Inlägg från: Martinaa |Visa alla inlägg
  • Martinaa

    JUNI 2010 nr 4

    Converse:
    Fråga 1 och 2 kan jag inte svara på men
    3: Jag har varit på ett bröllop med fri bar och JA, några personer där blev lite väääl runda under fötterna, men du känner dina gäster bäst. Ska ni ha bartender som serverar eller ska gästerna ta själva? För har ni bartender kan ni ju be den personen att kanske minska alkoholhalten i drinkarna om någon verkar bli lite för full i gasen, om ni är oroliga för det. Jag tillhör ju den som tycker att fylleslag inte hör hemma på ett bröllop, så jag hade inte uppskattat om någon började rangla omkring på vårt bröllop...
    4: Vi ska ha förrätt och huvudrätt och senare tårta. Den hämtar man själv och på samma bord ska det serveras kaffe.

  • Martinaa

    Converse:
    Om ni har serveringspersonal kan ni ju ha en stående vid "kaffebordet" som portionerar ut avec'en också, ifall ni är orolig att nån skulle ta för mycket eller?

    De frågor jag har i festhäftet på den sidan är inte så många, då jag klämt ihop bådas svar på samma sida, men de jag har är iaf:

    Det första du lade märke till hos XXX:
    Det du föll för:
    Hans finaste kroppsdel:
    Han är som snyggast när han:
    Godaste maträtten han lagar:
    Beskriv honom med tre ord:

    (O sen byta han mot hon såklart, men det fattade du nog )

    Nu har jag just kommit hem från en bröllopstur på stan! Först var vi på vårt festställe och började prata lite om menyn, bordsplacering (placering av borden alltså, hehe), dukning och dekoration, musik och allt sånt. Känns riktigt bra, det kommer bli toppen där! :)
    Sen stack sambon till jobbet och jag tog mig en tur på stan och var på jakt efter skor och underkläder i första hand, men kom hem med en massa annat såklart. Hittade dock ett par enkla skor på Din Sko (lägger snart upp i galleriet) som jag köpte. Provade en himla bh'ar men köpte ingen. Hur mycket lägger ni på underkläder? Det kan ju bli hur mycket som helst verkar det som, då jag provade en BH som kostade 899:- (!!) vilket var i mesta laget för mig.

  • Martinaa

    April 99 skrev 2010-03-11 21:09:36 följande:


    att BH:n hasar ner lite har jag iallafall räknat med, hoppas klänningen ger lite stadga så den sitter bättre :)
    Så tänker jag med!

    Men just när det gäller axelbandslöst så är det viktigt att välja rätt omkrets (annars också såklart) så den sitter bra. Det är jättevanligt att ha fel bh-storlek så det lönar sig verkligen att gå till en affär som Change eller nån underklädesbutik där du får HJÄLP att välja bh, dvs att de kommer till dig i omklädningsrummet och kollar hur den sitter, för de som kan det är duktiga och vet hur en bra bh ska sitta! Det är troligt att du kommer inse att du gått omkring i fel storlek i flera år, I have... Jag hade tidigare både för stor omkrets samt för liten kupa!
  • Martinaa

    April 99:
    Har du en vit klänning? Jag tycker det låter som om det skulle se minst sagt skumt ut med färgat band i ryggen, men jag har ju inte sett det framför mig. Jag hade föredragit vitt band, precis som klänningen.

    Usch, jag har drömt några gånger om bröllopsdagen också. Det har nästan alltid varit att jag har glömt raka benen, glömt gå till frissan eller glömt fixa naglarna. EGENTLIGEN helt oviktiga saker, men panik panik i drömmen och stooor lättnad när jag vaknat!

  • Martinaa

    ***************** DAGENS TIPS!!! *******************
    Fick just ett fantastiskt länktips från en annan tråd här, till alla er som sitter och kämpar med pyssel och korsord till festprogrammen! puzzlemaker.discoveryeducation.com/
    Sajten skapar korsord åt dig, du behöver bara fylla i de ord du vill ha osv.

    Tex så blir ju sökord (Word Search) rena barnleken att fixa! Jag har ju redan gjort ett eget sökord till mitt festhäfte, men om nån vill ha ett sånt kan ni får "mina" ord jag använt i mitt, och göra ett nytt på den här sajten! Bara klistra in orden så skapar de själva sökordet.

