer som överallt. Dom är ofta rätt kassa på att skriva på arabiska, känner bara Joes föräldrar som gör det än :)

Svar på tråden Orientalisk Bröllop! Del 3