    Bestman
    Blommor
    Bordsdam
    Brud
    Brudgum
    Brudklänning
    Brudnäbb
    Brudtärna
    Bubbelbad
    Champagne
    Dans
    Fest
    Fotograf
    Friat
    Fru
    Glädje
    Hotell
    Krona
    Kyrka
    Kyssar
    Kär
    Kärlek
    Lekar
    Liveband
    Lycka
    Löfte
    Marskalk
    Middag
    Morgongåva
    Presenter
    Präst
    Riskastning
    Skål
    Smekmånad
    Solosång
    Tackkort
    Talare
    Tiara
    Tårta
    Underhållning
    Vals
    Vigselring

  • Martinaa
    Converse skrev 2010-03-21 16:20:14 följande:
    Tack! Lite svårt att hitta bara, de med tyll jag hittat är ju vääärldens prinsessklänningar. Jag får leta vidare, kanske någon annan som vet?
    Skicka med bilden, försök rita hur du vill ha det och maila nåt kinaföretag tex Milly. De syr upp efter bild! :)

    Jag beställde från Milly och är suuupernöjd! :D
  • Martinaa

    Kanske den här, från Milly. Du kan ju alltid be att du INTE vill ha alla pärlor på?
    www.millybridal.com/store/comersus_viewItem1.asp&idCategory=50

    Här är en från Milly i sjöjungfrumodell:
    www.millybridal.com/store/comersus_viewItem1.asp&idCategory=50

    Ganska stor underdel dock:
    www.millybridal.com/store/comersus_viewItem1.asp&idCategory=50

    Kanske inte riktigt som du vill ha, men kanske..?
    www.millybridal.com/store/comersus_viewItem1.asp&idCategory=50

    Ytterligare en
    www.millybridal.com/store/comersus_viewItem1.asp&idCategory=50

    Tja, det var de jag hittade när jag kollade genom de tio första sidorna hos Milly. Det finns ytterligare 14 sidor till med klänningar!

  • Martinaa

    Converse:
    Jag beställde som sagt från milly, en Maggie Sottero-klänning (ej original då) som kostade 2000, och underkjol för drygt 400 kr. Hade jag beställt samma klänning i Sverige hade den kostat 10 000:- (och då var detta "billigt" för det var en gammal modell).
    Frakt ingår i priset, och tull behövde inte jag betala. Oftast verkar de skriva ner värdet på paketet för att det inte ska tillkomma tullavigft.
    Ful blir den inte, de är otroligt duktiga. Antagligen är det väl i Kina även dyra märkesklänningar sys också...
    Passar kommer den göra så länge du mäter rätt! Du mäter dig och skickar in dina mått så sys klänningen precis efter dig. Min sitter som en smäck!

    Min klänning tog tre veckor från beställning till leverans till dörren, men det måste varit nåt undantag. Du får nog räkna med runt 2 månader för säkerhets skull. Annars kan man välja "rush order" för några dollar extra.

    Oavsett var eller hur du beställer så bör du nog göra det snart. Det kan ta tid om du beställer, och det kan vara bra med lite marginal för att göra eventuella ändringar. Lycka till! :)

  • Martinaa
    Converse skrev 2010-03-22 08:14:03 följande:
    martinaa: tack låter ju bra det där!! kanske man ska slå till. är det nåt jag ska tänka på innan jag beställer. hur många bilder osv man ska skicka, material och sånt?
    Maila med dem och hör så får du känna efter själv vad du tycker och ställ alla frågor du kan komma på. Ni kan ju diskutera fram tyg, pris och sånt. Jag fick svar från en tjej som hette Nancy som var jättetrevlig. Fick också något mail från Anne men hon var mer kortfattad i sina mail.
  • Martinaa
    Bettertogether skrev 2010-03-22 13:29:33 följande:
    Nu tjejer får ni hjälpa oss att vinna en bröllopsfotografering!! :) Gå in på bloggen blog.duovi.fi och rösta på oss, par nummer 1 (Sandra & Daniel) :) Man röstar med en kommentar i det inlägget man vill rösta på (alltså oss ;) )
    *röstat*
Svar på tråden JUNI 2010 nr 4